mój pierwszy sernik jagodowo-waniliowy. Zawsze robiłam tradycyjny lub czekoladowy. Z jagodami nie robiłam go nigdy. I żałuję. Bo jest pyszny. A kolor masy serowo-jagodowej - obłęd! Przepiękny!!! Napatrzeć się nie mogłam. Szkoda tylko, że pękł po środku, ale to moja wina, bo tak to jest jak się bierze człowiek za pieczenie ciast, po ciężkim dniu i w środku(...)uwierzcie mi, że na pewno zrobię go jeszcze raz i wtedy będzie piękny. Wstępnie miał być z galaretką na wierzchu, ale z powodu pęknięcia, postanowiłam dodać jagodowy sos. Sernik jest słodki, bo znajdziemy w nim, całą puszkę mleka słodzonego skondensowanego i prawie 3 tabliczki białej czekolady ;) Ale nie zraźcie się tym. Warto go spróbować, tym bardziej póki są jagody
CookYourselfciasta ciężkie i zazwyczaj pracochłonne. Brakuje nam świeżych owoców, których może powstać lekki krem lub pyszne ciasto. Teraz jednak kiedy bazary są kolorowe od truskawek, borówek czy malin co 2 dni staram się żeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc i tym razem wybór padł na sernik na zimno. Przygotowałam
Kuchnia w oparachbędzie zawierał więcej wartościowych składników. Po drugie serek twarogowy czyli białko, a białko to budulec, dzięki niemu nasz organizm prawidłowo się regeneruje. Po trzecie, kwestia często pomijanego w fit sernikach spodu. Nie zawsze jest to dobry kierunek, ponieważ cienki owsiano-kokosowy spód to źródło energii, błonnika oraz dobrego tłuszczu i bosko smakuje. Na koniec warto pomyśleć o zdrowszej alternatywie(...)częściej pojawiają się niezbyt dobrej jakości uzurpatorzy zdrowych słodzików, dlatego zawsze czytajcie skład. Kilka prostych zabiegów i mamy bezgrzeszny, pyszny deser. Można? Można… bez nadmiernego spinania się i nadal w dobrym smaku. Na koniec dodam, że u nas ten sernik truskawkowy to coweekendowy „must have”. Koniecznie spróbujcie. Lubicie serniki na zimno? Zapraszam po przepis
Fitsweet.mebędzie zawierał więcej wartościowych składników. Po drugie serek twarogowy czyli białko, a białko to budulec, dzięki niemu nasz organizm prawidłowo się regeneruje. Po trzecie, kwestia często pomijanego w fit sernikach spodu. Nie zawsze jest to dobry kierunek, ponieważ cienki owsiano-kokosowy spód to źródło energii, błonnika oraz dobrego tłuszczu i bosko smakuje. Na koniec warto pomyśleć o zdrowszej alternatywie(...)częściej pojawiają się niezbyt dobrej jakości uzurpatorzy zdrowych słodzików, dlatego zawsze czytajcie skład. Kilka prostych zabiegów i mamy bezgrzeszny, pyszny deser. Można? Można… bez nadmiernego spinania się i nadal w dobrym smaku. Na koniec dodam, że u nas ten sernik truskawkowy to coweekendowy „must have”. Koniecznie spróbujcie. Lubicie serniki na zimno? Zapraszam po przepis
Fitsweet.mesmak i zapach przywołują cudowne wspomnienia wakacji u Babci na wsi. Serniczek podany z taką pyszną konfiturą to bajka. Nie można sobie wymarzyć lepszego deseru na jesienno-zimowe popołudnie niż to przywołujące cudowny zapach skąpanych w słońcu truskawek. Sernik: 1000 g sera z wiaderka na serniki 1 szkl cukru 5 jaj 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu
Smakołyki Asiświąteczne, ciepłe popołudnie. Święta dla każdego z nas to czas rodzinnych spotkań, oczekiwanego cały rok pysznego jedzenia, życzeń, pięknie ozdobionych drzewek i jeszcze raz... jedzenia! U nas na stole dziś królują słodkości. Dlatego nie przedłużając zapraszamy Was na przepyszny klasyczny, trochę ekstrawagancki sernik z całymi gruszkami! Inspiracją był sernik z tego bloga. Składniki na spódok
Symfonia Smakówmiejsce w zamrażarce pozwala (wtedy wiadomo, że się już nie zgniotą); Zamrożone ciasta przechowujemy w zamrażarce 3-4 miesiące; JAK ROZMRAŻAĆ CIASTA Jak rozmrażać? Wiele delikatnych ciast typu serniki, ciasta z kremem potrzebują powolnego rozmrażania – dlatego wyjmujemy je dzień wcześniej i wkładamy do lodówki by tam powoli rozmrażały się. Ciasta wilgotne typu szarlotka najlepiej położyć na talerzu, który(...)plastry – będziemy mogli w każdej chwili wyjąć sobie plaster, wrzucić do tostera i w minutę cieszyć się pyszną drożdżówką! Rozmrożonych ciast nie można ponownie zamrażać! JAKIE CIASTA MOŻNA MROZIĆ Mrozić można praktycznie wszystkie ciasta: drożdżowe, babeczki, bułeczki, serniki, kruche, szarlotkę, biszkoptowe, ciasteczka nawet torty, ciasta z kremem i ciasta z bitą śmietaną. Mrozić można również surowe ciasta: drożdżowe
Dorota SmakujeNajprostszy przepis na pyszny serniczek. Jesli potrzeba chwili żeby zrobić cos pysznego polecam ten przepis!Składniki:1kg sera waniliowego w wiadereczku2 galaretki owocowe( u mnie truskawkowa
Z Majeczką w kuchniSernik od którego zaczynałam moją przygodę z pieczeniem i pomimo innych przepisów chętnie do niego wracam. Jest pyszny, kremowy z kokosową pianką na wierzchu. Więc jak go nie lubić? Serniczek jest prosty, a z przepisu wychodzi duża blacha, więc dłużej możemy się cieszyć jego smakiem :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru(...)się zetnie. Temperatura 180 stopni C ustawienie góra dół. PIANA : Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier i dobrze miksujemy. Dodajemy kokos, mąkę i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Sernik delikatnie wyciągamy i nakładamy pianę ,wyrównujemy. Pieczemy jeszcze ok. 30 minut. Sernik studzimy w wyłączonym piekarniku. Smacznego
Pani na deserSernik ambasador to ciasto wielosmakowe, czekoladowo-waniliowo-bakaliowe. Ciasto może wydawać się pracochłonne ale jakie jest pyszne. Warto je upiec i delektować się jego smakiem. CIASTO : 4 szklanki mąki tortowej ( szklanka zawiera 125 g mąki ) 200 g masła 5 żółtek '' klasa M'' 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku(...)owoce ( bez pestek i soku ), na to kruszymy ciemne ciasto. Na ciasto wylewamy ciemny ser i na to jasny ser. Na wierzch kruszymy jasne ( najmniejsze ciasto ). Sernik pieczemy jedną godzinę , funkca góra/dół temperatura 170 % *. Po upieczeniu sernik studzimy 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kiedy całkowicie ostygne kroimy
Kulinarne Fantazje MarioliZapraszam Was po przepis na domowy seromakowiec na kruchym spodzie. To pyszne ciasto przygotujecie szybko i prosto w domu. Polecam przygotowanie tego ciasta na święta. Wiele osób zastanawia się czy na święta upiec makowca czy sernik, zwłaszcza jak nie mamy zbyt wiele czasu do pieczenie. Dobrym pomysłem będzie przygotowanie seromakowca. Seromakowiec to połączenie klasycznego sernika pieczonego na kruchym spodzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!push({}); PROSTY Pyszny MAKOWIEC z Serem Składniki: Spód: 200g mąki pszennej 100g miękkiego masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 50g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżeczki śmietany Masa makowa: 1 duża puszka gotowej masy makowej 850g 4 żółtka 5 białek skórka otarta z 1/2 cytryny 2-3 krople aromatu migdałowego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam
Mała Cukierenkaciasto wstawiamy do lodówki. Schładzamy. Następnie przygotowujemy polewę czekoladową - u mnie Deser rzeczywiście wychodzi a do tego jest pyszny. Następnym razem przygotuję go z samodzielnie mielonego twarogu. Podobno wychodzi bardziej zwięzły. Ten z twarogu wiaderkowego jest bardzo kremowy. Przy gotowaniu sernika inspirowałam się przepisem z bloga Smakołyki Bereniki oraz wskazówkami Mamy, która oczywiście musiała mnie ubiec i pierwsza zrobił
Kuchnia po mojemuuginającymi się od jedzenia stołami. Na tych stołach oprócz różnych przystawek i dań na gorąco, obowiązkowo powinny znaleźć się jakieś pyszne ciasta i desery. U mnie co prawda może niezbyt wystrzałowe ciasto, bo tylko i aż sernik. Klasyk, który również gości na wszelkiego typu imprezach okolicznościowych. Tylko, bo wiadomo, sernik to przeważnie ciasto raczej skromne z wyglądu
Waniliowe Improwizacjewiększości z Was babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą nie będzie pewnie jedynym ciastem nas świątecznym stole. Jeśli szukacie innych pysznych przepisów na ciasta lub dania Wielkanocne, to gorąco zapraszam! Polecam przepis na mazurek z orzechami , sernik puszysty czy też żurek z jajkiem. Więcej przepisów znajdziecie na górze strony, klikając w „Okazje”, a następnie „Wielkanoc
SprawdzonaKuchnia.pl