Wielkanoc tuż tuż, dlatego z tej okazji na blogu pojawią się wkrótce przepisy na wielkanocne przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna
Czerwień i błękitRating: Lubię ryby, ale łososia jako jedyną rybę nie lubię – to chyba piszę w każdym poście dotyczącym ryby. Próbowałam, testowałam łososia na kilka sposobów i
Magiczny GarnekNa kolację zacumowały u nas łódeczki Caprese , czyli trochę inne kanapki z sałaty rzymskiej, która doskonale nadaje się na tego typu przekąski. Polecam też przepis na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW sam raz na śniadanie i na zbliżające się święta :) Składniki 5 jajek 10 dkg dobrej szynki 1 łyżka majonezu garść rzeżuchy sól, pieprz szczypiorek Sposób
czarrna od kuchniSzybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne jajka faszerowane
Kuchnia DanusiSkładniki: 200 g świeżej wołowiny cebula ogórek kiszony 1 łyżka oliwy jajko sol, pieprz Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy, Mielimy w maszynce do mięsa co najmniej
kulinarnyswiatdomiDrożdżowe paluchy z czosnkiem, ziołami i serem żółtym... Do ciepłej zupki najlepsze, na imprezkę na przegryzkę też będą super! Potrzebne będą: Ciasto: 1 szklanka mleka
Pelusiowa KuchniaTrochę nietypowa ale pyszna i sycąca sałatka, która zaspokoi najwybredniejsze podniebienia. Dodatek czosnku i cebuli oraz rzeżuchy lekko zaostrza jej smak. Świetnie sprawdzi się na kolację
Smakołyki AsiŚwięta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić
Kuchnia z widokiem na ogródDo obiadu robię dużo surówek,oto jedna z nich Składniki - 4 ogórki kiszone - 1 cebulę białą - 1 cebula czerwona - 1 marchewka - sos sałatkowy koperkowo ziołowy - 2
W królestwie smaków BeatyTe kotlety nadają się do hamburgerów i do obiadu Składniki - 0,5 kg zmielonego mięsa z łopatki - 1 jajko - sól morska - pieprz - pieprz ziołowy - kolendra - 1
W królestwie smaków BeatyDobre na kolację Składniki - 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach - 1 ugotowana marchew - 1/2 puszki kukurydzy - 2 łyżki ciecierzycy z puszki - 1 cebula - 5 plasterków szynki - 5
W królestwie smaków BeatySkładniki: 100 g kaszy jaglanej marchewka pietruszka kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kawałek imbiru, sól 2 ząbki czosnku 2 puszki tuńczyka w oleju
Gaździnka warzyskładniki: ok. 250 g topinamburu 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo zmielony, estragon (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Topinambur dokładnie myjemy, nie obieramy. Kroimy w
Domowy Smak JedzeniaNajczęściej spotykanym farszem jajek są grzyby - pieczarki, zielenina lub wątróbka. Ostatnio przeglądając książkę Marii Disslowej „Jak gotować – praktyczny poradnik kucharski” z 1930 roku, natrafiłam na jajka
królestwo garów