stole, bo jest cudowny w smaku i bardzo prosty do wykonania. Inspiracją był ten przepis , jak zwykle z moimi małymi modyfikacjami. Specjalnie dla tego sernika piekłyśmy w tygodniu pierniczki , by na weekend móc się delektować pysznym ciastem. Piekłam w tortownicy o śr.25cm. W oryginale był bez spodu, u mnie spód na kruchych ciastkach maślanych ze słonecznikiem (takie miałam(...)umieszczoną na dnie piekarnika formą z wodą. Ja piekłam bez pary wodnej, wstawiłam formę do piekarnika nagrzanego do 140*C i piekłam ok.75 minut na termoobiegu. Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Następnie odstawiamy sernik do stężenia do lodówki.lub w chłodne miejsce Przed podaniem posypujemy kakao. Ja polałam mój sernik polewą ganache. Polewa
Smaczne ZdrowePyszne i bardzo łatwe do przygotowania placuszki serowe z białek. Delikatne, wręcz rozpływające się w ustach placki z białego sera o niskiej zawartości tłuszczu. Serniczki, czyli
Kuchcik gotujeBabka wykwintna to pyszna drożdżowa babka z 10 żółtek. Jest przepyszna! Dodatkowo polana adwokatowym lukrem – petarda! Czas wykonania: 4 h (w
KuchniaWeDwoje.plDzisiaj pyszna tarta, jeśli lubicie ser i ciasto francuskie, to ten przepis jest dla Was SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego 350 g twarogu zmielonego 75 g
Z MarcepanemSmażone placuszki serniczki to pyszna przekąska, którą łatwo przygotować i sprawić przyjemność swoim bliskim. Serniczki powinny posmakować osobom lubiącym dania przygotowane z białego sera. Placuszki serniczki
Kuchcik gotujePonieważ sezon truskawkowy trwa właśnie w najlepsze, postanowiłam zrobić jakieś pyszne ciasto z wykorzystaniem tych właśnie owoców. Przeglądając różne przepisy natrafiłam na blog panitereska.pl , a w nim na wyśmienity przepis na sernik z musem truskawkowym i bezami. Ale oczywiście musiałam nanieść kilka swoich poprawek :) Przede wszystkim zmieniłam ciasto na spód, ponieważ próbując wykonać je na podstawie oryginału
Świat CiastaJogurtowiec z leśnymi owocami to pyszny deser bez pieczenia. Wystarczą pokruszone ciastka na spód, spora porcja greckiego jogurtu, galaretka i owoce. Jogurtowiec to orzeźwiające ciasto przypominające sernik na zimno . Często zamiast jogurtu używam zwykłego twarogu jak np. w tym przepisie na tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę owocową
codojedzeniaPyszne owocowe ciasto inspirowane Włoskim deserem „Tiramisu” teraz w wydaniu letnim :D uwielbiam Tiramisu dlatego przygotowałam specjalnie dla Was nieco inną jego odsłonę ;) Jako, że mamy
Kulinarna (nie)codziennośćPyszne i lekkie serniczki w sam raz na ciepłe i upalne dni. W smaku rewelacyjne, z wyczuwalnym kokosem. Dodatek egzotycznych owoców sprawia, że są jeszcze smaczniejsze
VioletoweKucharzeniePyszne ciasto wielkanocne, z włoskim rodowodem - Torta di Riso . Zrobiłam z ciastem filo, tak jak było pokazane w przepisie na stronie Proud Italian Cook
Stare Garysprawą cynamonu i goździków masa figowa, a całość zwieńczona cudownie kremowym serem z nutą pomarańczy. Wyszedł dokładnie taki, jak się spodziewałam - pyszny, mazisty, pełen kontrastów, które wspaniale się uzupełniają. Delikatny za sprawą mascarpone, który nadaje sernikom nadzwyczajnej, wyjątkowej struktury. Poezja smaku. Koniecznie spróbujcie, jeśli tylko będziecie mieli pomarańcze i figi.Sernik pomarańczowy z suszonymi figamiSkładniki:(na formę o średnicy(...)mniej piekła - słodkości jakoś nie idą w parze z gubieniem wagi... Póki co jednak mam maliny, truskawki i rabarbar, więc coś z tego z pewnością zmieni się niedługo w pyszne ciacho
Pożeraczka, czyli raz adobrzetruskawki z jogurtem naturalnym, ze śmietaną, same truskawki bez dodatków, ale nie byłabym sobą, jakbym nie wykorzystała ich do wypieków. Gdy zobaczyłam ten sernik u Kasi od razu wiedziałam, że muszę go upiec. Jest pyszny, wilgotny i taki w sam raz. Wprawdzie słońca brakuje za oknem, ale jego smak jest typowo letni. Ja upiekłam z połowy porcji w tortownicy(...)budyń). Gorącą masę owocową od razu przekładamy to tortownicy i wyrównujemy. Na wierzch wylewamy masę serową. Tortownicę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 75 minut. Upieczony sernik studzimy do temperatury pokojowej a następnie wstawiamy go na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy go świeżymi owocami i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego function load(url, callback
dom-agi.plWitam Kochani :-) . Ale się piękna zima zrobiła, dziś cały dzień śnieżek prószy:-) Fajnie, bo zrobiło się niezwykle klimatycznie, i mimo że jest już po świętach, to
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuroku czerwonych porzeczek jest mnóstwo! Moje krzaczki, aż się uginają od tych czerwonych kwaskowych kuleczek. Jak co roku robię z nich nalewkę, galaretkę i dżem, no i oczywiście sernik na zimno! Tym razem postanowiłam nieco zmienić jego recepturę i podzieliłam masę na dwie części, do jednej dodałam zmistyfikowaną świeżą bazylię. Wyszło przepysznie, zachęcam Was do wypróbowania! Parę słów(...)lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem
Kulinarne przygody Gatitywykonania sernika skłoniły mnie opinie mojej rodzinki w PL. Sernik robiła moja Siostrzenica, i wszyscy, którzy go kosztowali orzekli, że jest pyszny. Kiedy dostałam więc link do strony Moje Wypieki skąd pochodzi oryginalny przepis wiedziałąm, że muszę go zrobić ze względu na prostotę wykonania i efekt smakowy. A teraz moja opinia: leciutki, delikatny(...)waniliowej 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (następnym razem wezmę 6 - masa będzie bardziej ściągnięta) 70 ml wody Dodatkowo: kilka kostek roztopionej czekolady Wykonanie: W dniu poprzedzającym robienie sernika, kremówkę podgrzewamy w garnuszku uważając, aby nie doprowadzić jej do wrzenia. Do ciepłej śmietany dodajemy posiekaną chałwę, i mieszamy do jej maksymalnego rozpuszczenia. Następnie przecieramy ją przez sitko
Walijskie Pichcenie