pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:239/1162)

Nalewka z suszonych wiśni 185

czyli nalewkę. Każdego roku przygotowujemy nalewki wiśniowe . A ponieważ zeszłoroczna nalewka wiśniowa stoi jeszcze w barku, postanowiłam w tym roku wiśnie ususzyć. Suszone wiśnie są świetnym dodatkiem do ciast, ale też pysznie smakują jako przegryzka zamiast chipsów. Ale też warto z takich wiśni przygotować nalewkę z suszonych wiśni z dodatkiem domowego karmel u. Efektem jest przepyszna nalewka wiśniowa z delikatnym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piątkowe Inspiracje - Jabłka w cieście naleśnikowym 151

Ostatnio często sięgamy po takie jabłuszka. Pyszne, mięciutkie, w cieście naleśnikowym. Dzieci za nimi przepadają i choć każdy ma swoje upodobania (starsze dziecko woli ciasto naleśnikowe, a młodsze samo jabłuszko i to na zimno) to bardzo szybko znikają z talerza. Dodatkowo posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.. Mniam, są przepyszne. jabłka mąka 1 żółtko olej 1 łyżka cukru waniliowego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pavlova z malinami 142

Pyszna, słodka beza, która uzależnia ;) Delikatna, chrupka na zewnątrz, lepka, piankowa w środku. Bardzo łatwa do zrobienia, a efekt piorunujący. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. podana

Domowa cukiernia Ewy
,,Paluszki surimi o smaku krabów w cieście piwnym” 235

Paluszki surimi w cieście piwnym to pyszna przekąska lub element dania głównego. Ten wykwintny przysmak idealnie komponuje się z sosem słodko- ostrym. Pychotka Składniki: • 300 g paluszków surimi o smaku krabów • 125 g mąki + 3 dodatkowe łyżki do obtoczenia • 150 ml zimnego piwa • Chili, sól, pieprz ( kupione tutaj ) • ½ łyżeczki proszku do pieczenia • Olej do smażenia Wykonanie: Do miseczki wsypujemy mąkę

Podróż w kulinaria
KALAFIOR SMAŻONY W CIEŚCIE 161

Piękna,słoneczna pogoda więc nie bardzo chce się jeść...no ale coś trzeba.Polecam Wam pysznego kalafiora w cieście...pychotka. Składniki: 1 główka kalafiora 1 łyżka soku z cytryny sól Kalafiora oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny.Ugotowanego (ale nie rozgotowanego) przelać zimną wodą i podzielić na różyczki. Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody

Niespełnione zdolności kulinarne
Drożdżowe kieszonki z salami i serem 142

Pyszna przekąska z ciasta drożdżowego z salami, żółtym serem i sosem pomidorowym w środku. Składniki: Ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczka soli zioła prowansalskie łyżeczka cukru 30 g drożdży świeżych 2 łyżki oliwy Farsz salami ser żółty sos – duży pomidor, ząbek czosnku, zioła, sól, pieprz   Dodatkowo jajko do posmarowania Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto ze śliwkami i czarną porzeczką 153

Pyszne, klasyczne kruche ciasto ze śliwkami. Można dodać do niego świeże śliwki lub jak u nas uprażone na patelni. Z dodatkiem smalcu, który nadaje kruchości. Dla mnie najlepsze na ciepło, z kubkiem gorącej kawy lub kakao.   pół kg. mąki 4 żółtka 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g. margaryny bezmlecznej 100 g. smalcu pół kg. węgierek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Nalewka śliwkowa, śliwkówka 143

chłodnym miejscu na około 2 miesiące. Po tym czasie nalewkę przefiltrować, śliwki wyrzucić bądź wykorzystać do wypieków (ja zamykam takie śliwki w słoiczku, wkładam do lodówki i mam pyszne śliwki do ciasta). Przelać do butelek i odstawić najlepiej na pół roku w ciemne miejsce( u mnie już na święta Bożego Narodzenia degustujemy). Smacznego

na moim stole...
Jagodzianki drożdżowe z mrożonych owoców 181

Osobiście użyłam mrożonych- rozmrożonych, ale nic to nie zaszkodziło :) Śmiało można także użyć dostępnych świeżych owoców, a jeśli zachomikujemy takowe do zimy, to i wtedy możemy cieszyć się pysznymi drożdżówkami :) Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mleka 3.2% 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 2 jajka 50g drożdży 4 łyżki cukru kryształu 2 łyżeczki cukru waniliowego 50g masła

Kuchnia w czekoladzie
Kakaowo-serowe muffinki ze śliwkami 196

papilotek, bez problemu można je samodzielnie wykonać z papieru do pieczenia - wyciąć kwadraty, zgiąć wzdłuż przekątnych, włożyć w dołek w formie do muffin i docisnąć.  Dzisiaj prezentuję pyszne połączenie kakaowego ciasta z naturalnym serkiem i śliwkami - węgierkami w nadzieniu.Śliwek u mnie pod dostatkiem, więc korzystam póki mogę. :D Muffinki są takie lekkie, wilgotne, bardzo kakaowe... po prostu rewelacyjne

Kuchnia Ellie
Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy 96

minerałów i witamin. Idealnie nadaje się jako przekąska, do pochrupania na surowo. Na marchewce bazuje też wiele świetnych przepisów. Można ją przygotowywać na słono, jak i na słodko. Pysznie smakuje w ciastach, babeczkach i sokach. Jakiś czas temu przygotowałam te motywacyjne babeczki marchewkowe, które sprawdzą się podczas przyjęć dla dzieci lub jako przekąska w pracy lub na uczelni. Świetnie poprawiają

two broke sisters
Wytrawna tarta z karczochem, piersią kurczaka, wędzonym boczkiem i białym winem PRZEPYSZNA! 120

jest tak pyszne, że powinno być zakazane. Kruche ciasto o maślanym smaku, mięciutkie kawałki mięsa, intrygujący posmak wina i karczochów. Po prostu się zakochałam. Ach! WYTRAWNA TARTA Z KARCZOCHEM, PIERSIĄ KURCZAKA, WĘDZONYM BOCZKIEM I BIAŁYM WINEM Składniki na ciasto: - 225 gram mąki - 1 łyżeczka soli - 150 gram zimnego masła, pokrojonego w kostkę - 1 średnie jajko (wiejskie) rozkłócone - 4 łyżki wody

Życie zamknięte w smaku
Koszyczki z ciasta filo z jabłkiem i malinami 138

Wybierz 4 kawałki ciasta ułóż na sobie, co drugi obrócony. Ułóż je w foremce, wypełnij 2,3 łyżkami owoców. Piecz w 180 stopniach, ok 20-25 minut, aż ciasto się przypiecze. Pyszne na ciepło, można posypać cukrem pudrem przed podaniem. *W sezonie oczywiście świeżych

Corner With Recipes
Cytrynowy placek Aryi - Gra o Tron 183

Pyszny, wilgotny placek cytrynowy, idealny na upalne dni. Może to właśnie taki placek marzył się Aryi, kiedy uciekła z zamku i musiała sobie sama radzić na

Passions hobbies life
Serniczek na zimno- błyskawiczny i kremowy. 132

     Jest pyszny, kremowy i wprost nie można mu się oprzeć. Pięknie się prezentuje i szybko się go robi, ale jeszcze szybciej znika. Dzięki

Rozpustne gotowanie