Sernik dyniowy to jeden z takich wypieków, które je się już oczami. Piękny pomarańczowy kolor przyciąga i kusi. A smak? Poezja! Spróbujcie, póki dynia świeżutka!!! Co nam trzeba? 300 g ciastek owsianych 100 g masła 350 g miąższu upieczonej dyni (u mnie hokkaido) 1 kg twarogu do sernika 250 mascarpone 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń(...)wodą- dzięki temu nie pęka. Studzimy w uchylonym leciutko piekarniku. W rondelku rozgrzewamy masło i wkruszamy nasze rafaello. Lekko ciepłe wylewamy na sernik, posypujemy krokantem i zostawiamy do wystudzenia i schładzamy w lodówce. I już! Pyszne z musem malinowym! Share 0 Tweet 0 Pinterest 2 2 Shares The post Sernik dyniowy first appeared on Latosiowy
Latosiowydomktóra zrobiła mi wielką niespodziankę i nieoczekiwanie przyjechała wczoraj w nocy z kwiatami), rodzice, siostra i moja przyjaciółka. Poczęstuję ich prawdziwie letnim sernikiem: na zimno, z owocami, lekkim i pysznym. Jest doskonały na upalne letnie dni. I świetnie leczy skołatane nerwy oraz koi rozedrganą duszę. Polecam. Składniki: Spód: • 2 opakowania ciastek digestive, mogą być z czekoladą • 150 g masła Masa(...)kawałeczki. 9. W 3 szklankach wrzątku rozpuścić 2 galaretki truskawkowe. Ostudzić. Połączyć z pokrojonymi truskawkami. 10. Kiedy galaretka truskawkowa zacznie lekko tężeć, wyłożyć ją na wierzch sernika. Wstawić do lodówki. 11. Sernik podawać pokrojony na porcje. Smacznego
W mojej kuchniSernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)mieszamy a na koniec ubitą pianę z białek. Na ciasto wylewamy cały ser, na wierzch rozkładamy resztę biszkoptu i pieczemy, w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180 % C. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy jest jeszcze ciepły polewamy go pozostawiona polewą i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Sernik jest najsmaczniejszy na drugi dzień
Kulinarne Fantazje MarioliSernik na zimno z mango bez pieczenia. Pyszny delikatny i aksamitny deser idealny na upalne dni ale nie tylko. Jego przygotowanie jest banalnie proste i każdy sobie poradzi z jego wykonaniem. foremka o średnicy 16 cm 400 g sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 mango około 400 g 1 galaretka o smaku pomarańczowym 1 łyżka żelatyny opcjonalnie cukier(...)kilka godzin. Śmietankę podgrzać prawie do momentu zagotowania. Gorącą śmietanką zalać połamaną na kawałki czekoladę, dokładnie wymieszać aż czekolada się całkowicie rozpuści. Lekko przestudzić następnie wylać na stężały sernik, wyrównać i wstawić ponownie do lodówki aby czekolada zastygła. Gotowe! Smacznego
Andzia PichciKłania się Wam kultowe ciasto zwiastujące lato w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Mowa o serniku na zimno z truskawkami. Bezsernik równie pyszny, słodki, orzeźwiający jak jego tradycyjny kolega. Deser, który się zawsze udaje i szybko powstaje. Szkoda czasu na zachwyty i przydługi wstęp. Po prostu, łapcie przepis i twórzcie! Składniki na tortownicę średniej wielkości: 1/4 szklanki płatków jaglanych, 1 szklanka(...)truskawek do dekoracji). Drugą porcję kaszy łączymy z pozostałymi płatkami kokosowymi, słodem i mlekiem. Wszystko blendujemy na gładką masę. Dodajemy skórkę pomarańczy EKO. Powstałą masę wykładamy do tortownicy. Wierzch "sernika" dekorujemy truskawkami, płatkami kokosowymi i kakao lub karobem. Umieszczamy do stężenia w lodówce na minimum 4 h. Przechowujemy również w lodówce. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuSernik otulony dwoma warstwami ciemnego ciasta z pyszną aromantyczną wanilią i naturalnym kakao. Łatwy i szybki przepis, ser wiejski będzie najlepszy, ale jeśli użyjecie tego sklepowego też z pewnością będzie pyszny. Do masy dołożyłam kandyzowaną papaję, a całość schowana pod kokosową pierzynką.Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej 1 szk cukru pudru5 żółtek25 dag margaryny3 płaskie(...)łyżki mąki ziemniaczanej5-7 dag wiórków kokosowych1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać mąkę oraz kokos, dobrze zmiksować. 2. Piankę wyłożyć na wierzch upieczonego sernika, włożyć ponownie do piekarnika na ok 15 min, aby wierzch ciasta ładnie się zarumienił
Apetyczna babeczkaSernik, sernik i jeszcze raz sernik, to jest chyba jedyne ciasto, które mogę jeść non stop. Pyszny, puszysty, delikatny, rozpływający się w ustach, taki, który robiły nasze mamy, czy tez babcie. Najlepszy na świecie sernik tradycyjny. Kto nie jadł, niech żałuje :) Składniki: 1 kg twarogu śmietankowego 6 jaj 1 szklanka cukru 3/4 szklanki kaszy manny
Ciasteczkowy Potwórśmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie na tartę, klasycznej(...)śmietanę. Dokładnie razem mieszamy, starając się nie odpowietrzać ubitych jajek. Tak naszykowana masa rośnie w piekarniku, lekko się wybrzusza, przypieka i opada. Smak jest ten sam, ale konsystencja przypomina sernik nowojorski – masa jest puszysta i lekka. Sposób II – szybki Trzy całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu
Karo in the Kitchenśmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie na tartę, klasycznej(...)śmietanę. Dokładnie razem mieszamy, starając się nie odpowietrzać ubitych jajek. Tak naszykowana masa rośnie w piekarniku, lekko się wybrzusza, przypieka i opada. Smak jest ten sam, ale konsystencja przypomina sernik nowojorski – masa jest puszysta i lekka. Sposób II – szybki Trzy całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu
Karo in the KitchenSernik z malinami nie dość, że jest piękny, to jeszcze pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód • 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit • 4 łyżki masła • 1 łyżka likieru Malibu Sernik • 500 g sera białego mielonego • 500 g sera mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy
To co kochamJuż od jakiegoś czasu chodził mi po głowie sernik zebra. Kiedyś piekłam zebrę czekoladową , był pyszny, ale czekolady niekoniecznie są moim ulubionym dodatkiem. Jak tylko nadarzyła się okazja, zmodyfikowałam poprzednią wersję tak, by obyło się bez dodatku czekolad. Wyszedł pyszny, kremowy, bardzo delikatny i co najważniejsze na rodzinnej imprezie zrobił furorę, zarówno wizualnie jak i smakowo. Polecam bardzo gorąco(...)pieczemy jeszcze ok.55 minut, również termoobieg (środek powinien być dopieczony, można go delikatnie dotknąć, nie sprawdzamy jednak patyczkiem). Niska temperatura i długi czas pieczenia sprawiają, że sernik nie wyrasta gwałtownie, choć w drugiej fazie pieczenia wzrost jest (mój wyrósł ponad formę). Nie opadł na szczęście mocno i był równy. Boki warto kontrolować przy opadaniu i nożem delikatnie chować
Smaczne Zdrowewymyślenie tysiąca niepowtarzalnych przepisów to tez nie lada sztuka. Ale mam to szczęście, że przepisy same tworzą się w mojej głowie. Jubileuszowym przepisem jest sernik. Mój ulubiony, bo bez spodu, za to z pysznym wierzchem- musem czekoladowym, wiśniami z nalewki i czekoladą. Całość bardzo lekka, niezbyt słodka. Deser idealny na jesienną chandrę. *tortownica 26 cm Składniki: na masę serową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarzecz jasna. Reasumując, chciałam Wam dzisiaj przedstawić najpyszniejsze połączenia smakowe tego lata czyli kokos-burak, truskawka-ser oraz ogórek-kokos. Kokosowy burak, jest zaskakująco pyszny, szczególnie, że został wzbogacony o surowe kakao. Truskawkowy sernik, smakuje jak sernik! Ogórek, najbardziej orzeźwiający ze wszystkich, sprawdzi się w upalne dni i dobrze nawodni! Ojej, tyle dobra, a to dopiero początek lata
Fill The Bowlmasy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie. Wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni. WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE. I gotowe :-) banalnie proste a pyszne :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumnie małe rozczarownie, przy produkcji karmelu z ksylitolu, ponieważ podgrzewany ksylitol niestety nie karmelizuje, choć internetowe przepisy zapewniały, że i owszem. "Udawany" karmel dokończyłam, był pyszny, tylko po całkowitym schłodzemiu niestety się zcukrzył. Sernik upiekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki na spód: 180 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 5 łyżek mielonych orzeszków ziemnych 1 jajko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!