Taki dip podają w pewnej hiszpańskiej knajpie. Szykuje się go szybko, nie wymaga wielu składników. Dobry pomysł na spotkanie towarzyskie. Podawać można z
Stare GarySkładniki: pierś z kurczaka ząbek czosnku kilkanaście kaparów 200 ml śmietanki 30% 160 ml wytrawnego białego wina łyżka masła sól, pieprz, estragon i lubczyk pęczek
Gaździnka warzyRaz na jakiś czas lubię zjeść coś z kategorii fast food. A ostatnio faza na takie jedzenie przeżywa u mnie apogeum. Jednak zgodziłam się z moją
Pasja SmakuSkładniki: kilka filetów świeżej białej ryby puszka mleczka kokosowego pęczek natki pietruszki ząbek czosnku sok z połowy małej cytryny sól imbir do smaku Przygotowanie: Mleko wlać
Gaździnka warzyGrillowane krewetki na ostro (ale nie tylko, marynatę można modyfikować), to świetna przekąska na letniego grilla, ale także na rozgrzewającą przekąskę zimą. Można je przygotować nie
Pociąg Do KuchniDzisiaj mam dla Was przepis na pyszną wytrawną galaretkę z dodatkami. Galaretka ta wielokrotnie gości na moim stole. Jest trochę pracochłonna, ale efekt końcowy jest wart
Tradycyjna kuchnia KasiPolenta jest włoską potrawą przyrządzaną na ogół z mąki lub kaszki kukurydzianej. Przygotowanie jej to bardzo prosta sprawa. Polenta może być dodatkiem do wielu różnych dań
Taste TherapyDzięki Firmie Kruszwica i Streetcom dostałam do przetestowania smalczyk roślinny Smakowita Pajda. Smalczyk jest w 100 % roślinny i dlatego nie tylko mięsożercy mogą się delektować smakiem
Kulinarne życieNic nie zastąpi domowych , chrupiących ,świeżych bułeczek, Warto więc od czasu do czasu zafundować swojej rodzinie taka przyjemność. Dzisiaj propozycja bułek grahamek posypanych ziarnami słoneczniki i
W kuchennym oknie EwyZaproszono mnie do cotygodniowej akcji Ciasto na niedzielę - Muffiny . Jakoś tak ochoty na słodkości nie miałam i stąd powstały pyszne, wytrawne muffiny ze spaghetti. Te obiadowe
Moje Małe CzarowanieBurgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g
R'n'G KitchenNie wiem jak Wy ale ja uwielbiam kurczaka zatopionego wraz z warzywami w zimnej galarecie. Często przygotowuję takie tymbaliki na imprezy ale sprawdzą się również na
Smakołyki AsiW cebulce z ziołami i suszonymi pomidorami Składniki 3 filety a’la matias 2 cebule 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3
czarrna od kuchni4 płaty śledzia (u mnie matiasy), 1 koper włoski, 2 średnie cebule, sok z 2 cytryn, 2 – 2,5 łyżki miodu, olej (u mnie rydzowy), 1
królestwo garówPomysł na pyszną i sycącą pastę do chleba. Polecam zrobić nie tylko na śniadanie w domu, ale też zabrać w pudełku do pracy. Przygotowanie jest banalnie
Kolorowy Przepisownik