Jajka marynowane w czerwonym winie

Jajka marynowane w czerwonym winie

Jajka marynowane w czerwonym winie

10 jajek 1/2 szklanki octu winnego 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki soli 0,5 szklanki czerwonego słodkiego wina 3 ząbki czosnku 2 zliście laurowe 2 ziarna ziela angielskie 5 ziaren pieprzu czarnego 1 ostra papryczka  Jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupek, aby  nie uszkodzić białka i układamy w słoiku. Między jajka wkładamy pokrojoną papryczkę bez ziarenek. Do garnka wlewamy ocet i wino, dodajemy cukier, sól, obrany czosnek, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Wszystko podgrzewamy aż b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.