Jaja faszerowane pastą z szynką to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu przekąskę oraz element śniadania. Pasta bardzo prosta w przygotowaniu
Słodka StronaKto nie ma pomysłu co przygotować na wielkanocne śniadanie, nich przygotuje kruche koszyczki z farszem jajecznym. Są łatwe do przygotowania i będą efektownie prezentować się na
Tradycyjna kuchnia KasiPrzepis na ciastka pochodzi z książki "100 nowych ciast. Przepisy siostry Anastazji". Siostra Anastazja upiekła ciasteczka w kształcie orzeszków, ja w kształcie połówek jajek. Ciasteczka z
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: Ciasto: 100 g mąki (najlepiej krupczatki) 250 g zmielonych migdałów 50 g cukru pudru 2 żółtka 200 g masła Masa kajmakowa: 1 puszka mleka skondensowanego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Dziś przedstawiam kolejny przepis na świąteczne słodkości. Mazurek na kruchym spodzie z konfiturą różaną i grubą warstwą białej czekolady z akcentem kawowym z prażonymi migdałami. Idealne
karmelowyDo Świąt Wielkanocnych zostało jeszcze kilka dni, więc jeśli chcecie przygotować na tę okazję żurek (taki z prawdziwego zdarzenia:) czas przygotować do niego zakwas. Tradycyjny żurek
Smakowity Blog KulinarnyDziś na blogu pojawia się kolejna odsłona zakwasu na żur, tym razem przygotowana na bazie mąki razowej pszennej typ 2000. Zakwas jest gęsty, bo w
Kulinarne przygody GatityNie wyobrażam sobie świąt, domowej wędliny bez ćwikły. Każdego roku babcia przygotowuję taką ćwikłę, która Nas wszystkich rozdziela. Polecam i Wam, domowa nie ma porównania z
Z Majeczką w kuchniJestem wielką herbaciarą. Uwielbiam herbaty czarne, zielone, białe, czerwone, każde właściwie! Kawa mogłaby dla mnie nie istnieć. Herbaty uwielbiam nie tylko jako napar, ale również we
Kolizje Smakówskładniki: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży świeżych 300 g wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 białko do smarowania ciasta
Domowy Smak JedzeniaJestem maniaczką domowych pasztetów i ostatnio w poszukiwaniu pasztetu bezmięsnego znalazłam właśnie ten. Brak mi słów, aby opisać jego smak... jest delikatny, aksamitny z wyraźnie wyczuwalną
Delicious TitbitsWilgotna, puszysta i odpowiednio słodka :) O zapachu i smaku skórki cytrynowej. Lubię mieć taką babkę "w rezerwie", tak na co dzień. Kawałek do kawy
Walijskie PichcenieBabka majonezowa, która zawsze wychodzi. Ma wyśmienity smak i wygląd, będzie też pełnić element dekoracyjny wielkanocnego stołu. Babkę można upiec w ostatniej chwili, zajmie to tylko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZ serii jajka-zwierzątka przedstawiam zabawne myszki, które dzięki ciekawej formie podanie będą miłą odmianą nie tylko na wielkanocnym stole. Farsz z sardelami jest
Pyry na GazTo już ostatnia babka przed Świętami…;) Mam nadzieję, że znajdą się chętni do jej przetestowania Ta babka kawowa jest bardzo smaczna i wilgotna. Nie jest
UgotujmyTo.pl