Pyszne, kruche paszteciki są fajnym (i smacznym 😉) pomysłem na prostą przekąskę np na spotkanie ze znajomymi czy ciepłą kolację. Paszteciki są smaczne zarówno ciepłe jak i
Walijskie PichcenieSkładniki: jajka 15 sztuk "M", sól czosnkowa 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka pieczarki 5 sztuk średnie, cebula 1 sztuka średnia
W Mojej Kuchni LubięKrem z białych szparagów. To zupa dla amatorów szparagów, z pewnością nie dla wszystkich. Jednakże krem z białych szparagów jest smaczny, delikatny i zdrowy. To zdecydowanie
globuskulinarnyUwielbiam krewetki od bardzo dawna, od pierwszego razu, kiedy je sama zrobiłam, chociaż wiem, że nie każdemu smakują. Przepis jest banalnie prosty Co potrzeba: 800
Bułka z ChlebemSkładniki: dorsz czarny świeży filety 4 sztuki duże, mąka pszenna 2 szklanki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 litra zalewa octowa
W Mojej Kuchni LubięFrytki z batatów to świetny dodatek do dań obiadowych, kotletów drobiowych, potraw z ryb. Śmiało podasz je do mięsa z grilla lub ot tak, same posypane
Zasmakuj KuchniProste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu
Delicious PlaceTatar; Tortillowe zawijaski; Grzyby marynowane; Kalafior pieczony w panierce; Szaszłyki owocowe; Paszteciki z kapustą i pieczarkami; Tabbouleh; Łódeczki z ciasta francuskiego; Kanapeczki z pastą i warzywami
czarrna od kuchniPrzepis pochodzi z IG @fit przepisy baletnicy 🙂 Składniki:3 listki lawasz250 g twarogu1 jajko120 g sera mozzarella lightopcjonalnie 10 g oliwy do smażeniasól i pieprz do
czarrna od kuchniPasta z orzechów włoskich i kolendry to podstawa gruzińskiej kuchni. Ma wiele zastosowań, ale najczęściej znajdziemy ją w roladkach bakłażanowych lub wymieszaną z pomidorami i ogórkiem
Roślinożerni urlopowiczePrzepis pod taką nazwą znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i postanowiłam go przetestować. Zaciekawiło mnie przede wszystkim to, że ciasto nie musi długo wyrastać, wystarczy
Smaki Na TalerzuSkładniki: 150 g śmietany 12% 1 jajko 100 g mąki 50 g sera żółtego garść oliwek kawałek papryki 2 parówki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
czarrna od kuchniTarta biało-czerwona Tortille z kurczakiem Łódeczki z ciasta francuskiego Wytrawne ptysie z serkiem Tatar
czarrna od kuchniDomowa surówka z marchwi i jabłka to szybki dodatek do obiadu. Nawet dodatek odrobiny majonezu nie sprawi, że będzie ona bardzo kaloryczna. Przygotowanie jej zajmie Wam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!