ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:176/234)

Wiosenna przekąska z Tuńczykiem 172

Uwielbiam szybkie przekąski z wykorzystaniem ryb i warzyw . Często takie robię a moi goście czy domownicy są zachwyceni tak szybką i pyszną przystawką.   Dziś zapraszam na przekąski z piekarnika , podawane na małych krążkach wyciętych z tortilli, z nadzieniem z warzyw i tuńczyka Princes z sosem BBQ. Polecam wszystkim :)  Składniki na ok 40 krążków o średnicy(...)wyjdzie ok 40 sztuk.  2. Tuńczyka odcedzam, przekładam do miski , dodaję wszytskie składniki, mieszam dokładnie.   3. Krążki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Za pomocą małej łyżeczki nakładam na środek farsz.  4. Piekę ok 3 minut ( obserwuję) w 180 stopniach.  5. Podaję np ze świeżą rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Turcja - BELEK - Güral Premier Resorts & Spa 102

formie bufetu: • śniadania w godz. 7:00-11:00, - bardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko(...)pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki

ClauditteMissCooking
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 171

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten

Korniszonki
Polędwica z dorsza w panierce pieczona w piekarniku z purre z ziemniaków i surówka 164

Składniki : Ryba: - 4 polędwice z dorsza - 1 jajko - 5 łyżek zmielonych płatków owsianych - sok z cytryny do skropienia Purre : - ziemniaki - pasta z kurkumy  Przepis tutaj - oliwa z oliwek Surowka : - 2 duże marchewki - 1 korzeń pietruszki - 1 jabłko - 1 mała cebula - 1/4 główki kapusty włoskiej - 1/2 selera - 2 łodygi selera naciowego - 1 pomidor - olej lniany tłoczny na zimno - opcjonalnie(...)owsiane. Rybe obtaczamy w jajku potem w zmielonych płatkach i znów w  jajku. Układamy opanierowane poledwice w naczyniu zaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i pieczemy 15 minut. Dorsz będzie soczysty

Szkrab Je Sam
Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret 149

blogu, choćby ziemniaki w mundurkach z sosem winegret. Najwięcej ziemniaków gotuję latem, bo mają najwięcej walorów smakowych. Latem też są to u mnie najczęściej ziemniaki w mundurkach, gotowane czy pieczone nie ma znaczenia. Młode ziemniaki w mundurkach są pyszne w każde postaci. Świetnie pasują z sosem winegret. Szczerze przyznam, że tak przyrządzone ziemniaki mogę jeść na około nawet(...)cytryny. Wsyp sól, pokrojone drobno zioła, zakręć i mocno wstrząśnij. Opcjonalnie, przypraw sos pieprzem. Polej sosem gorące ziemniaki. Podaj ziemniaki w mundurkach jako gorącą przystawkę do mięsa lub ryby. Spara Spara Spara Spara The post Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ośmiornica pieczona w folii 267

Ośmiornica to taki delikates, który trudno jest podać tak,by wyglądał ładnie i elegancko na talerzu. To jednak nie jest istotne, bo dla konesera osmiornicy nie

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kulinarna podróż czyli co warto zjeść będąc w Tajlandii 209

Rezerwując hotel warto wybrać opcję ze śniadaniami. W tajskich sklepach ciężko wybrać coś konkretnego na śniadanie- chyba że lubicie słodkie drożdżówki z parówką lub szynką albo krakersy o smaku ryby :D 5) Koniecznie wybierzcie się na lokalny targ z owocami. Ceny są bajecznie niskie, można spróbować wielu egzotycznych owoców, które w Polsce są dosyć drogie. Radzę wybierać owoce nieobrane(...)jest pełna chili. Podobno są trzy rodzaje pikantności- zwykła, tzw "hot"- którą rozumie się przez to, że robi Wam się gorąco jak jecie danie oraz taka supermega, że jedząc piecze nie tylko w środku buziaka ale też usta na zewnątrz i nie wiem ile wody spróbowalibyście wypić i tak nadal jest pikantnie. W restauracjach można pytać o stopień pikantności

Czerwona Porzeczka
PSTRĄG SMAŻONY W PORACH 120

Pstrąg to jedna z tych ryb, które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej.Przyrządzane w piekarniku … smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem … czy też tak jak dziś smażone w porach goszczą u mnie kilka razy w miesiącu.Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!Syci na długie godziny i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.A jeśli(...)posiekaną cebulę i jeszcze raz opruszczamy solą.Wszystko razem smażymy na wolnym ogniu do momentu aż rybka będzie gotowa a warzywa zrumienione.( w międzyczasie oczywiście delikatnie obracamy ).Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami!Smacznego

Ostra na Słodko
Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 223

wierzyłam własnym oczom. Ciasto filo! W końcu, doczekałam się po długim czasie poszukiwań :) Postanowiłam więc trochę z nim poeksperymentować. Jednym z efektów jest właśnie to danie. Myślę, że ryba wyszła lepiej niż oczekiwałam. Gorąco polecam (o ile będziecie mieć tyle szczęści co ja ze znalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo (45 x 36 cm) 2 filety(...)smarując krawędzie oliwą . Następnie oba boki składamy do środka, aby powstała nam koperta. Smarujemy z wierzchu oliwą. Czynność powtarzamy jeszcze 4 razy. Koperty przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) na ok. 25 minut, aż ciasto się zarumieni. Po wyjęciu od razu podajemy, najlepiej z sałatą

Zakręcony Widelec
Frittata z pomidorami, serkiem fetą i szczypiorkiem 153

paprykę. Wlać masę jajeczną. Na wierzch ułożyć plastry pomidora oraz ser. Smażyć wszystko na małym ogniu przez około 4 minuty. Po tym czasie patelnię zamknąć. W ten sposób piec pod przykryciem przez jakieś kolejne 10 minut do całkowitego ścięcia się wierzchu. Gotową frittatę posypać resztą szczypiorku. I jak – prawda że przepis na frittatę jest bardzo prosty? Jak dla mnie(...)sprawdza się ona nie tylko podczas przygotowywania frittaty, ale również w przypadku smażenia różnego rodzaju mięs. Np. takich które ciężko jest podczas smażenia przewrócić na drugą stronę- np delikatnych ryb. Jej ogromną zaletą dzięki jej odpowiedniej budowie, jest to że zapach smażenia nie roznosi się po całym mieszkaniu a olej czy inny tłuszcz nie rozbryzguje się na wszystkie strony. Dzięki

Arbuziaki
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 173

Gofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka ze śledzi 106

Szybie danie wigilijne ze śledzikami. Wesołych Świąt Śledzie namoczyć w wodzie i tak zostawić na 12 godzin w lodówce. Następnie odcedzić i wysuszyć, pokroić w mniejsze

Kuchnia Pokoleń
Pieczony łosoś i ziemniaki z rozmarynem! 166

Wakacyjny i morski obiadek, takie 2 w 1 dzisiaj Wam prezentuję. Pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie, bo to lato w tym roku, hmmm, takie bardzo

SMYKWKUCHNI
Muffiny Monini, kozi ser i maliny 207

Muffinki przyśpieszające metabolizm, bardzo przydatne nie tylko po świątecznym kulinarnym rozpasaniu ;) Wilgotne babeczki z oliwą, wędzonym łososiem, oliwkami i chili znakomicie uzupełnia słodko-kwaśny sos z

SzczyptaSmaQ
Chleb nasz powszedni. PSZENNY DROŻDZOWY NA MAŚLANCE. 138

*********************** Zapach świeżego chleba, który wypełnia całe mieszkanie,działa kojąco, relaksująco. Od razu moja wyobraźnia intensywnie zaczyna pracować. W głowie pojawiają się sielskie obrazy. Wieś, piękna i

W kuchni Karmel-itki