konsystencji. My najbardziej ją lubimy w formie gładkiej pasty. Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 5 dni. Nam bardzo smakują kanapki z tą pastą i wegańskim bekonem , pychotka Smacznego! * Przepis pochodzi od Ela Gale . Artykuł Pasta buraczkowa pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plgrasują w kuchni i wyjadają ten dżemik z lodówki, kiedy ja śpię… A rano mówimy “Dżem dobry!” i zajadamy się nim :). Wspaniale smakują z goframi polanymi tym dżemem – pychotka! Praktyczne rady: W moim domu zjadamy ten dżem w ciągu 1-2 dni, ale gdyby chcieliście go potrzymać trochę dłużej, to jest na to sposób – świetnie się mrozi. Smacznego
Lamarida.pllodówce. Wspaniale nadaje się jako przystawka do obiadu, albo jako dodatek do ryżu na obiad czy lunch do pracy. Polecam Czarna fasola podana na liściu schłodzonej zielonej sałaty -pychotka Składniki: 200 gram czarnej suchej fasoli (około 6 szklanek ugotowanej) 2 cebule 3 ząbki czosnku lub 1 łyżka pasty czosnkowej 2 papryki słodkie 1/2 papryki peperoni (opcjonalnie) 1 łyżeczka papryki wędzonej
Lamarida.plmieszamy i smażymy jeszcze przez około minutę. Podajemy solo, z pieczywem albo ulubionym sosem. Ja osobiście tofucznicę spożywaną w porze lunchu lubię łączyć z buraczkami czerwonymi – dla mnie pychotka . Smacznego! Artykuł Tofucznica doskonała pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plpolać miodem. Można dodatkowo obrzucić je zmiksowanymi brzoskwiniami Thermomix wykonanie – wszystkie składniki ciasta wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować obroty 5, czas 6-7 sekund reszta jak wyżej. Pychotka
Kuchnia Pokoleńkroić (czasem zgrabne przekrojenie bezy nie jest łatwe), a deserki prezentują się wykwintnie. Krem śmietanowy przygotowuję z dodatkiem mascarpone, dzięki czemu jest bardziej zwarty, a całość osypuję sezonowymi owocami. Pychotki! :) Składniki Bezy 6 białek w temp. pokojowej szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii
Słodkie inspiracjegdzie miałam przyjemność wystąpić w Jej programie "Ewa gotuje". O tej przygodzie szczegółowo pisałam w tym poście . W swoim mieście też się udzielałam! Mój przepis na Orzechowo-jabłkową Pychotkę został wyróżniony w konkursie Rudzkie Smaki i nagrodzony publikacją w kalendarzu na 2017 rok. W tym roku wiele było również publikacji w magazynie Przyślij Przepis. Wielki zaszczyt- seromak
Nastoletnie Wypiekanieuzyskamy, jest gorzka (jak to sezam) i jest idealna do humusu. Po dodaniu miodu, cukru, syropu z agawy lub innego słodzika smakuje jak sezamki w wersji płynnej. Mówię Wam pychotka! Słodzone tahini stanowi genialny dodatek do kremów, ciast i deserów. Nadaje niebywałej wyrazistości i wzbogaca smak danego wypieku. Łyżeczka do owsianki, jogurtu czy też z owockami...magia
Nastoletnie Wypiekanierobiło się to kiedyś i... rewelacja!) Takiego pysznego twarożku nie jadłam wieki całe! Nigdy specjalnie nie przepadałam za nabiałem - ale to jest po prostu rarytas, do tego szczypiorek - pychotka! Na lunch zabrałam tartę szpinakową z ricottą , którą upiekłam dzień wcześniej. Taka tarta idealne nadaje się do włożenia do pudełka do pracy/szkoły czy na piknik. Jest na tyle zwarta
Codzienne GotowanieJadalne czekoladowe salaterki, w środku serniczek truskawkowy, do tego świeże owoce. Pychotka nie tylko dla dzieci ;) Składniki: 20 dag truskawek kilka borówek amerykańskich na wierzch cukier puder do smaku szklanka serka waniliowego łyżka żelatyny dodatkowo: czekoladowe salaterki CUKIETERIA cukier kolorowy- strzelająca posypka CUKIETERIA Wykonanie: *Żelatynę zalewamy ok 2 łyżkami wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy, ale nie gotujemy, studzimy
Z Majeczką w kuchnikurczaka na grilla. Troszkę zostawiłam, aby sprawdzić jego smak po upieczeniu i przyrządzeniu na patelni. Każda wersja okazała się rewelacyjna. Kurczak wyszedł soczysty i naprawdę bardzo smaczny, a skórka... pychotka! Koniecznie sami spróbujcie! około 1 kg podudzi z kurczaka (mogą być inne części kurczaka) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy w płynie 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soli
Di gotujeprzełożone delikatnym kremem kawowym (na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone)! Pychota! Poniżej znajdziecie przepis sporządzony w formie krok po kroku + zdjęcia, aby jak najbardziej ułatwić Wam zrobienie takiej pychotki w Waszej własnej kuchni. Bezowo-kawowy tort nie […] Artykuł Tort bezowo-kawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortydań, ale niektóre z nich mogą spokojnie grać pierwsze skrzypce w niejednej potrawie. Ja już się przekonałam, że to prawda i co i rusz wplatam w jadłospis jakieś kwiatowe pychotki. Dzisiaj naleśniki, które rozpływają się w ustach i smakują latem. Czytaj więcej
Pichceniomaniaciepło. Niektórzy z Was pewnie podnoszą brewki na widok kalafiora. Moja rodzinka przepada za kremem z kalafiora . Kalafiorowa z brokułami też jest niczego sobie ale sałatka z kalafiora to pychotka. W zeszłym roku odwiedziła nas rodzina męża z Iranu. Kalafior tak im przypadł do smaku, że praktycznie jedliśmy go codziennie. Najczęściej były to sałatki łączone z różnymi warzywami
codojedzeniazakamarkach zamrażarki znalazłam jeszcze trochę jagód, więc postanowiłam zrobić kruchą tartę z jagodami, pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: ½ kostki margaryny, 1i 1/3 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka kakao Krem: 200 g sera kremowego philadelphia, 200 g śmietany 36 %, 3 łyżki cukru pudru, ½ szkl. jagód 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa
słodki bratek