Podróżując widelcem po mapie, w zaledwie kilka sekund przenoszę się zupełnie w inną część świata. Tam, gdzie słońce jako pierwsze pokazuje swe oblicze, a krajobraz to
W kuchni Karmel-itkiSmak sushi w tej sałatce niezaprzeczalny a jak szybko w ten sposób i łatwo sprawić sobie tę wyrafinowana przyjemność. Uwielbiam sushi i to nie podlega dyskusji
Sztuka gotowania w/g SamiryPrzystawki - oczywiście wiadomo, że grill to głównie mięso (duuużo mięsa), ale dla tych co tak jak ja, nie tylko czekają na grillowaną karkówkę, jest to element obowiązkowy. Moje propozycje przystawek to: Deska serów z orzechami, owocami, krakersami i pyszną oliwkową tapenadą. Moim ulubieńcem jest też melon z dojrzewającą szynką np. parmeńską. Obowiązkowo muszą też pojawić się oliwki, suszone pomidory(...)gwiazda wieczoru - mięso i ryby . Tutaj pełna dowolność w zależności od tego, co wpadnie mi w oko w czasie zakupów. Uwielbiam grillowaną doradę, pstrąga, okonia czy łososia. Z mięso preferuję polędwicę lub drób, ale z myślą o innych przygotowuję też karkówkę. Zapraszam po przepisy i inspiracje :) http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Grill A teraz kilka rad, co zrobić, aby grilla był udany
Kuchnia Bon AppetitFinger food (z ang. żywność jedzona palcami) jak sama nazwa wskazuje jest to rodzaj dań jedzonych przy użyciu rąk. Są to przekąski, które zawsze goszczą na
Tradycyjna Kuchniadość ciekawe połączenia takie jak słodko-kwaśne pieczarki z bryndzą i pietruszką czy grzanki z kaszanką i figami. W tym rozdziale także znajdują się Pierogi po Bosacku , czyli popisowa przystawka Kasi, która gości na okładce książki. Nowa wersja tego klasycznego dania zachwyca kolorami, smakami, sosami czy dodatkami. Coś czym zdecydowanie będzie można zadziwić swoich znajomych. Niekoniecznie już tylko ruskie(...)maku z kaszotto jaglanym przy „zielonym stawie” nie tylko dobrze wygląda, ale prawdopodobnie obłędnie smakuje. Oprócz niego z propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy
Mr. TasteTaka fajna i bardzo ciekawa przystawka... Serowe kulki pięknie prezentują się na półmisku, na pewno zaskoczą swoim wyglądem i smakiem Twoich gości... Prawie każdy pyta..."co to jest?":) Polecam:) Składniki: 250 g twardego żółtego sera; 5 jaj ugotowanych na twardo; 2-3 ząbki czosnku; sól i pieprz do smaku; majonez; Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć żółty ser, jajka(...)wodzie dłońmi formować zgrabne kulki. Kulki obtoczyć w pozostałych zamrożonych paluszkach krabowych. Odłożyć do lodówki. KULKI OGÓRKOWE: 1 część powyższej masy; 1 mały świeży ogórek; kilka malutkich kawałeczków wędzonego łososia; kilka łyżek sezamu białego i czarnego; Ogórka obrać, usunąć pestki i pokroić w drobną kosteczkę. Jeżeli jest dużo wody, to odcisnąć. Dodać do masy i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę nabierać
In my kitchenAwokado zapiekane z jajkiem z sosem curry – to przystawka, która swoim wyglądem zachwyci nie jednego niejadka. Poprzez strukturę awokado nie jest to produkt, po który często
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!targu rybnych, tylko korzysta z usług własnych rybaków. Dlatego wszystkie sprzedawane na nim owoce morza są bardzo bardzo świeże. Spróbowaliśmy tu dwóch specjałów - smażonych przegrzebek oraz gravlaksa, czyli surowego łososia marynowanego w soli, cukrze, koperku i burakach. Następnie skosztowaliśmy austriackich serów, w tym sera o bardzo ostrym, pieprzowym smaku, stosowanego do dań w bardzo małych ilościach, jak przyprawa. Odwiedziliśmy również(...)oczywiście tylko słuchałam i robiłam zdjęcia :) Naszą wspaniałą wycieczkę zakończyliśmy w winiarni :) W kameralnej sali znajdującej się w piwnicy mieliśmy okazję spróbować dwóch pysznych win oraz towarzyszących im przystawek - serów i wędlin. Była to także świetna okazja, aby pogawędzić z Celią oraz naszymi brytyjskimi znajomymi. Niestety z winiarni nie mam zdjęć, bo jak się domyślacie, w piwnicy światła nie było
Chilli Czosnek i OliwaPrzestanę czytać internety, bo coś czuję, że w końcu mój paw wyjedzie windą na dach i będzie rzygał przez barierki. Dotrwaliśmy do parszywych czasów. Mamy specjalistów
ladykitchenTo mój drugi pomysł na niekonwencjonalne zastosowanie nowego produktu marki Winiary majonezu delikatnego. Ostatnio z tym produktem przygotowałam Jaglane muffiny ze szparagami i szynką . Teraz postanowiłam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDieta to nie tylko warzywa, owoce i ograniczenia, to także smaczne pełnowartościowe posiłki, które wcale nie dają nam poczucia niedosytu. Przed wami lekkie pełnobiałkowe omletowe sushi
KreatywnePinySałatka nicejska z kurczakiem Smaczna, kolorowa i pożywna sałatka. Idealnie sprawdzi się w roli treściwej kolacji lub poczęstunku na przyjęciu. Zazwyczaj sałatkę nicejską przygotowywałam z wędzonym łososiem ( którą również bardzo polecam PRZEPIS TUTAJ ), ale dzisiaj dla odmiany jest mięsko z kurczaka, które zresztą super się w tej sałatce sprawdziło Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 2 garście mieszanki ulubionych(...)doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka nicejska z kurczakiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPlacki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także
Kuchnia Pełna PasjiW poszukiwaniu kulinarnych inspiracji na kolejne, domowe przyjęcie, trafiłam do Łucji. W jej Fabryce wypatrzyłam urzekające i apetyczne pietruszkowe tartinki, które postanowiłam zagnieść u siebie. Spisały
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKiedyś uważałam, że zrobienie sushi to trudne i czasochłonne zajęcie, więc chęci do tego zbierałam... z pół roku jak nie dłużej. I uwierzcie "nie
Di gotuje