bardzo zasmakował mi sernik bez sera,że postanowiłam upiec go jeszcze raz ale w innej wersji. Okazał się równie pyszny jak poprzedni. Smacznego! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy Składniki 1l śmietany 18% 4 białka ¾ szklanki cukru 2 budynie czekoladowe(z cukrem) 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego
Smaki Nataliiserków homogenizowanych o ogromnej zawartości cukru i wszelakiego "dziadostwa" 😉 Sernik można zrobić na spodzie z biszkoptów, ale ja przy sernikach na zimno nie lubię spodów (czy to z ciastek, czy z biszkoptu), dlatego pomijam. Ten pyszny serniczek wykończyłam dodatkowo owocowym musem, ale równie smaczny jest zalany po prostu cienką warstwą galaretki 😊 Składniki na masę serową: ( tortownica(...)galaretka o smaku jagodowym 120 ml gorącej wody Borówki blendujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 120 ml gorącej wody. Studzimy. Dodajemy zblendowane borówki. Mieszamy, a kiedy zacznie tężeć wylewamy na borówkowy sernik. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Walijskie PichcenieCudownie kremowy sernik z mnóstwem chrupiących ciasteczek i kwaskowym śmietankowym lukrem. Czyż to nie brzmi i nie wygląda pysznie? :) Przekonajcie się sami! SKŁADNIKI (tortownica 23 cm) Spód 150g czekoladowych herbatników 80g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant Masa serowa 700g twarogu trzykrotnie mielonego 200g creme fraiche lub innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka(...)masy. Delikatnie za pomocą łyżki (nie miskera) łączymy masę z ciasteczkami. Całość wylewamy na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pod blachę na której będzie piekł się sernik wstawiamy blaszkę z wodą. Sernik pieczony w kąpieli parowej będzie delikatniejszy i bardziej kremowy. Sernik pieczemy ok 1h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik
DefinicjaSmakudzięki temu efekt końcowy był zaskakujący. Do tego ciasto wyszło pyszne w smaku i tak naprawdę jej seromak zainspirował mnie do stworzenia nowego, zaskakującego wyglądem, a zarazem pysznego w smaku makosernika. To idealna propozycja dla zabieganych, a także dla tych, którzy nie mogą się zdecydować czy lepiej upiec sernik czy makowiec i kto to wszystko potem pozjada
Smaczne ZdroweSernik to u mnie w domu obowiązkowe ciasto na Wielkanocnym stole, a ten po prostu rozpływa się w ustach, jest pyszny. Składniki: Herbatnikowy spód: 200 gram ciemnych herbatników 100 gram margaryny Ser: 1,20 kg sera białego twarogowego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 1 mały jogurt naturalny (180 gram) 200 gram śmietany(...)koniec dajemy rodzynki, żurawinę suszoną i olejek cytrynowy, delikatnie mieszamy łopatką. 4. Ser wykładamy na herbatniki, rozsmarowujemy. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie z wodą, wyżej dajemy sernik. 5. Sernik pieczemy ponad godzinę w temp. 180 stopni. 6. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy dekoracyjnie sernik. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkimalinom. Ja niestety nie mogłam znaleźć świeżych, ale z mrożonymi też był pyszny. Poza Mamą C. wszyscy konsumujący zgodnie stwierdzili, że jest pycha. Mi smakował bardziej od tortu, ale ja na punkcie serników mam jednak lekkiego hopla... Tak czy inaczej - polecam serdecznie. Naprawdę warto spróbować.Cytrynowy sernik z malinamiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy serniczek z dodatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy :). Jeśli macie ochotę na małe co nieco, zapraszam! Składniki na sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami: na formę 24 cm x 28 cm KAKAOWY SPÓD: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku
Rozpustne gotowaniebardzo lekką nutką mięty, który świetnie smakuje zarówno sam, jak i z dodatkiem świeżych owoców. Na koniec napiszę, że to sernik, który nie poleży w lodówce dłużej niż 24 h, bo znika w oczach, taki jest pyszny :) Piekłam już go kilka razy w tym miesiącu, tym razem pokusiłam się o małe zmiany, mięta i czekolada, która idealnie opadła(...)składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem zmiksowałam do połączenia się składników. Nie miksowałam zbyt długo, żeby nie napowietrzyć masy, bo potem sernik mocno by wyrósł i gwałtownie opadł. Zmiksowaną masę serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy, osypałam czekoladą, która opadnie na dno. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni
Blondynka Gotujechyba moje ulubione ciasta, zaraz po sernikach. Zresztą nazywa się je też jaglanymi sernikami, bo swoją konsystencją przypominają te ostatnie – ale są nieco bardziej kremowe. Tym razem mam dla Was korzenny, aksamitny wegański jagielnik jabłkowy z karmelem daktylowym. Jest doskonały! Pyszne Read More Artykuł Bezglutenowy wegański jagielnik jabłkowy z orzechowym karmelem daktylowym pochodzi z serwisu flymetothespoon
Flymetothespoonświetnie rozjaśniają smak sernika oraz polewę z ciemnej czekolady, chociaż każdy rodzaj czekolady się tu sprawdzi. Sernik wyszedł przepyszny! Lekki, mocno kokosowy z dekadencką ciemną czekoladą i rześkimi malinami w masie sernika oraz w zwieńczeniu. Każdy kęs to kremowa eksplozja letniej rozkoszy z malinowym chruśniakiem w tle, której nie można się oprzeć ♥ To pyszny i prosty sposób na letni
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWszystko co kocham. Ciasto kruche, masa serowa i pyszne morele. Kiedy zobaczyłam to ciasto wiedziałam, że muszę je zrobić. Jak pomyślałam tak zrobiłam. Nie
Agusiowe smakołykiNie ma bardziej delikatnego, aksamitnego i kremowego ciasta niż sernik nowojorski. Przepis można dowolnie modyfikować o polewy czekoladowe czy krówkowe, jednak ja zdecydowałam się na
RozdomowionaKlasyczne ciasto bez pieczenia. Lekkie, pyszne i proste do zrobienia. Składniki (22x22cm lub tortownica max 26cm): 1kg sera wiaderkowego na sernik 3 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru ok 500 g truskawek biszkopty okrągłe lub podłużne Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. 2. Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ser przełożyć
Kuchnia domowa AniMocno czekoladowy, kremowy i aksamitny sernik na spodzie z ciasteczek kakaowych i rozpływający się w ustach, lekko kwaskowy mus malinowy… Duet, który musi smakować
Oryginalny smak