być pysznie, ale dodajcie do tego chrupiące ciasto i kremowe wnętrze - będzie idealnie! Tak właśnie smakują te pierożki. Mało z nimi pracy, szybko się je zwija i smakują pysznie! Składniki: opakowanie ciasta filo, ok. 100 g łososia, 100 g ricotty, 50 g fety, duża garść szpinaku, 1 duży ząbek czosnku, chili, tymianek, oregano, sezam, masło klarowane, 1 jajko, czarnuszka Łososia
Plate of Joydworze zimno , więc można usiąść przy gorącej kawce i cieście. Dzisiaj zapraszam na Porzeczkowca , uwielbiam to ciasto , jest przepyszne , mięciutkie wprost rozpływa się w ustach . Do ciasta dodałam pyszne masło orzechowo kakaowe firmy PRIMAVIKA a do przełożenia użyłam pysznego dżemu z czarnej porzeczki firmy ORZECH . Połączenie dżemu z masą śmietanowo maślaną daje niesamowity smak(...)przeciąć na pół . Na jedną połowę ciasta wyłożyć słoiczek dżemu , następnie wykładamy połowę masy śmietanowej . Przykrywamy drugim plackiem . Wierzch smarujemy resztą dżemu i masy śmietanowej. Na wierzch ścieramy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , ekologicznych , bez konserwantów produktów firmy http://www.primavika.pl/ . Zapraszam do wypróbowania pysznych produktów firmy http://www.orzech.com.pl
Sama słodycz i szczypta chiliMamy sezon na rabarbar, więc trzeba to wykorzystać. Pyszne kruche ciasto z budyniem i rabarbarem , idealne do kawki. Przepis z internetu. Kruche z rabarbarem na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko
Kuchnia DanusiDzisiaj prawdziwa rozpusta :). Pyszne, czekoladowe ciasto z bananami. Słodkie, bardzo czekoladowe i na jednym kawałku nie można poprzestać. Wygląda apetycznie i uświetni niejedno przyjęcie. Przed przystąpieniem do pracy proszę dokładnie przeczytać przepis. Dostałam go od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., której bardzo dziękuję :), trochę go zmodyfikowałam. Bardzo polecam. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki
Mała Cukierenkalepszego jak pyszne wilgotne ciasto, a jednocześnie puszyste i naszpikowane bakaliami :) Takim ciastem jest właśnie makowiec japoński, który również
Kuchenne WariacjeTarta z gruszkami i karmelem to propozycja pysznego kruchego ciasta, wypełnionego kremowym nadzieniem i aromatycznymi gruszkami, z dodatkiem sosu karmelowego. Tarta jest dość prosta w przygotowaniu, choć wymaga kilku etapów: upieczenia ciasta kruchego, przyrządzenia nadzienia oraz owoców, a także sosu karmelowego. Całość dobrze ze sobą współgra smakowo, a jeśli wykorzystacie miękkie, soczyste gruszki, będzie także rozpływać się w ustach. Swoją
Smakołyki BerenikiZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Proteinowe Ciasto Czekoladowe. - SKŁAD - ✔ 150 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 80 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 40 g MLEKA KOKOSOWEGO ✔ 15 g KAKAO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 2 BANANY - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1489 Węglowodany 87 g Białko 146 g Tłuszcze 62 g - PRZYGOTOWANIE - ZOBACZ PRZEPIS W WERSJI
Sylwetka Od KuchniSzukajcie rabarbaru i róbcie tą tartę ! Jest pyszna. Kruche ciasto i kwaskowy rabarbarowy krem , a wszystko to dopełnione maracują. Słodka i orzeźwiająca zarazem. A jeśli nie ta, to przepisy na inne tarty znajdziecie tutaj Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 150 g mąki krupczatki 90 g mąki pszennej 80 g cukru pudru 2 żółtka kilka kropli soku
kolorowotorcikowookresie świątecznym pyszne drożdżowe ciasto z makiem. Co roku zajadam się struclą makową albo taką zawijanką. Lubicie makowe wypieki? Składniki: 50 g drożdży 600 g mąki 2 jajka pół szklanki oleju szczypta soli szklanka mleka 300 g domowej masy makowej Wykonanie: Mleko podgrzewamy lekko i rozpuszczamy w nich drożdże. Następnie dodajemy cukier, jajka i olej. Wszystko razem mieszamy w misce
ciastkarnia na kruchym spodzielepiej byłoby w prostokątnej i bez formowania boków. Jeśli zdecydujecie się upiec jak ja w okrągłej blaszce to ciasta na boki ułóżcie cienką warstwę. Moja wyszła za gruba Ciasto jest pyszne, warte zrobienia, ale po małej modyfikacji. Piszę szczerze jak jest, nie robię tego ciasta drugi raz, ponieważ i tak muszę piec ciągle to nowe ciasta, a to ciasto jest
Kuchnia PokoleńWitam serdecznie Tym razem zaproponuję przygotowanie róż karnawałowych z ciasta na faworki, róże są bardzo ładne i efektownie wyglądają no i są bardzo pyszne:). Przygotowanie ciasta jaki wykonanie róż karnawałowych jest bardzo proste więc polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 400 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 200 g śmietany 12% lub 18% 6 żółtek 2 łyżki spirytusu szczypta soli białko
Uwaga Babcia Gotujerurek, mi natomiast może połowa tej ilości, ale chyba nawet nie. Możliwe iż ciasto grubiej miałam rozwałkowane i dłuższe te rurki zrobiłam. Ale nieważne, najważniejsze, że wyszły pyszne!!! Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej tortowej, 250g masła, 250g gęstej, kwaśnej śmietany, szczypta soli. Ponadto: cukier, 600ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, opcjonalnie 2 opakowania śmietan fix, miękkie masło
W kuchni u MonikiMiałam dzisiaj chęć na ciasto z owocami , a że mamy sezon gruszkowy więc trzeba pomału wykańczać zeszło roczne gruszki w syropie aby zrobić miejsce na nowe. Ciasto jest pyszne , proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje . Jeśli macie chęć to zapraszam :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice - http://www.porcelanabogucice.pl/ Składniki : 3 szklanki mąki 5 jajek
Sama słodycz i szczypta chiliCiasto wymyśliłam zupełnie przypadkiem, sama byłam ciekawa co z tego wyjdzie. No i wyszło pysznie. Idealne ciasto szczególnie dla miłośników sernika i miłośników szarlotek. Rewelacja. Składniki: Ciasto kruche – na tartę ( przypomnienie ) 150 gram masła/ margaryny 100 gram cukru 300 gram mąki 1 jajko Masa serowa: Ok. 500 gram twarogu ( mielonego do serników ) 2 jajka ½ szklanki cukru ¼ kostki masła 1 opak
Smaki Ewypostanowiłam zrobić z nich ciacho. Na początku miało być jogurtowe, ale jak wiecie, kobieta zmienna jest - postanowiłam zrobić kruche. A tak na serio potrzebowałam białka, do kolejnego przepisu ;) Ciasto jest pyszne! A zapach jaki unosi się podczas pieczenia, obłędny! Śliwki, cukier, cynamon - mmmmmniam! 'kruche ciasto ze śliwkami' Składniki: - 200g masła - 2 żółtka - 2 łyżki śmietany - 1 łyżeczka octu winnego
CookYourself