jeszcze ok. 10 minut. Kalafior powinien być al dente. Na chwilę przed końcem gotowania dodajemy posiekany koperek. Zupę możemy na sam koniec zabielić śmietaną. Smacznego! Artykuł Zupa kalafiorowa – pychotka :) pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witajcie, Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne ciasto na biszkopcie makowym. Pychotka Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki suchego maku Wykonanie: Białka ubić na sztywno. Ubijając dodawać cukier. Dodać żółtka i ubić. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem i wymieszać delikatnie łyżką. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym
Przepisy Babciinny obiad,ponieważ cukinia zaczęła się w moim ogrodzie na dobre to ciągle coś z niej gotuje-tym razem padło na kotleciki zawijane w cukinię w sosie pomidorowym-pychotka-polecam Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka jedna średnia cukinia jajko 100 g ugotowanej kaszy bulgur(może być również jęczmienna lub gryczana czy ryż,co lubicie i macie w domu
Swojskie jedzonkoobiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam Składniki: op.ciasta francuskiego 1 cebula 25 dag pieczarek ok 40 dkg szpinaku(u mnie mrożony) op.sera typu feta 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 20 dkg sera żółtego
Swojskie jedzonkopierwszego dnia ,zaraz po wyjęciu z piekarnika . Lekko chrupiący wierzch..młode ziemniaczki z całym dobrodziejstwem witamin , zawartych w skórce , która o tej porze roku, jest jeszcze delikatna i smaczna Pychotka , do tego prosta do zrobienia , wystarczy dobra mandolina , szatkownica do warzyw ! Składniki : 15 młodych ziemniaków, średniej wielkości 200 ml śmietanki , słodkiej śmietanki 200 ml mleka 1/2 kostki masła 2 łyżeczki
Ogrodnik w podróżyzalaną wodą z ogórków kiszonych,po kilku dniach kiszenia wyjmowało się ją i kropiło odrobiną oliwy lub oleju lnianego i posypywało młotkowanym pieprzem i odrobiną posiekanego czosnku,dla mnie pychotka ,ale przyznam się wam szczerze ,że taką z oliwą zrobiłam tylko raz bo zawsze zjadam ją prosto ze słoika,bo taką lubię najbardziej,chrupiącą i kwaskową-tym razem pomyślałam
Swojskie jedzonkorobię go w wegańskiej wersji, a zagęszczam kalafiorem! A fantastycznie pasuje on do potraw z grilla, burgerów, kotletów, a aktualnie w sezonie uwielbiamy sos tatziki z ugotowanym bobem. Pychotka! Polecam Składniki: 1 szklanka jogurtu o smaku naturalnym (np. sojowego) 100 g mrożonego kalafiora 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 niewielki (około 120-150 g) świeży
Lamarida.plsoli i pieprzu. Przygotowanie – tortillę podgrzać w mikrofali, kilka sekund. Na tortillę nałożyć ciepłe mięsko, sałatkę z awokado, roszponkę lub inną sałatę i polać sosem. Zawinąć i podawać. Pychotka smacznego
Kuchnia PokoleńUwielbiam Ciasta drożdżowe , z owocmi i te z powidłami i dżemem. Do tego posypane kruszonką. Pychotka. W dodatku ciasto z tego przepisu zawsze się udaje :) Jest puchowe , nie za słodkie , po prostu pyszne:) Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło :) SKŁADNIKI NA Dużą drożdżówkę blacha o wymiarach
Gotowanie Patkirogaliki na kruchym cieście z prawdziwą konfiturą z dzikiej róży. Konfitura zrobiona samodzielnie,róża jeszcze kwitnie można jeszcze zebrać i zrobić. Przepis w następnym wpisie:) A tymczasem moje rogaliki,pychotka:) Składniki 500 g mąki pszennej 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki śmietany 12% słoiczek … Czytaj dalej Rogaliki
gotuj ze mnąniej zupkę. Jest nie tylko zdrowa ale i bardzo pyszna. Zawartość nowalijek w tej zupie powoduje, że kojarzy się nam ona z wiosną... i słońcem... Pychotka... taką botwinkę mogłabym jeść i jeść i jeść ... Podana z młodymi, podsmażonymi z cebulką ziemniakami jest szczególnie smaczna 😊 Składniki: b ulion drobiowy (u mnie ugotowany na skrzydle z indyka
Walijskie Pichcenieszparagów z wody i przygotować coś innego, czyli sałatkę. Dodatek tuńczyka, świeżego ogórka, pomidora, szpinaku i jadalnych bratków sprawia, że sałatka zasługuje na miano królowej wiosennych sałatek. Mega pychotka. #MasterTuńczyk Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy 1 puszkę tuńczyka w kawałkach Princes 1 długi ogórek 2 średnie pomidory 200 g zielonych szparagów 80 g świeżego szpinaku kilka kwiatów
Jadło i czytadłocóż poradzę, że ciągnie nas tak na słodkie ;) Dzisiaj proponuje Wam wafelki, przełożone masami z jogurtu greckiego i galaretkę oblane pyszną do ową czekoladą i obsypane kokosem. Pychotka :) Ps. wafle najlepiej smakują godzinkę po zrobieniu, potem rozmiękają. Składniki na jedną paczkę wafli kwadratowych Masa zielona: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki agrestowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru
Gotowanie...to proste !groszkiem cukrowym, który wielbię najszczerszą miłością i szparagami, które kocham najmocniej na świecie. Całość podana z pomidorkami słodkimi i chipsem z szynki parmeńskiej oraz lekkim dressingiem cytrynowo- pietruszkowym. Uwielbiam, pychotka! Składniki: 3-4 pomidory malinowe oliwa z oliwek ząbek czosnku sól i pieprz natka pietruszki kilka szparag garść groszku cukrowego pomidorki koktajlowe kilka plastrów szynki parmeńskiej
Mango Papajaulubionymi owocami , bez pieczenia, do ciasta używamy tylko i wyłącznie dobrej jakości masła bo od niego zależy cały smak naszego ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20 dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki
Wanilia i Kardamon