Dziś mam przepis na trochę inną wersję ryby po grecku. Dodatek suszonych pomidorów sprawia, że warzywa nabierają głębszego i ciekawszego smaku. Koniecznie wypróbuj w te święta
Delicious PlaceSkładniki: boczek surowy, u mnie kawałek ok 3/4 kg, bez skóry 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki jarzynki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka mielonego
czarrna od kuchniTe śledzie robię od lat i na wielu Wigiliach firmowych to zawsze była potrawa, która znikała w pierwszej kolejności. Dlaczego? Przede wszystkim sam śledź w occie
nietylkopasta.plSkładniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (450 g) 500 g pieczarek 200 g serka kanapkowego naturalnego 4 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz
czarrna od kuchniSkładniki: 3 tortille pełnoziarniste 1,5 fileta z kurczaka (200 g po ugotowania) 1 szalotka 2 ogórki konserwowe 3 jajka 100 g jogurtu greckiego lekkiego 60
czarrna od kuchniSkładniki: 4 jajka 4 plasterki chudej szynki 2 ogórki konserwowe 1 łyżka ketchupu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąc
czarrna od kuchniSkładniki: 150 g ryżu 1 ogórek szklarniowy 150 g szynki konserwowej 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu light 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie
czarrna od kuchniTo najlepsze z możliwych pasztecików na święta. Delikatne, idealnie kruche, no i z pieczarkami, które uwielbiam :) Dodatek listków szałwii na pasztecikach jest totalnym srzałem w dziesiątkę
Delicious PlaceSałatka ziemniaczana to świetne uzupełnienie śniadania lub kolacji. Podasz ją do dań z grilla, szaszłyków, śledzika w oleju, a także jako samodzielne danie. Jest prosta w
Zasmakuj KuchniKulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej , czyli smażone pulpeciki z zielonego śledzia, zatopione w słodko-kwaśnym pomidorowym sosie. Im dłużej kulki śledziowe spędzają w zalewie, tym
Moja DelicjaSkładniki: 1 półbagietka 1 opakowanie serka kanapkowego pomidorki koktajlowe 50 g łososia wędzonego natka pietrszki oliwa pieprz Przygotowanie: Półbagietkę pokroić na kromeczki, skropić oliwą i obsmażyć
czarrna od kuchniSkładniki: kawałek surowego boczku, ok 3/4 kg, u mnie bez skóry marynata: 1 łyżka pikantnego ketchupu 1 łyżeczka miodu 3 ząbki czosnku mielony kminek pieprz, sól
czarrna od kuchni