Miękki, kruchy boczek, pachnący wędzonką, z lekkim posmakiem przypraw, może być prawdziwym przysmakiem. W niczym nie przypomina on gotowanego boczku, który można kupić w sklepie. Aromat
Trzeci talerzPrzepis z kuchni włoskiej. Ale z ciastem francuskim ... hmmm Składniki 250 g ciasta francuskiego 2 średnie czerwone cebule 1 czerwona papryka 8 pomidorków wiśniowych lub
R'n'G KitchenSkładniki: filety śledziowe 1,5 kg, mąka pszenna - ile potrzeba, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, olej rzepakowy 5 łyżek, cebula
W Mojej Kuchni LubięTabbouleh to sławna bliskowschodnia sałatka z bulgurem i natką pietruszki, która znakomicie chłodzi w upalne lato. Ja postanowiłam przygotować jej jesienną wariację. Do swojej sałatki tabbouleh
Chilli Czosnek i OliwaPieczenie chleba było czymś, co zawsze mnie przerażało. Jedyne do czego się ograniczałam to upieczenie chleba w specjalnie przeznaczonym do tego automacie - które polegało na wsypaniu
Taste TherapySkładniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać
czarrna od kuchniGrzybki marynowane doskonałe z małych grzybków Składniki • ok 0,5 kg małych grzybków u mnie podgrzybki zalewa • 4 szklanki wody • 2/3 szklanki cukru • 2/3 szklanki
W królestwie smaków BeatyMini tarty z ciasta francuskiego są doskonałą przekąską na każdą porę dnia i nocy. Kto kocha pomidorki i ser feta będzie w niebie po zrobieniu tego
Kuchnia BazyliiPyszne placuszki ziemniaczane Za pewne często zostają wam ziemniaki z poprzedniego obiadku, jednym z pomysłów na wykorzystanie ich, są pyszne placuszki, można je zrobić na słodko
Mój pomysł naWielbiciele koziego sera nie będą zawiedzeni. Składniki 4 plastry koziego sera (rolady) 100 g szynki serrano sok z 1 pomarańczy 1 łyżeczka płynnego miodu 2
R'n'G Kitchen2-3 ozorki 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora listek laurowy ziele angielskie sól pieprz żelatyna natka pietruszki koperek Ozorki oczyszczamy, wkładamy do garnka wraz z
Gotowanie jest łatweSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex
czarrna od kuchniOstatnio naszła mnie ochota na coś w innym stylu, coś, czego jeszcze nie miałam. Zerknęłam do książki kucharskiej i tam był przepis na ziemniaki faszerowane. No
Gotuję TestujęDziś polecam pyszną przekąskę, którą można polecić każdemu. Robi się je szybko, a znikają w przeciągu kilkunastu minut. Każdy koszyczek tostowy zasmakował wszystkim w domu. Składniki
Gotuję TestujęSushi standardowo robi się ze specjalnym ryżem i tak też zazwyczaj robiłem, ale od teraz moim ulubionym wsadem skrobiowym jest kasza jaglana. Tańsza od ryżu, zdrowsza
Blendman