pysznym orzeźwiających wiśniowym wierzchem i wspaniałym chrupiącym czekoladowym spodem. Dla kogo: dla fanów serników na zimno dla tych, którzy nie lubią piec dla tych, którzy mają zepsuty piekarnik Składniki na spód: łyżeczka kakao 100g masła 80g płatków kukurydzianych 50g płatków migdałowych 150g czekolady mlecznej Składniki na masę serową: 500g sera mascarpone 500g sera na sernik (3 krotnie zmielonego
Mania WypiekaniaPyszny, kremowy serniczek z soczystymi, słodkimi brzoskwiniami to jedno z moich ulubionych letnich ciast. Jest orzeźwiające, nie za słodkie, idealne do popołudniowej kawy. Polecam!!! Składniki na letni sernik z brzoskwiniami na blachę o wymiarach 24x28 cm CIASTO: 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła rozpuszczone, ciepłe 1 cukier waniliowy 0,5 płaskiej łyżeczki proszku
Rozpustne gotowaniesernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny! Polecam gorąco! Może ktoś się skusi na taki wypiek z racji weekendu majowego :) Składniki: Spód: 2,5 szklanki mąki 2 żółtka 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia śmietana - ile zabierze ciasto Masa serowa: 1 kg białego sera - u mnie wiaderkowego 1 puszka brzoskwiń(...)oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker
Kuchnia domowa Aniuwierzycie jak napiszę, że nie użyłam do przyrządzenia tego deseru cukru? To prawda :) Ale sernik jest bardzo słodki a to za sprawą pysznego miodu, słodkiego banana i dobrej jakości czekolady która chociaż jest gorzka to wprowadza do deseru dużo słodyczy. Do tego rozpływające się w ustach wiśnie zamarynowane wcześniej w miodzie pitnym. Jednym słowem kulinarna rozkosz. Wszystko z wysokiej(...)zawartości kakao min. 70% łyżka mleka łyżka masła 2 szklanki wypestkowanych wiśni nadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 12 minut. Ugotowaną przekładamy do misy miksera, dodajemy
Mienta blogwtedy zajmuje to więcej pracy. Dzisiaj polecam Wam takie właśnie ciasto bez pieczenia na herbatnikach, jest bardzo słodkie, ale też i bardzo pyszne. Ja uwielbiam z filiżanką pysznej kawy. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik gotowego w wiadereczku ( użyłam o smaku waniliowym ) 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru ( 250 ml ) 3 budynie
IzabelawkuchniSernik z makiem i glazurą pomarańczowo - brzoskwiniową, to pyszne i efektowne ciasto, idealne na święta i nie tylko. Polecam. CIASTO : 1,5 szklanki mąki pszennej 100 g margaryny 1 jajko 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru MASA SEROWA : 1 kg sera wiaderkowego 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru(...)przygotowujemy, dodajemy do niej kaszę mannę i dokładnie mieszamy. Na ciasto wykładamy po skosie, w formie wypukłych pasków, masę makową. Na całość wylewamy masę serową, wyrównujemy wierzch ciasta. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 C %. Po upieczeniu studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Żelka- w wrzątku rozpuszczamy żelatynę, dodajemy skórkę pomarańczową i dżem, dokładnie mieszamy i studzimy. Chłodzimy
Kulinarne Fantazje Marioliletni dzień. Ja przygotowałem go z trzema warstwami galaretki. Nie będę urywał, że jest to czasochłonne. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, możecie przygotować sernik z jedną warstwą galaretki. Zapewniam, że będzie równie pyszny. Czas przygotowania: 30 min. (oczekiwanie 12 h ) Składniki na tortownicę o śr. 25 cm Koszt przygotowania: 22,00 zł SKŁADNIKI: 1 kg serka naturalnego(...)wstawiamy do lodówki na 20 min. Po tym czasie wlewamy resztę galaretki. Na stężałą galaretkę wylewamy kolejny smak agrestowy i na końcu pomarańczowy. Całość dobrze schładzamy, najlepiej pozostawić sernik w lodówce na całą noc. Smacznego
kulinarnyJaSernik z ziemniakami może i brzmi dziwnie ale gwarantuję że jest pysznie. Nie wiem czemu do tej pory przepis nie znalazł się na blogu mimo iż często go piekę. Szczególnie jeśli są jakieś święta i uroczystości. Sernik jest długo wilgotny i świeży, właśnie dzięki dodanym ziemniakom. Kto nie piekł niech spróbuje. Składniki: 1,2 kg twarogu
Ala piecze i gotujenaprawdę wyjątkowy. Sernik nowojorski vs polski sernik tradycyjny Jakie serniki wolicie – puszyste, dzięki dodatkowi ubitych białek, jak klasyczny polski sernik, czy aksamitne, kremowe i płaskie jak stół? Jeśli wolicie tę drugą opcję (jak ja ;)), to sernik nowojorski jest dla Was idealną propozycją. Sernik nowojorski różni się od naszego tradycyjnego sernika zarówno konsystencją(...)kąpieli wodnej. Jaki ser na sernik wybrać? To dylemat, który przeżywał chyba każdy, kto choć raz piekł sernik. W sklepach jest zatrzęsienie produktów, których opakowania krzyczą „idealny na sernik”, ale te obietnice często niewiele mają wspólnego z rzeczywistością. Jak więc wybrać idealny ser na sernik? Bezapelacyjnie, najlepszy na sernik będzie twaróg , zwłaszcza tłusty
Na-talerzu.plnajcudowniejszy rodzaj ciasta. Uwielbiam wszystkie i te na zimno i pieczone, kremowe, czekoladowe, karmelowe <3 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na czekoladowy sernik. W smaku przypomina blok czekoladowy. Jest mega pyszny. Polecam na zbliżające Święta :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C źródło : czasopismo dla kobiet Składniki Spód(...)Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchninajcudowniejszy rodzaj ciasta. Uwielbiam wszystkie i te na zimno i pieczone, kremowe, czekoladowe, karmelowe <3 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na czekoladowy sernik. W smaku przypomina blok czekoladowy. Jest mega pyszny. Polecam na zbliżające Święta :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C źródło : czasopismo dla kobiet Składniki Spód(...)Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchniciasto nr 1. Z tego przepisu wychodzi on znakomity mokry i pyszny. Do niedawna kręciłam twaróg a ciasto wyrabiałam w makutrze. Ale czas wykonania takiego sernika to około 3 h. Wygrała więc wygoda i mikser ;-) 1 kg twarogu ( przekręconego 2-krotnie przez maszynkę lub gotowego na sernik) 8 jajek 1 kostka masła 2 szklanki cukru 1 cytryna
Humanistka w kuchniKochani. Ważny jest każdy, pojedynczy głos. Bardzo na Was liczę i dziękuję za każdy wysłany sms. A ponieważ zbliża się sobota, warto pomyśleć o jakimś pysznym deserze dla swoich bliskich. Ja ostatnio odkryłam sernik, który znalazłam na stronie kwestia smaku. To doskonałe ciasto na różne okazje: jest podzielne, efektownie wygląda i przede wszystkim przygotowuje się je w kilka minut
W mojej kuchnijest wszędzie:) nie walczę z nią ale regularnie ścinam i szukam nowych pomysłów na jej wykorzystanie. Codziennie ścinam z rana kilka gałązek i przygotowuje pyszną orzeźwiająca herbatę. A wczoraj ścięłam solidny pęczek i upiekłam sernik miętowy z czekoladową nutą, na herbatnikowym, spodzie. Wyszło super. Piekłam w kąpieli wodnej, przez co sernik nie urósł i nie opadł, więc
na moim stole...matką. To nie praca, nie zobowiązanie, lecz ogromny przywilej! Przywilej nagradzany uśmiechem i bezinteresowną, bezgraniczną miłością... Ten jakże ciepły, majowy dzień wymagał wyjątkowej oprawy. Dwusmakowy sernik idealnie wpasował się w dzisiejsze święto. Jest pyszny, taki jak lubimy - wilgotny, kremowy i orzeźwiający. Wspaniały, cytrynowy smak genialnie uzupełnia się z delikatnym i puszystym musem truskawkowym. Wszystkim Mamom w tym wyjątkowym dniu(...)wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy wodę tak, aby sięgała do 1/3 wysokości formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 240'C. W tej temperaturze pieczemy sernik przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120'C i pieczemy kolejne 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy w nim sernik
Wędrówki po kuchni