roladki - 9750 przepisów (strona:225/650)

Sushi z ogórka 1402

jeden zachodził na drugi. Całą powierzchnię, wyłożonych z nałożonych na siebie ogórków smarujemy serkiem śmietankowym. Na serek wykładamy łososia. Kolejno całość zwijamy w rulonik jak tradycyjne sushi, czy roladki z tortilli. Co kawałek wbijamy wykałaczki, a następnie tniemy na mniejsze kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sushi z ogórka pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciastka francuskie z gruszką i winogronami 67

zagryzkę do wódeczki czy piwa. Miłośnikom słodkich szybkich wypieków polecam Ciastka francuskie z serem i jabłkami , francuskie ciasteczka z malinami i serem , francuskie ciastka z bitą śmietaną i owocami , roladki z ciasta francuskiego z powidłami , słodkie francuskie rożki z jabłkami , CRONUTS. Pączki z ciasta francuskiego Dla miłośników wytrawnych przekąsek polecam: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada jabłkowa 55

będzie masa prawie gęsta. wstawić masę jabłkową do lodówki i poczekać aż będzie prawie gęsta. Rozłożyć masę na biszkopcie i ponownie zawinąć i wstawić do lodówki. Na koniec obsypać roladę cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowe ciasto na białkach z colą 81

przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Zebra na białkach ), babka na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Babka na białkach ), cytrynowa babka na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Cytrynowa babka na białkach ), rolada z białek (link:  Waniliowe Improwizacje: Rolada z białek ), pączki z białek (link:  Waniliowe Improwizacje: Pączki z białek ), kokosanki (link:  Waniliowe Improwizacje: Kokosanki ), biszkopt orzechowo - kakaowy na białkach

Waniliowe Improwizacje
Polędwiczki z groszkiem 83

Przypraw solą i pieprzem. 8. Na każdy kawałek nałóż 1/4 przygotowanego wcześniej farszu warzywnego, zawiń w formę rolady i zepnij wykałaczką. 9. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż roladki ze wszystkich stron, po czym przełóż je do naczynia do zapiekania. 10. Na patelnię wlej szklankę wody, podczas gotowania odklej zapieczone resztki ze smażenia, wymieszaj i zalej mieszaniną roladki

Z notatnika dietetyka
Szaszłyki z roladek 68

Szaszłyki z roladek Najlepszy pomysł na danie z fileta kurczaka, soczyste, chrupiące roladki faszerowane pieczoną cukinią i szynką, przygotowane w formie szaszłyków. Obok tego dania nikt nie przejdzie obojętny, a goście będą zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sam. czytaj

Kulinarna Chwila
Wyśmienite sery kozie – przysmak nie tylko z Francji 77

się bardziej bezpieczne dla konsumentów, a przez to – rosła ich popularność.  Za królową serów kozich uznawana jest Francja. To właśnie z kraju nad Loarą wywodzą się pikantne rolady dojrzewające oraz koncepcja deski serów, stanowiącej doskonałe uzupełnienie wina. Nie bez powodu, sery kozie nazywa się często „chèvre”, co po francusku oznacza po prostu „koza”.  Warto jednak pamiętać(...)regionów świata marki The House of Cheese. Jej misją jest szerzenie kultury jedzenia i pasji do poznawania smaków, wywodzących się z innych kultur. Do absolutnej klasyki zaliczają się francuskie rolady oraz delikatne sery z niepasteryzowanego mleka. Zwolennicy bardziej oryginalnych smaków z pewnością docenią hiszpańskie sery, dojrzewające w czerwonym winie lub norweskie karmelowe sery o delikatnie słodkim smaku, które będą doskonałym

ProstePesto.pl
Roladki Gyrosowe 111

Roladki Gyrosowe Bardzo prosty, szybki sposób na roladki którymi, możemy zaskoczyć gości. Wyglądają obłędnie, a ich smak jest niesamowity i nietypowy. Polecam szczególnie dla miłośników kebabów- gyrosów. czytaj

Kulinarna Chwila
Drożdżowe bułeczki-kwiatki z orzechowym nadzieniem 96

Miksujemy składniki farszu. Ja robię to blenderem . Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na stolnicy oprószonej mąką na spory prostokąt. Rozprowadzamy równomiernie farsz a następnie zwijamy tak by otrzymać długą roladę. Roladę tniemy ostrym nożem na 16 plasterków. Każdy plasterek formujemy w kwiatek lub pozostawiamy w formie ślimaka. Powstałe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na czas

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczeń z warzywami 97

szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze. 5.   Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem. 6.   Roladę pieczemy 50minut w 180°C. 7.   Po upieczeniu kroimy w plastry. 8.   Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki z mielonej wołowiny 74

czerwoną papryka oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrabiam rękami. Mięso dzielę na 8-10 części i rozpłaszczam. Na każdy kawałek mięsa nakładam farsz i roluję, formując podłużne roladki. Obtaczam w mące pszennej, strzepuję jaj nadmiar. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i na dużym ogniu obsmażam roladki z każdej strony. Następnie podlewam gorącą wodą lub bulionem, dorzucam liść laurowy oraz

magiczna kuchnia Kasi