puszki jakimś innym, Waszym ulubionym owocem. Zróbcie ciasteczka w sezonie, kiedy dostępne są na przykład gruszki, śliwki itp. Jeśli szukacie innego przepisu na pyszne słodkości to znajdziecie go na moim blogu kulinarnym. Mamy coś dla wielbicieli serników – sernik z marakują, a jak nie macie czasu to może zainteresuje Was przepis na sernik z 4 składników. A skoro
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!marszu 11 listopada w raz dwa trzy! Pączki serowe angielskie, u mnie placuszki smażone na niewielkiej ilości oleju, delikatne posypane cukrem pudrem, pyszne! Polecam:) Smacznego:) SKŁADNIKI: opakowanie twarożku homogenizowanego, u mnie 200 g sera na sernik z wiaderka 3 jaja szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru, u mnie 2 łyżeczki cukru pudru szczypta soli
Zasmakuj Kuchniinnych rarytasów przygotowała Sylwia Chrzanowska, finalistka III edycji programu „MasterChef”. Po zakończaniu warsztatów każdy z uczestników otrzymał receptury na świąteczne potrawy m.in. sernik chałwowy (który niebawem przygotuję i nie omieszkam pochwalić się nim na blogu), pyszny sos żurawinowy, świąteczne pierogi nadziewane kaczką i absolutnie genialny mus z wątróbki z konfiturą cebulową (też pojawi się wkrótce na blogu) Poniżej oryginalny
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazawsze ciążyła jakaś dramatyczna historia sprzed lat. Przede wszystkim jednak przychodzą do głowy te wszystkie pyszności, które wcinałeś w międzyczasie – proste, pyszne i przyprawione tak, jak tylko mama potrafi. Jedna z nich poniżej. Druga – sernik z porzeczkami – nie doczekała do sesji. Składniki 1/2 kg schabu 1 marchewka kilka ziaren ziela angielskiego kilka listków laurowych sól, pieprz
GRUBY WAŁEKwszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy do wspólnego stołu. Na początek dostaliśmy rosołek z lubczykiem, który gotował się chyba ładnych parę godzin, ale był pyszny! Następnie delektowaliśmy się naszymi daniami po czym Sebastian poczęstował nas swoim autorskim sernikiem, który był po prostu obłędny:) Podsumowując spotkanie oceniam bardzo pozytywnie. Przemiłe towarzystwo, świetna atmosfera i cudowny, acz wymagający prowadzący Dziękuję za zaproszenie
karmelowyPomysł na to ciasto powstał przypadkiem, bo w lodówce zalegało mi kilka jogurtów. Z wyglądu trochę przypomina sernik i w sumie smakuje też podobnie. Ja zrobiłam je z malinami ale pyszne będzie też z truskawkami lub brzoskwiniami. A tak przy okazji to zastanawiam się co magicznego było w jogurtach bo użyłam różowego jogurtu malinowego a po upieczeniu masa jest
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarazem nie będę skromna. Ten sernik to absolutne mistrzostwo świata. Słodkawy ser, chrupiący spód, soczyste wiśnie i słodkie, pysznie rozpływające się trufle. Nie da się poprzestać na jednym kawałku. Jest za dobry. Osoby będące na diecie niech opuszczą ten post, nie chcę mieć na sumieniu Waszych złamanych postanowień :) To najlepszy serowy wypiek, który wyszedł spod mojej ręki. Składniki
Cakes By Kejtpowiedział, że na zimno można robić tylko serniki? Ciasto to nie wymaga dużego wysiłku i kunsztu kulinarnego a jednocześnie jest pyszne i zaskakuje ciekawym smakiem. Jest to idealny dodatek do niedzielnej kawy :) Składniki - 2 galaretki cytrynowe - 1 galaretka bananowa - 6 dojrzałych bananów - 15 dag masła - 20 dag cukru pudru - 1 żółtko - 25 – 30 dag biszkoptów ( okrągłych ) Drogi internauto - jeżeli
Świat SmakuSernik kakaowy z dodatkiem ricotty; z daktylami i czekoladą*; banan *gorzka i mleczna Pyszne śniadanie. Genialna książka. Ulubiony serial. Słońca mi jeszcze tylko brakuje
More food, love and dreamscałym domu, nadając mu niepowtarzalny zapach.W towarzystwie aromatycznej kawy przyciąga do stołu niczym magnes.Dla mnie osobiście nigdy żaden choćby najlepszy sernik z nim nie wygra, no ale to oczywiście rzecz gustu.Zapraszam więc na pyszne ciasto. Składniki na biszkopt makowy 800 g suchego maku czubata łyżka skórki pomarańczowej 5-6 drobniutko posiekanych daktyli
Gosia gotujeLubię makowce. Jak dotąd nie odważyłam się na jego samodzielne przygotowanie z góry zakładając, że to zadanie przerośnie moje ograniczone, "wypiekowe" możliwości. Jednak na ostatnich zakupach
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasto, które jadłam na Wielkanoc. I ciasto, które widać na zdjęciach, i przepis na nie otrzymałam od Ani - którą pozdrawiam :) Seromakowiec chyba wszyscy mieli okazję jeść. Jest to przepyszne połączenie sernika i makowca na delikatnym kruchym spodzie. Z podanego przepisu wychodzi aromatyczne i wilgotne ciasto, które - niestety - w mig znika
Codzienna kuchnia niecodziennaciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż pewnie pochłonęłabym ¼ ciasta na raz, taki jest smaczny(...)Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;) Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik rozgrzewamy do 175oC na grzanie góra-dół. Jeśli używamy orzechów mielimy je w młynku na mąkę, a jeśli mąkę orzechową – pomijamy
Jak gotować i nie zwariowaćużyłam hokkaido, ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, ale możecie użyć każdego rodzaju. Na moim blogu znajdziecie już kilka serników dyniowych, o korzennym aromacie, klasycznych czy gotowanych. Tym razem postawiłam na rodzynki sułtańskie. A ponieważ w ostatnim czasie wpadły w moje ręce nowości od Helio Natura, z przyjemnością wykorzystałam je do sernika. A czy wiecie(...)Helio, mieszamy łyżką. Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 60 minut. Ważne! W przypadku sernika konieczne jest rozgrzanie wcześniej piekarnika. Wierzch sernika posypujemy cukrem pudrem, sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu. Poza tym producent informuje, że zaletą suszonych winogron jest obecność znacznej ilości antyoksydantów, dlatego te brązowe owoce
Życie zaczyna się w kuchnibez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy lub 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie
Ciasteczkowy Potwór