Jedna z najsmaczniejszych sałatek jakie można przygotować. Gyros sałatka to warstwowa sałatka z kurczakiem doprawionym przyprawą "gyros". Składniki w tej sałatce układamy warstwami i trzeba pamiętać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ten pomysł/przepis ma zupełnie dwa oddzielne elementy. Pierwszy z nich stanowi stek. Stek zawsze kojarzy Nam się z dużym grubym kawałkiem wołowiny. A tu będziemy
naRuszcieSarmale, to danie narodowe Rumunii, które przypomina nasze gołąbki. Sarmale są niewielkich rozmiarów. Farsz składa się z mięsa wieprzowego lub wołowego i niedużej ilości ryżu. Smak
Przepisy KulinarneJakiś czas temu oglądałam doktora Rusaka robiącego tort z pasztetu, mówił, że to świetny żarcik :) Postanowiłam tez być kawalarzem i zrobiłam sushi z wołowiny i boczku
Kuchnia bezglutenowa LoliKocham ciasto francuskie. A parówki z serem w cieście francuskim to jedno z moich ulubionych przekąsek. W sam raz na imprezy domowe, urodzinowe, sylwestra albo po
Zrób to smacznieCebula nie zawsze musi być tylko składnikiem farszów. Tym razem ona w głównej roli. Odwdzięcza się swoją słodkością. Można wykorzystać białą cebulę i nafaszerować czerwoną fasolą
R'n'G KitchenJajka w kokilkach to propozycja Madzi na pyszne i romantyczne śniadanie we dwoje :) Przepis jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu... najwięcej czasu zajmie nam samo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fizoły, kolejny c omfort food rodem z gór, to połączenie fasoli, wędzonych śliwek i dodatków. Nie chwaląc się, ja pokazałam blogosferze kuchennej co to takiego
ladykitchenNowy tydzień zacznijmy na wykwintnie...ale zarazem czymś bardzo prostym i smacznym. Figi królują, można je kupić dość tanio, wykorzystajmy to i włączmy je do naszego
Z Majeczką w kuchniZupa bryndzowa to taki mój Comfort Food. Coś, co rozgrzewa, sprawia przyjemność i pozwala „zapaść się” w miękkie piernaty. Oczywiście jest kaloryczna, mało wegańska i wcale
ladykitchenWrześniowe dni są jeszcze ciepłe, a nawet gorące, ale wieczorami można poczuć już jesienny chłód. Zupa z pieczonej papryki na pewno Was rozgrzeje Ostatnio ukochałam sobie
Kuchnia BazyliiTym razem kolejny sos indyjski na bazie pomidorów i jabłek oraz korzennych przypraw. Chutney pomidorowy bardziej ostrzejszy niż śliwkowy, przynajmniej w moim przepisie. W posmaku wyraźnie
W kuchennym oknie EwyBuraczki uwielbiam od zawsze ale w kompozycji z mlekiem kokosowym zrobiłam po raz pierwszy ale zapewniam że nie ostatni. Są pyszne, aromatyczne, chrupiące i można ich
Moje Małe CzarowanieSałatka ” Tortellini Mazarini „ Jedna z lepszych sałatek jakie znam . Jeśli tortellini ugotujemy sobie wcześniej jej przyrządzenie nie sprawia kłopotu , ani nie zabiera zbyt wiele
Ogrodnik w podróżyTego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Nie jest dietetyczne ani lekkie a za po pyszne! W sajgonkach możemy schować rożne składniki z łatwością zmieniając ich smak
Pyry na Gaz