Sałatka z czerwonej botwinki to propozycja na lekką i smaczną przekąskę. Czerwona botwinka, ser feta, gruszka i pyszny sos tworzą bardzo harmonijne połączenie, które zachwyci smakiem
Alle Dobre!Na zakończenie sezonu ligowego proponuję: tortille, spring rollsy, wytrawne ciasto z parówkami, lekkie roladki z szynki i serka z rzodkiewką, tartę z rabarbarem 🙂
czarrna od kuchniTaka pasta świetnie smakuje z różnego rodzaju mięsem lub wędlinami. Dobrze sprawdzi się na kanapki z dodatkiem świeżych warzyw. A jej przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil
Smakołyki AsiZrobiłam ostatnio taki drożdżowy wianuszek wg przepisu znalezionego na blogu Obiad gotowy! Zdecydowanie bardziej smakowała mi wersja ciasta z pietruszką, aniżeli z orzechami. Ta z orzechami
Smaki Na TalerzuPonieważ bardzo lubimy kaszankę, kombinuję z niej różne dania 😎 Tak więc jej miłośnicy znajdą na moim blogu sporo przepisów z jej dodatkiem. Tym razem kaszanką napchałam
Walijskie PichcenieBłyskawiczna pasta z koziego sera to pomysł na pastę kanapkową, która idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch, albo lekką kolację. Przygotowanie pasty to dosłownie 5 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z dodatkiem melona, fety, pomidorków i prażonych ziaren słonecznika. Aromatyczna, orzeźwiająca i, co nie mniej ważne, prosta
babka w formieNa majową wycieczkę polecam zabrać domowy prowiant 🙂 U mnie to szarlotka jaglana, żytnia focaccia oraz ser pleśniowy i bałkański 🙂 To tego kawa w termosie i głód
czarrna od kuchniChcecie najpyszniejsze i najszybsze ziemniaki pod słońcem?, no to proszę bardzo. Przepis pochodzi z książki Bołotnikowej i Wapielnika "500 potraw z ziemniaków". Musicie mieć
Moje Małe CzarowaniePyszne i efektowne połączenie sera i mięsa Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości. Co nam trzeba? Na 1 talerz plaster dość cienki
Latosiowydom10.05 .2021 Magda Mam problem z gotowanym kurczakiem…często zbyt dużo mi go zostaje, zwłaszcza gdy gotuje fest rosół z dużą jego ilością. Ale teraz
Smaczna StronaNa temat sushi można napisać cały poemat. Jak wiele dań z innych rejonów świata sushi powstało trochę przez przypadek. Pierwsza pisemna wzmianka o sushi w Japonii
W mojej kuchniCzas zacząć sezon szparagowy. Te przepyszne zielone łodygi - bo wolę zielone szparagi - najbardziej lubię jeść dość klasycznie, w sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Jednak kiedy
Delicious PlaceGdy w sklepach pojawiają się szparagi, pewne jest, że nieodwracalnie nadeszła wiosna. Sezon na te warzywa trwa od końca kwietnia do końca czerwca. Wtedy możemy kupić
W mojej kuchniOryginalna chrupiąca sałatka zimowo-wiosenna słynnego francuskiego szefa kuchni Régisa Marcona (o którym piszę więcej w zakładce „Moje kulinarne zachwyty”) o subtelnym i orzeźwiającym smaku
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska