składniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na
Domowy Smak JedzeniaSernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne
Oryginalny smakPyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą. Posmakują każdemu łasuchowi :) Składniki: Spód: 250 g herbatników z czekoladą 3 łyżki wiórek
Na Ciasteczkowych Papierachprzesianym kakao i wykładamy łyżką kolejna porcje sera. Czynność powtarzamy. Wkładamy do piekarnika na 35 minut ( ja piekłam 45 i sernik nie popękał). Studzimy i posypujemy kakao. Polecam zjeść go po lekkim schłodzeniu w lodówce. Pyszny
ChilliJemyOczywiście czarna porzeczka najlepiej smakuje na surowo, ale możemy też z niej przygotować przetwory, albo użyć do ciasta, na przykład do sernika na zimno . Dziś natomiast zapraszam na najzwyklejszy koktajl z czarnej porzeczki, przygotowany na mleku. Pyszny, lekko kwaskowy o przepięknym kolorze. Koktajl z czarnej porzeczki Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 szklanka czarnej porzeczki 1 szklanka mleka
Kulinarne przygody GatityPyszne mini serniczki z ricotty, podane ze świeżymi owocami to prawdziwe niebo w gębie! Przepis jest tak prosty i szybki, że zdecydowanie polecam wypróbować go wszystkim
Mienta blogSezon na porzeczki w pełni, zebrałam więc dla Was wszystkie przepisy z bloga z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Przepisy z dodatkiem czarnej porzeczki: Ciasto serowo - jogurtowe z porzeczkami Brownie fasolowo - porzeczkowe Sernik na zimno z czarnej porzeczki Babeczki z owocami na maślance Babka z porzeczkami Konfitura z czarnej porzeczki Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek Lecznicza nalewka
Z miłości do słodkościChyba najprostszy i najpyszniejszy sernik na zimno jaki udało mi się stworzyć to właśnie ten, o którym Wam zaraz napiszę. Pyszny spód z kruchych ciasteczek oblanych czekoladą, serowa warstwa, która smakuje jak lody śmietankowe (mniam!) i wiśniowa galaretka (chyba najlepsza z najlepszych) z owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek(...)serze, bądź przekroić na pół, ponieważ są dość duże, a galaretka nie będzie w stanie ich zakryć. Ja dawałam całe. ponieważ chciałam, żeby zmieściło się ich jak najwięcej :) Sernik zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego ścięcia. Wioleta Gargula
MamaOskarkakremem czy z galaretką:) Myślę, że nadchodzące Święta Bożego Narodzenia mogą być okazją, by zaserwować swoim gościom to pyszne ciasto. Tym samym można popisać się swoimi umiejętnościami pieczenia pysznych słodkości:) Polecam Wam to ciasto. Przepis z książki "143 przysmaki Siostry Anastazji". Składniki na biszkopt kakaowy: 3 jaja; 0,5 szklanki cukru kryształu; 0,5 szklanki mąki pszennej; 2-3 łyżeczki(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180 st.C około 25-30 minut. Składniki na sernik: 1,5 kg zmielonego białego sera; 0,5 kg cukru pudru; 12 jaj; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 300g margaryny lub masła; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; aromat waniliowy
In my kitchenzakocha, albo nie przekona się do do kolejnego kawałka. Dla mnie i mojego najstarszego syna jest to numer jeden wśród serników. Jest kremowy i niesamowity w smaku. Możecie upiec go z polskiego wspaniałego twarogu, ale też będzie pyszny z angielskiego quarku. Ciasteczkowy spód zrobiłam z ciasteczek owsianych. Jest prosty do zrobienia. Najsmaczniejszy dnia drugiego i trzeciego(...)pasty waniliowej Wszystkie składniki krótko zmiksować, lub wymieszać widelcem do połączenia. Masę przelać na ciasteczkowy spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 150 stopni około 50 minut. Wyjąć sernik i rozsmarować polewę z kwaśnej śmietany. Najpierw białą, następnie zrobić kleksy ze śmietany kakaowej. Włożyć ponownie do piekarnika i piec kolejne 10 minut. Upieczony sernik powinien być
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmnie, jak widać na zdjęciach, paski są delikatne i następnym razem zrobię bardziej wyraziste. Tak czy inaczej, jest pyszny. Nie za słodki i stosunkowo łatwy w przygotowaniu:) Polecam! Przepis pochodzi z bloga Słodkie fantazje Scroll down for recipe in English Sernik marmurkowy z Nutellą (12 porcji, tortownica o śr. 21 cm) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive
karmelowyWitajcie kochani :) zapraszam dzisiaj na pyszny serniczek z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. Przyznam się że dawno go nie piekłam a przecież jest taki pyszny. Może upieczecie taki na święta ? :) Zapraszam :) Składniki na ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki typ 550 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 200 g miękkiego masła 3 żółtka 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki płaskie(...)odcinamy około 1/5 z reszty robimy kulki i wykładamy dno blaszki, następnie zalewamy masą serową. Na wierzch sera ścieramy resztę ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 / 18o stopni. Mój sernik piekł się około 55 minut wasz piekarnik zapewne piecze inaczej więc czas pieczenia należy kontrolować. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach wyłączonego piekarnika. Zimny sernik polałam lukrem
Sama słodycz i szczypta chilinadaje mu delikatnego truskawkowego smaku co przywołuje mi od razu lato na myśl i pyszne czerwone truskaweczki ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Blaty miodowe: 500 g mąki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka sody 200 g masła 1/2 szkl miodu 2 jajka Sernik gotowany: około 700 g sera (używam "Mój Ulubiony") 150 g masła 1 jajko
Gotowanie...to proste !soczewicy i orzechów z salsą z pomidorów, brokułowy dahl z brązowym ryżem a na deser raw sernik z orzechów nerkowca! Byliśmy zaskoczeni smakami, świetnym połączeniem przypraw! I kiedy tak gotowaliśmy, mlaskając z zadowolenia każdemu przyświęcała jedna myśli - jaka ta kuchnia wegańska jest pyszna! Serio! Wracając po warsztatach do domu rozmawialiśmy o każdym daniu, co nam w nim szczególnie przypasowało
Plate of Joyjuż kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował pysznie. Pracy przy nim 10 minut - zarówno składniki na spód, jak i na masę serową miksuje się tylko do połączenia i całość piecze w kąpieli wodnej. Dzięki temu sernik jest aksamitny, mazisty i, co najważniejsze, nie pęka i jest równiusieńki
Słodko-Słony Świat Ilony