przystawka - 12862 przepisów (strona:507/858)

Sałatka z surowego kalafiora z szynką parmeńską 184

Zawsze lubiłam surowe kalafiory. Dużo bardziej niż gotowane. Ta sałatka jest więc dla mnie idealna. Jeżeli chcemy aby kalafior nieco zmiękł, wystarczy wymieszać go z dressingiem

Stare Gary
Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i rzodkiewką 117

Lekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką.   Składniki: 100g świeżych liści szpinaku ½ pęczka rzodkiewki

Pyry na Gaz
Quessadilla z kurkami 190

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 mały filet z kurczaka 10 dkg sera żółtego 1 cebula 30 dkg kurek sól, pieprz przyprawa do kurczaka masło

czarrna od kuchni
Kibiny litewskie z ziemniakami 149

Składniki 500 g mąki pszennej 2 jajka 120 g masła szczypta soli 2-3 łyżki śmietany 500 g ziemniaków kostka bryndzy ok 250 g białego sera

Gaździnka warzy
Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado 148

Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado 4 ugotowane na twardo jajka (z wolnego wybiegu) 1 szalotka 2 łyżki

Wino Francja Kuchnia
Chrupiące Wontony z mięsem - łatwizna 191

SKŁADNIKI na 20 sztuk: 20 arkuszy na wontony (odmrożone) 150 g chudego mielonego mięsa np. szynka wieprzowa lub pierś z kurczaka 150 g świeżego szpinaku 1

Sztuka gotowania w/g Samiry
krokiety z chleba tostowego 125

Na kolację lub przekąskę polecam krokiety z chleba ..

Ugotujmy Coś
Smalec z wędzonego boczku 141

Czas na przygotowanie smalcu. Niskie temperatury z oknem sprawiają, że chętnie sięgamy po wysokokaloryczne jedzenie. Przygotowany wczoraj smalec wystarczy na kilka tygodni dietetycznej rozpusty. Smalec z

Codziennik Kuchenny
Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy 214

Dziś mija pierwszy rok mojej blogowej przygody. Z tej okazji przygotowałam tort, taki jak lubię w wersji wytrawnej;).  Tort kanapkowy składa się z kilku warstw

Codziennik Kuchenny
Najlepsze śledzie z cebulą 246

Jeśli chcecie zrobić najlepsze śledzie z cebulą, to muszą to być śledzie z szalotką. I to nie byle jaką, bo szalotką francuską. Kupicie ją w dużych

Codziennik Kuchenny
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami. Pasta do kanapek. 136

Pomidorową pastę słonecznikową kupowałam w sklepie eko dla mojego dziecka, które nie jada do pieczywa mięsnych dodatków - jest kanapkowym wegetarianinem :) Pasta jest bardzo smakowita i powstaje

Codziennik Kuchenny
Sałatka z pieczonej dyni i brukselki 120

Staram się ,,jeść zgodnie z porami roku", a przynajmniej używać produktów sezonowych. Zimą wybór świeżych, nieimportowanych warzyw jest dosyć ograniczony. Dlatego aby urozmaicić menu zestawiam różne

Codziennik Kuchenny
Frittata ze szparagami i pomidorami 139

Frittata to łatwa w przygotowaniu potrawa, nie wymaga tyle uwagi i umiejętności kucharskich co omlet;)  Jedząc  jajecznicę  czy  omlety rodzina komentuje: a

Codziennik Kuchenny
Quiche z grzybami. Placek z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi. 141

Grzybobranie, to narodowy sport Polaków. Mimo tegorocznej suszy, sezon udało się rozpocząć zebraniem koszyka grzybów. Część grzybów zamroziłam, a z pozostałych przygotowałam quiche z farszem grzybowo

Codziennik Kuchenny
Francuski pasztet z wątróbki. 173

Pasztet z wątróbki należy do klasyki kuchni francuskiej. Jest to smarowidło do pieczywa o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji. Pasztet serwuje się w temperaturze pokojowej, aby

Codziennik Kuchenny