pierwsze nie wymaga przygotowania spodu. Konsystencja sernika jest idealna. Jest przepyszny i delikatny. Mój czteroletni syn, który nie jada serników, nie mógł się od niego oderwać. Z tym, że za każdym razem jak mu tłumaczyłam, że to sernik, to mnie poprawiał, że dla niego to tort ;-) Miałam okazję próbować sernik na zimno i w temperaturze pokojowej i muszę(...)przyznać, że w obu wersjach jest pyszny. W tej drugiej jest bardziej delikatny i kremowy. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny 4 jajka szczypta soli Polewa
Passions hobbies lifeskładniki na spód: 150 g herbatników 80 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy do uzyskania struktury mokrego piasku. Przekładamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód sernika: 150 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabiamy, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania tekstury „mokrego piasku”
Domowy Smak Jedzenia[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na spód sernika: 150 g pierników w lukrze bez nadzienia 50 g masła wykonanie: Pierniki rozdrabniamy
Domowy Smak Jedzenia[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na spód: 150 g ciasteczek oreo bez nadzienia 40 g masła, roztopionego wykonanie: Ciasteczka rozdrabniamy jak
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 40 g cukru pudru 200 g masła, schłodzonego 2 żółtka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód orzechowy: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g orzechów włoskich, zmielonych 4 łyżki cukru 100 g masła, schłodzonego 1/2 łyżeczki proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto półkruche: 200 g mąki 80 g cukru pudru 80 g masła lub margaryny 1 żółtko 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto ucierane: 300 g mąki 200 g cukru pudru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany, kwaśnej 80 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 150 g mąki 1 szk cukru pudru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 250 g mąki 150 g masła 150 g cukru 2-3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na kruchy spód: 200 – 220g mąki pszennej 80 g cukru pudru 1 jajko 80 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto szpinakowe: 100 g mąki pszennej 150 g szpinaku mrożonego, rozdrobionego 100 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na masę serową: 1000 g białego sera, zmielonego 200 g cukru 2 budynie waniliowe 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 100 ml mleka 200
Domowy Smak Jedzenia