Mango chutney to słodkawa ostro-kwaśna konfitura/sos wywodząca się z kuchni indyjskiej. Istnieje wiele wersji tego przysmaku od pikantnych po bardzo słodkie. Jego zastosowanie jest
ZofianaW lodówce zalegało tofu, a w szafce soczewica. Lubię robić takie eksperymenty z takimi produktami. Był to strzał w dziesiątkę! W smaku przypominały mięsne, ale zdrowsze
Truskawkowa FiestaJeśli w ten zimowy czas macie ochotę na trochę witamin, a przy okazji chcielibyście zadbać o walentynkowy klimat mam dla Was prostą i super smaczną propozycję
CiastkozercyOd początku nie byłam przekonana do tej sałatki . Zupki chińskie...hmmmm , jednak brokuł i pomidory w składnikach mnie ciut, ciut, zachęciły do wypróbowania. Skosztowałam i
Takie tam pichcenieTe przepyszne faszerowane ziemniaczki goszczą u nas na każdej imprezie, czyli przynajmniej kilka razy w miesiącu;-) Na jednej uroczystości ich zabrakło (pewnie z jakiegoś błahego powodu
Restauracyjka LiterackaŚwięta coraz bliżej, więc czas zająć się pieczeniem pierniczków. Ja zazwyczaj robię to w połowie grudnia i są to dla mnie bardziej urodzinowe pierniczki niż świąteczne
Sagneska - gotowanie i lifestyleKiedyś bałam się przyrządzania ryby i wydawało mi się to bardzo skomplikowane. Odkryłam jednak sposób na pieczenie ryby w folii. Muszę powiedzieć, że tak przygotowana ryba
Sagneska - gotowanie i lifestyleDomowa wędlina na kanapki to jest to co lubimy najbardziej. Nie dość, że możemy zjeść mięso nadziane czym chcemy i przyprawione pod nasz smak, to jeszcze
Magiczne Życie MartyTa marynata łączy w sobie wiele smaków. Ta marynata jest idealna dla wołowiny, drobiu, wieprzowiny a nawet ryb. Czas przygotowania: 15 minut; Wydajność: ¾ filiżanki Składniki: ¼ szklanki
naRuszcieSkładniki: chude mięso mielone wieprzowe około 500g siemię lniane mielone 1 łyżeczka woda 2 łyżki mąka kukurydziana lub jaglana 2 łyżki cukinia 1 szt 200g jabłko
głodny alergikMimo tego, że urodziłam się w środku lata to właśnie jesień jest moją porą roku. Lubię jesienne słońce, drzewa, kwiaty. Uwielbiam też
happycreatiff.blogspot.comWczoraj troszkę uspokoiłam swoje sumienie wpisem na sałatkę light, więc dziś możemy troszkę zaszaleć :-). Wracam do mojego ukochanego ciasta marchewkowego. Jest doskonałe, marchew nadaje mu wilgoci
Kulinarne przygody GatityW lodówce zalegały mi białka, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać. W głowie zaświeciła mi się lampka, aby usmażyć białkowego omleta!Składniki:4 białka2 żółtka2
Truskawkowa Fiesta