Jajka marynowane w czerwonym winie

Jajka marynowane w czerwonym winie

Jajka marynowane w czerwonym winie

10 jajek 1/2 szklanki octu winnego 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki soli 0,5 szklanki czerwonego słodkiego wina 3 ząbki czosnku 2 zliście laurowe 2 ziarna ziela angielskie 5 ziaren pieprzu czarnego 1 ostra papryczka  Jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupek, aby  nie uszkodzić białka i układamy w słoiku. Między jajka wkładamy pokrojoną papryczkę bez ziarenek. Do garnka wlewamy ocet i wino, dodajemy cukier, sól, obrany czosnek, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Wszystko podgrzewamy aż b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.