pychotka - 1217 przepisów (strona:50/82)

Rogale świętomarcińskie 172

Poznaniu nie mieszkam, to będę je piekła, a co! Żałuję tylko, że przez prawie 10 lat miałam ochotę je piec i tylko na ochocie się kończyło:) Bo rogale pychotka są! Przepis od Arabeski . Zaglądnij do niej koniecznie, bo znajdziesz tam dokładną instrukcję przygotowania tych cudownych delicji!!:) Składniki na masę z białego maku: 250 g białego maku; 150 g zmielonych biszkoptów

In my kitchen
CHIŃSKIE CIASTECZKA Z WRÓŻBĄ 195

miały rozmiar 0,5x16cm. Nasze przykładowe hasła: SUPER UCZEŃ 1 KLASY ! ;-) JESTEŚ SUPER ! ;-) POSPRZĄTAJ OKRUSZKI ! ;-) UŚMIECHNIJ SIĘ ! ;-) SŁUŻ INNYM POMOCĄ ! ;-) KOCHAJ ZWIERZĘTA ! ;-) JESTEŚ SUPER PRZYJACIELEM! ;-) UCZ SIĘ PILNIE ! ;-) OMNOMNOM ! ;-) PYCHOTKA ! ;-) JESTEŚ SUPER ! ;-) NIE ZAMARTWIAJ SIĘ ! ;-) SUPER PRZYJACIEL ! ;-) BĄDŹ ZAWSZE RADOSNY ! ;-) BĄDŹ KOLEŻEŃSKI ! ;-) SŁODKIEGO DNIA ! ;-) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość zbite, ale elastyczne

Smaczne Zdrowe
Czerstwiaczki – szybka kolacja 196

jeszcze nie mam , a do kosza wywalać nie znoszę , więc wymyśliłam czerstwiaczki. Czerstwiaczki to szybkie i bardzo smaczne zapiekanki , z czerstwego chlebka , kiełbasy i jaja , czasem cebulki lub sera ..pychotka . Moje dzieciory uwielbiają czerstwiaczki i nawet nie wiedzą , zapewne co jedzą " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : kilka kromek czerstwego chleba kilka plastrów masła jajka ( tyle

Ogrodnik w podróży
Gulasz WARZYWNO - DROBIOWY na uwolnienie głowy od polityki;-) 202

wracam do gotowania, robienia zdjęć, pisania - czyli do blogowania.  OH YEEEEEAAAHHHH;-) Podam Wam dziś prosty przepis na lekko pikantny gulasz warzywno-drobiowy, który to zrobiłam dziś na obiad. Pychotka! A prosty, bo w prostocie siła! Jakież życie byłoby prostsze, gdyby wszystko było proste;-D Weźcie takie podatki na przykład... hehe dobra, już koniec, słowo, nie zaczynam;-) No dobrzeeeeee

Restauracyjka Literacka
Ruskie kotlety ziemniaczane 283

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ze wszystkiego można je zrobić , a już na pewno z gotowanych ziemniaków z dodatkiem twarogu i prażonej cebulki ..pychotka . Do tego chrupiąca panierka i gulasz z serduszek , nic więcej nie trzeba , obiad gotowy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Babka z jagodami 111

postanowiłam dodać do niej moje ulubione jagody. Babeczka wyszła wspaniała. Zajadaliśmy się nią jeszcze ciepłą ;) Polecam bo robi się ją bardzo szybko a do tego ten jagodowy smak.... Mmmmm pychotka :))) Babkę podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Filona" 250g miękkiej margaryny lub masła 2/3 szkl cukru   2 łyżki cukru waniliowego   4 jajka  150ml śmietany 18% 2 1/3 szkl

Smakołyki Asi
Chrupiące piersi kurze 237

połowie czasu przewrócić na drugą stronę. Można je również piec ułożonych na raszkach w piekarniki, wtedy już masełko nie będzie potrzebne. Podawać z surówką z warzywami, to było pychotka Dzięki Madziunia za pomysł

Kuchnia Pokoleń
Pizza z rukolą i sosem balsamicznym 208

tylko z termoobiegiem,ale 10 min) jak grube ciasto to pieczemy nawet 15 min po upieczeniu jeszcze tylko sosik czosnkowy  ,rukola i sos balsamico i gotowe-naprawdę pychotka- Smacznego

Swojskie jedzonko
KASZA JĘCZMIENNA NA SŁODKO-KWAŚNO 135

Obiecana pychotką, która jest ściągnięta od mojego Mistrza Okrasy. Uwielbiam jego szalone pomysły kulinarne. Tym razem będzie kasza wymieszana z duszoną cebulą, suszonymi morelami, kiszonym ogórkiem i uwaga...z miodem. Wyśmienity słodko-kwaśny smak. Ja będę ją podawała z  TILAPIA W MIGDAŁOWEJ SKORUPCE  ale oczywiście pomysły zostawiam Wam.  Składniki: 100 g ugotowanej kaszy jęczmiennej wiejskiej

pieprzny smaczek
Białe kluski śląskie 151

dużym garze zagotowujemy wodę i na wrzątek wrzucamy kluchy , czekamy aż wypłyną . Gotujemy od momentu wypłynięcia jakieś 1,5-2 minuty . Odcedzamy i podajemy najlepiej obficie oblane sosem pieczeniowym..Pychotka Smacznego !   Post Białe kluski śląskie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sernik z karmelem i orzechami pekan 151

pochodzi z moich starych zapisków. Sernik robiłam już kilkakrotnie i zawsze smakuje rewelacyjnie.  Idealnie komponuje się z delikatnym, lekko solonym sosem karmelowym i łagodnymi orzechami pekan. Jednym słowem - pychotka. Jeśli macie trudności z dostaniem orzechów pekan - zastąpcie je innymi, które lubicie. Wcześniej ciasto robiłam z włoskimi (moimi "najukochańszymi").     Spód: 200g kruchych ciasteczek lub herbatników 5 dużych łyżek

Di gotuje
Pani Walewska, Pychotka ciasto bez pieczenia 238

Dziś klasyki na zamienniki, tradycyjne dosyć pracochłonne ciasto pychotka czy jak kto woli Pani Walewska odwzorowałam na herbatnikach. Teraz sama się zastanawiam czy aby kopia smakiem nie przebiła oryginału. Wykonałam w blaszce o rozmiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe, jeżeli są bez cukru dodać 4 łyżki 900 ml mleka 1,5 kostki miękkiego

Pychotkaaa
Deser z granatem i orzechowym krokantem 262

świecie wykańczania wnętrz. Szkoda tylko, że nowa kuchnia pozostaje w sferze dalekich planów ;) Wracając do deseru - delikatny krem śmietankowy, połączony z chrupiącymi orzechami, udekorowany lekko kwaśnymi ziarenkami granatu. Pychotka :) Polecam! Składniki: 200 g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 200 g mieszanki orzechów włoskich, laskowych i migdałów 2 łyżki cukru 3 łyżki wody 1 owoc granatu Orzechy włoskie, laskowe oraz

Domowa cukiernia Ewy
Jednogarnkowa indyjska pychotka z ryżem 146

Ostatnio coraz bardziej uwielbiam kuchnię indyjską, urzekły mnie te smaki i aromaty. Zapach kurkumy, kuminu czy kozieradki to jest to. Zapraszam wypróbujcie i ten smakowity przepis. Jednogarnkowa indyjska pychotka z ryżem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem 131

gołąbkowych” wariacji, jednak ja chciałam pokazać tą chyba najpopularniejszą wersję. Mięsno-ryżowy farsz zawinięty w liście kapusty (białej lub włoskiej), potem długo gotowany w bulionie, podany z pomidorowym sosem. Pychotka! :) Składniki (na ok. 15-20 szt.): główka kapusty (ja użyłam białej) ok. 750 g mielonego mięsa (użyłam mięsa z indyka) 50-70 g ryżu (przed ugotowaniem) sól pieprz 1 łyżeczka

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania