rogale - 1033 przepisów (strona:29/69)

Żytnie rogale z ziarnami 149

miejsce na godzinę do wyrośnięcia, ja stawiam obok grzejnika :)  Po tym czasie krótko wyrabiamy i wałkujemy na koło o średnicy 42cm, dzielimy na 12 części i rolujemy rogale , przykrywamy i odstawiamy na 30-40 minut , rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni , bułki smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy mieszanką ziaren , uformowane układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy

Wypieki Rene
Rogaliki ze szpinakiem ,serem blue i fetą 184

nakładamy na szpinakową i dociągamy do brzegów . Kroimy trójkąty jak widać na poniższym zdjęciu ,formujemy rogaliki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mi wyszło 11 sztuk sporych rogali , piekłam na dwa razy ale można zrobić mniejsze rogaliki wtedy wyjdzie więcej :) Uformowane przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia ,nagrzewamy piekarnik na 190 stopni przed

Wypieki Rene
Rogaliki na śmietanie 151

trójkątów, na każdy trójkąt kładziemy łyżeczką konfiturę, zwijamy, zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Każdy rogalik smarujemy rozbełtanym jajem. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Rogale wyszły delikatne,  lekko chrupiące po prostu pyszne. Opinia: Różana rozkosz dla podniebienia – konfitura z płatków róży, jest doskonałą kompozycją smaku, zapachu i koloru o przepiekanym rubinowym kolorze. Pasuje idealnie

Różowa kuchnia
Prawdziwe rogale z makiem 187

Pyszne rogale z makiem. Składniki na 40 sztuk: 1 kg mąki poznańskiej 50 g świeżych drożdży 3 jaja 3 białka 50 g cukru szklanka ciepłej wody 5 łyżek oleju mak do posypania jajko na wierzch(...)godzinę. Potem ciasto zagniatamy i wałkujemy na duży prostokąt. Wycinamy wysokie trójkąty. Każdy zwijamy w rogal zaczynając od szerszej strony trójkąta a kończąc na czubku. Odstawiamy na pół godziny żeby podros

prawdziwe jedzenie
Rogale marcińskie 142

listopada Poznań ogarnia szaleństwo. Jest to wyjątkowego rodzaju szaleństwo, bo ma kształt rogala. Tego dnia, z okazji obchodów imienin ulicy Św. Marcin, sprzedaje się w Poznaniu ponad

Szybko Tanio Smacznie
Rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową. 157

Pyszne, mięciutkie, puszyste, delikatne rogale wypełnione aksamitnym, aromatycznym, serowym nadzieniem, pychotka! W sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek, czy deser, z kubkiem kawy lub kakao. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową ROZCZYN: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZTA SKŁADNIKÓW: 2 jajka 200 ml ciepłego(...)każdy trójkącik nakładamy około 1 nadzienia (na brzegach koła), naciągamy trochę ciasto, przykrywamy nim nadzienie, sklejamy jak pierożka (nadzienie wtedy nie wypłynie) i zwijamy ku środkowi (jak na zdjęciu). Rogal gotowy. Układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że rogaliki jeszcze urosną, odstawiamy na około 30 minut. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku

Rozpustne gotowanie
Rogale drożdżowe z nadzieniem o smaku pina colada. 199

Kolejny przepis na rogaliki drożdżowe, tym razem z nieco egzotycznym nadzieniem. Ciasto jest puszyste, mięciutkie, idealnie łączy się z nieco kwaskowym, kokosowym nadzieniem. Polecam!!! Składniki na rogale z nadzieniem o smaku pina colada ROZCZYN: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZTA SKŁADNIKÓW: 2 jajka 200 ml ciepłego mleka(...)każdy trójkącik nakładamy około 1 nadzienia (na brzegach koła), naciągamy trochę ciasto, przykrywamy nim nadzienie, sklejamy jak pierożka (nadzienie wtedy nie wypłynie) i zwijamy ku środkowi (jak na zdjęciu). Rogal gotowy. Układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że rogaliki jeszcze urosną, odstawiamy na około 30 minut. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku

Rozpustne gotowanie
Drożdżowe rogaliki z marmoladą 132

rozwałkować na okrąg a następnie podzielić na 8 równych części. W węższej podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zrolować, tak, aby wierzchołek znalazł się na końcu rogala pod spodem. Gotowe rogaliki układać w większych odstępach na wyłożonych papierem blachach do pieczenia i pozostawić jeszcze do wyrośnięcia 30 minut. Rogaliki nasmarować rozmąconym jajkiem mieszanym z mlekiem

Na słodko lub wytrawnie
Rogaliki drożdżowe z dżemem. 65

rozwałkowuj na okrągły placek i podziel na 8 trójkątów. Na każdy z szerszej strony trójkąta kładź dżem. Zacznij zwijać rogalik. Gotowe rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogale przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut. Przed pieczeniem posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Piekarnik nastaw na 170°C i piecz je przez 20 – 25 minut. Wyciągnij i odstaw

Zdrowy Styl Joanny
Rogaliki z budyniem 49

ciasto wyszło jeszcze bardziej puszyste i mięciutkie, także jeśli macie chwilę więcej czasu to polecam tą metodę. Mąż, który rogalików spróbował dopiero na 3 dzień uznał, że to najlepsze rogale jakie kiedykolwiek zrobiłam, także niech to będzie dla Was zachęta do ich upieczenia.  Składniki (na ok 24 sztuk): 600g mąki pszennej (typ 550) 40g świeżych drożdży

Cynamonowe szczęście
Rogaliki z marmoladą różaną 564

ciasto na około godzinę, żeby podwoiło objętość. Przerobiłam na stolnicy i podzieliłam na 4 części. Każda część rozwałkowałam na prostokąt i potem dzieliłam na trójkąty. Smarowałam marmoladą i zwijałam rogale. Gotowe posmarowałam jajkiem. Piekłam 22 minuty w 180 stopniach. Autor przepisu: Celina Artykuł Rogaliki z marmoladą różaną pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Roladki chlebowe z serem i szynką 55

sięgnąć po jeden dowolny rodzaj sera żółtego bądź tak jak ja wykorzystać mieszankę kilku różnych serów. Lubisz dania z serem i szynką ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Rogale z szynką i serem. Roladki chlebowe The post Roladki chlebowe z serem i szynką appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Dania dla dzieci 48

albo na wynos do szkoły. Są wyśmienite zarówno na ciepło jak i na zimno.   Rogaliki zatapiane Przepis tutaj (KLIK) Kruche z wierzchu i mięciutkie, maślane w środku. Pyszne rogale nadziane ulubioną konfiturą lub kremem czekoladowym. Niebo!   Babeczki baranki Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i urocze babeczki maślane, których dekorowanie sprawi dzieciom prawdziwą radość. Polecam!   Kruche ciasteczka marchewkowe

Blog z Apetytem
Kruche rogaliki z białą czekoladą i borówkami 53

Kruche rogaliki z białą czekoladą i borówkami Delikatne, maślane i ekstra kruche rogale, które w dodatku są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Niebo w ustach!     Składniki: Ciasto: 400g mąki pszennej + maka do podsypania 3 łyżki cukru pudru 250g zimnego masła 5 żółtek Dodatkowo: ok 20dkg borówek 1 tabliczka białej czekolady cukier puder do posypania

Blog z Apetytem
Orzechowy biszkopt keto z jabłkiem 40

troszkę również jesienny smak jagód.  Polecam świetne konfitury i inne smarowidła z Podketo.pl. W roli tradycyjnych, domowych konfitur odnajdują się rewelacyjnie, podobnie jak mój biszkopt, w roli wspomnianego rogala się tu oto demonstruje. Polecam serdecznie

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania