coś słodkiego, że to ludzkie pojęcie przechodzi! No ale jakoś trzeba się powstrzymać przed wszystkimi niezdrowymi słodkościami, więc wygrzebałam stąd kolejny przepis na babeczki. Tym razem babeczki z cukinii – pychotka ;) Nie dość, że słodkie, to jeszcze sycące! Nadają się na pyszne śniadanie :D Składniki: 6 jajek 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej 1/3 – ½ szklanki erytrolu* (w zależności
Jak gotować i nie zwariowaćmasę cytrynową. Namoczyć herbatniki w alkoholu i ułożyć na wierzch na śmietanie. Wszystko polać polewą z cukru pudru z dodatkiem olejku cytrynowego lub cytryny. To jest na blaszke 23X28 PYCHOTKA
Moje Słodkie Piekiełkotych babeczek (klik) . Czekolada jest mocno pomarańczowa, z delikatnym jedynie posmakiem migdałów. Ogromny plus za cudowny aromat. Nadzienie orzechowo-mleczne i karmelowe, czyli połączenie nutelli z karmelem. Pychotka! Ta czekolada jest najbardziej kremowa ze wszystkich. Nadzienie jest może trochę za słodkie i w większych ilościach czekolada wydaje się być mdła, ale jedzona powoli, po kosteczce, sprawia, że rozpływamy
W poszukiwaniu inspiracjiOstatnią naszą propozycją podczas „kruchego tygodnia” jest pewnie wielu z Was znana Pani Walewska (Pychotka). Standardowo robimy ją w prostokątnej formie – takiej
Kuchenne Wariacjepyszna ,sycąca zupa,lekko pikantna,mniam,,,,zrobisz ja szybko i prosto-ale na pewno nie tylko jeden raz-pychotka.... Składniki: 500 g łopatki wieprzowej mielonej, puszka białej fasoli, puszka czerwonej fasoli, pomidory w puszce krojone puszka kukurydzy, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kostka rosołowa(lub litr rosołu) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól
Swojskie jedzonkoPychotka - czyli Pani Walewska Delikatne, rozpływające się w ustach kruche ciasto, chrupiąca, lekko ciągnąca się beza, krem migdałowy i dla przełamania słodyczy dżem porzeczkowy. To ciasto jest po prostu spełnienie marzeń słodkich łakomczuchów :) Wbrew pozorom, ciasto nie jest skomplikowane i nie wymaga dużo pracy, a efekt jest naprawdę "wow". To ciasto zawsze wszystkim smakuje, szczególnie w towarzystwie pysznej, aromatycznej kawki
Calzonella.compodwieczorek czy smaczną przekąskę w ciągu dnia. A dlaczego zdrową? Bo dosyć sporo w nim witaminy C. Gęsty, domowy sok z czerwonej porzeczki i domowe wiśnie ze słoika. Pychotka! :-) No to robimy! :-) SKŁADNIKI (na jedną porcję): - 1/3 szklanki domowego soku z czerwonej porzeczki (może być też inny domowy sok czy też kompot) - 2/3 szklanki wody - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wielopokoleniowowierzch. 2 min czekamy jeszcze, aby się dogotowały. Rozpuszczamy margarynę bez laktozy. Pierogi polewamy i posypujemy lekko brązowym cukrem i borówkami... Pychotka... -- Enjoy! ;P Borówka czarna ( Vaccinium myrtillus L. ) – gatunek rośliny wieloletniej z rodziny wrzosowatych ( Ericaceae ). Ma wiele nazw zwyczajowych, m.in. jagoda, czarna jagoda, czernica. Jest
Lajtkraft food intolerancewytrawnej nie są typową propozycją, zapewniam, że przyciągną wzrok gości, zaciekawią i znikną z talerzy jako pierwsze z przekąsek, zostawiając po sobie miłe, smakowe wspomnienie. ;-) Jak dla mnie prawdziwa pychotka, zamierzam powtarzać w przyszłości. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Farsz: 100g szynki konserwowej w plastrach 100g żółtego sera w plastrach
Szefowa kuchniBułki drożdżowe- pychotka! Najlepsze z owocami- takie kupujemy w sklepie spożywczym.. A gdyby tak zrobić domową wersję? Znacznie zdrowszą i do tego "FIT". Kupne bułeczki drożdżowe obfitują w kalorie, do tego te niezdrowe.. Przecież możemy zrobić własne, takie, po których spożyciu nie będziemy się martwić o naszą linię, a co najlepsze - będziemy mieć pewność, że "karmimy" organizm samymi
healthy dreamsmyślałam. Po obejrzeniu kilku przepisów zdecydowałam się na ten przepis z małymi zmianami. Ciasto jest Bardzo dobre i delikatne, na pewno zasmakuje każdemu. Pani Walewska czyli Pychotka Składniki na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru pudru - 200 g masła lub margaryny - 6 żółtek Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Powstałe ciasto
Kulinarne życiezajadają się nimi wszyscy, bez wyjątku. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. U mnie w dwóch wersjach, z samymi startymi jabłkami i z jabłkami i cynamonem...mmmm... pychotka... :-). Do białej mąki dodałam także mąkę pełnoziarnistą, to takie moje małe uzależnienie... ;-) Z podanych ilości wychodzi ok.30 sztuk. Składniki: - 400g mąki orkiszowej typ750 - 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ2000 - 500ml kefiru
Smaczne Zdrowe