Mogę tylko powiedzieć, że tarta zniknęła w oka mgnieniu bo była przepyszna ! Kruchusieńkie ciasto, bardzo smaczny farsz z lekką nutą czosnku bo dodałam liście czosnaczka pospolitego
Smaczna PyzaTeraz się już chmurzy, ale rano była piękna pogoda i po późnym śniadaniu wzięłam plecak, aparat i poszłam na wycieczkę. Anużka w kieszeni bo a nuż
Smaczna PyzaOdwiedziłam kolejne smaczne miejsce dzięki portalowi Uroda i Zdrowie - tym razem była to Restauracja Oliwka na warszawskim Ursynowie. Niepozorny lokal mieści się przy Al. KEN 36
Smaczna PyzaTzatziki to jeden z moich ulubionych dodatków do grillowanych mięs, ryby czy warzyw. Dodaje świeżości i świetnie komponuje się smakowo z większością potraw z rusztu. Ale
Smaczna PyzaDzisiaj opowiem Wam o wizycie we włoskiej restauracji Navona mieszczącej się przy ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 19 na warszawskiej Ochocie, w okolicach Dworca Zachodniego.Navona istnieje
Smaczna PyzaSezon grzybowy rozkręca się i to wcale nie powoli. Dzieje się e temacie a od różnych znajomych płyną wieści czego i ile nazbierali. Ja nie bardzo
Smaczna PyzaWczoraj na obiad były gołąbki, ale nie takie zwyczajne. Kupiłam piękny, duży pęczek botwinki z zamiarem ugotowania pysznej wiosennej zupy. Oczyszczając ją zwróciłam baczniejszą uwagę na
Smaczna PyzaTakie sałatki jak dzisiejsza lubię za to, że robi się je szybko i z tego co nam wpadnie w ręce. Określam je roboczym tytułem - sałatki "
Smaczna PyzaKarkówka z grilla - moje ulubione mięso z rusztu. Dobrze zamarynowane odpowiednio wcześniej a potem starannie upieczone jest przepyszne. Do karkówki dla mnie obowiązkowo Tzatziki i kromka
Smaczna PyzaDzisiaj kilka słów o tym co grzybiarz powinien mieć ze sobą wybierając się do lasu na grzybobranie.Zacznę od tego, że grzybiarz powinien mieć głowę na
Smaczna PyzaMaj to pora rwania pędów sosnowych na syrop i nalewkę. Co roku o tym przypominam bo syrop sosnowy i sosnówka to świetne leki pomagające przy przeziębieniach
Smaczna PyzaRisotto - kremowe, delikatne i pyszne ! Lubię je bardzo i często robię więc sama nie wiem jak to się dzieje, że trafia na bloga tak rzadko. Wytłumaczeniem
Smaczna PyzaLubicie selera naciowego ? Jego listki są świetne do sałatek a łodygi można chrupać nawet same. Są soczyste i bardzo smaczne. Nie wyobrażam sobie bez tego warzywa
Smaczna PyzaBorowik ceglastopory Boletus luridiformis nazywany regionalnie poćcem albo ceglasiem. Pojawia się już w maju a to znaczy, że już wiosną można wybrać się na wspaniałe grzybobranie
Smaczna PyzaNigdy nie byłam w Turcji i nie wiem zbyt wiele na temat tego kraju. Ale coś tam czytałam i oglądam czasami różne programy popularnonaukowe. Chciałabym móc
Smaczna Pyza