Śledzie pod szubą , sułtańskie (czyli z rodzynkami, cebulą i koncentratem pomidorowym), z orzechami , rolmopsy ze śliwką, w zalewie słodko-kwaśnej i cytrynowe - oto nasz zestaw śledzi
Obiad gotowyKocham jesień z jej kolorami, zapachami i tym, że zaczyna pachnieć zimą. Serio. Jestem wielbicielką śniegu! Minus dziesięć i zaczyna mi się świat podobać. Oczywiście, do
ladykitchenZ burakami to jest tak, że naród spożywa barszcz, buraki w ćwikle oraz sałatki. Burak po prostu jest, bo jest i nie wywołuje euforii ani dzikich
ladykitchenSmaczna szybka do zrobienia przekąska z makaronowych muszli nadzianych delikatnym twarożkiem i wspaniale komponujących się suszonych pomidorów i soczystych zielonych oliwek. Polecam na każdy imprezowy stół
Wanilia i Kardamon200 g serka mascarpone, 300 m l śmietany 30%, 15-20 g czosnku niedźwiedziego , sól, sok z cytryny, 1 łyżeczka cukru pudru, 8 g żelatyny, 50
królestwo garówFarsz:1 kg pieczarek½ kg kiszonej kapusty1 cebulasólpieprzoliwa do smażeniaCiasto drożdżowe:500 g mąki1,5 łyżeczki drożdży instant2 łyżeczki cukru1 łyżeczka soliok. ½ łyżeczki gałki muszkatołowej¾ szklanki
Świat Domowej KuchniOto i dalszy ciąg odchudzania naszych dań ! Tym razem lekka i posiadająca małą ilość kalorii pierś z kurczaka w galaretce. Wiosenna galaretka z kurczakiem
Kulinarne przygody GatityBardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami, można przygotować na tydzień lub dwa przed Świętami. Składniki sałatki są tak dobrane, że żaden z nich nie dominuje smakowo
Codziennik KuchennyKuchnia polska jest bardzo twórcza. Mamy rybę po grecku, fasolkę po bretońsku, pierogi ruskie, śledzie po japońsku… i nie tylko. Śledzie po japońsku są kanonem sztuki
mojewypiekiinietylkoDzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybkie paszteciki. Myślę, że przypadną do gustu tym osobom, które nie mają ręki lub cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam
Smakołyki AsiW Polsce ostatni dzień karnawału to ostatki, znany w niektórych regionach jako śledzik (w Wielkopolsce podkoziołek ). Żegna się wtedy karnawałowe przysmaki, witając postnego śledzia. Aby uniknąć
mojewypiekiinietylkożółtka + 450g śliwek BEZA: 4 białka szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru *** Mąkę mieszamy z cukrami, proszkiem do pieczenia oraz pokrojonym na małe kawałki zimnym masłem *** *** Dodajemy żółtka i zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy dodatkowo mąką. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki na czas przygotowania dalszych składników *** *** Śliwki myjemy(...)około 35 minut *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche ciasto z bezą i śliwkami pochodzi
Blog z ApetytemRolada ze śledzia to świetna przystawka nie tylko od święta. Doskonale sprawdza się podczas spotkań towarzyskich . Śledź w towarzystwie serka śmietankowego, zaostrzonego chrzanem oraz chrupiącego ogórka i cebulki smakuje wyśmienicie. Moją roladę udekorowałam dodatkowo musztardą francuską, którą uwiebiam i która wspaniale pasuje do śledzia. W przepisie podałam dwa rodzaje śledzi, które mogą być śmiało użyte do wykonania tego dania(...)serka śmietankowego z chrzanem 2-3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula natka pietruszki musztarda francuska Płaty śledziowe Bismack dokładnie osuszyć ręcznikiem ( śledzie a’la matjas namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 3 łyżek octu przez 3 godziny ). Cebulę oraz ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Na desce do krojenia rozłożyć folię do żywności i ułożyć na niej 2 płaty śledziowe
Pieguskowa Kuchniałososiem zapiekany w cieście francuskim to szybka ale pyszna przystawka. Można do niej wykorzystać mrożony szpinak i gotowe ciasto francuskie co znacznie skraca czas przygotowania i ułatwia przygotowanie składników. Przystawka ta ładnie się prezentuje i jest bardzo dobra. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego zwiniętego w rulon Około 200 g wędzonego łososia w plastrach około 400 g szpinaku 2 ząbki czosnku(...)luźną roladę, żeby ciasto mogło urosnąć również wewnątrz. Przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy na złoty kolor około 30 – 40 minut w temperaturze 180 o C. Studzimy i zimną roladę kroimy w plastry. Jeżeli wykorzystujemy dużo szpinaku i łososia to rolada pod jego ciężarem może opaść, ale i tak będzie pyszna
Mama Gotuje