Witajcie kochani, minęło sporo czasu, wypadła nam duża przerwa w blogowaniu, ale wierzymy, że w końcu wrócimy do stałej ciągłości i regularności. Potrzeba po prostu
Symfonia SmakówO tej sałatce przypomniała mi dziś Agnieszka, moja siostra. Dziwnym zbiegiem okoliczności, szukając zdjęć mojego syna natrafiłam na zdjęcia tej sałatki, więc dorzucam na nią przepis
MiksturownikKrokiety to takie cudo, które od Wisły po Bug jest grane na każdych weselach, imieninach, urodzinach i innych uroczystościach kościelnych i cywilnych. Pojawia się zazwyczaj w
ladykitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pamiętacie moje serki jogurtowe? ( Serek z jogurtów naturalnych , serek z jogurtów greckich .) Idealnie nadają się do przygotowania pysznych kuleczek
Di gotujeSkładniki 1/2 szklanki białego ryżu 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków (drobno pokrojonych) 1 marchewka 1 płat gotowego ciasta francuskiego 1/2 małej cebuli 2 łyżki śmietany sól
czarrna od kuchniPuszka sardynek bez skóry i ości*, 60 g kaparów, 100 ml wina, 1 pełna łyżka majonezu, 3-4 filety z cząstek cytryny**, 4 duże kapary, 1
królestwo garówTen przepis poznałam w Pensylwanii w hrabstwie Lancaster na imprezie u amiszów. Te hrabstwo to największe skupisko amiszów w USA, przywędrowali do Ameryki z Europy
Kuchnia bezglutenowa LoliDzisiaj mamy dla Was ciasto kruche na wytrawnie, a z którego zrobiliśmy pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami - na pewno Wam posmakują
Kuchenne WariacjeTaki dip podają w pewnej hiszpańskiej knajpie. Szykuje się go szybko, nie wymaga wielu składników. Dobry pomysł na spotkanie towarzyskie. Podawać można z
Stare GarySkładniki: pierś z kurczaka ząbek czosnku kilkanaście kaparów 200 ml śmietanki 30% 160 ml wytrawnego białego wina łyżka masła sól, pieprz, estragon i lubczyk pęczek
Gaździnka warzyRaz na jakiś czas lubię zjeść coś z kategorii fast food. A ostatnio faza na takie jedzenie przeżywa u mnie apogeum. Jednak zgodziłam się z moją
Pasja SmakuSkładniki: kilka filetów świeżej białej ryby puszka mleczka kokosowego pęczek natki pietruszki ząbek czosnku sok z połowy małej cytryny sól imbir do smaku Przygotowanie: Mleko wlać
Gaździnka warzyGrillowane krewetki na ostro (ale nie tylko, marynatę można modyfikować), to świetna przekąska na letniego grilla, ale także na rozgrzewającą przekąskę zimą. Można je przygotować nie
Pociąg Do KuchniDzisiaj mam dla Was przepis na pyszną wytrawną galaretkę z dodatkami. Galaretka ta wielokrotnie gości na moim stole. Jest trochę pracochłonna, ale efekt końcowy jest wart
Tradycyjna kuchnia KasiPolenta jest włoską potrawą przyrządzaną na ogół z mąki lub kaszki kukurydzianej. Przygotowanie jej to bardzo prosta sprawa. Polenta może być dodatkiem do wielu różnych dań
Taste Therapy