Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Babka marmurkowa z przepisu mojej mamy. Bardzo ją lubię. Kiedyś często gościła w moim domu. Dziś podaję wam na
Marta GotujeTaki schab zrobi każdy bez obaw, że coś się nie uda, coś nie wyjdzie. Praktycznie robi się sam. My tylko musimy zagotować zalewę i pilnować czasu
Ewa w kuchniMoja kolejna wielkanocna propozycja to babka kokosowa z polewą z białej czekolady. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!! ! SKŁADNIKI: Ciasto: 5 jajek, 200 ml oleju
Tradycyjna kuchnia KasiMałe myszki z jajek na łące z kiełków sobie siedziały i serek żółty chrupały. Dzieci im się przez chwilę przyglądały, a potem ze smakiem wszystko pozjadały
Moniki SmakołykiŚwięta Wielkanocne nadchodzą i czas pomyśleć o przygotowywaniu potraw. W szale przeszukiwania notesów z zapiskami wstępnie przygotowujemy listę potraw jakie znajdą się na wielkanocnym stole. Zacznijmy
paapilotkaaJajka w sosie tatarskim to jedno z moich ulubionych dań wielkanocnych. Pikantno-kwaśny sos pasuje idealnie do jajek. Normalnie pycha! Przepis na różowe jajka znajdziecie: tutaj
Przepisy AleksandrySkładniki: (na tortownicę 26 cm) Ciasto: 180 g mąki 50 g mielonych migdałów- mają być drobno zmielone na mączkę/piasek, ja miele płatki migdałów gdyż są
KreatywnePinySkładniki: (na 4-5 porcji) Jajka 4-5 jaj- mniej więcej na tyle starczy wywaru. Naturalnie możesz zwiększyć składniki i zrobić ich więcej 3 łyżki czarnej
KreatywnePinyDzisiaj w cyklu "Słodkie środy" zapraszamy Was na pyszne maślane ciasteczka, takie jak piekły nasze mamy i babcie. Maślane ciasteczka w formie baranków to idealny
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJako, że mój synek lubi babki ale bez żadnych bajerów typu rodzynki, orzechy itp. upiekłam zwykła babkę z masą kajmakową. Od razu jeszcze letnia poszła w
Ewa w kuchniPiękna kanapka, prawda? Za każdym razem, gdy ją przyrządzam na śniadanie, to żal mi ją jeść. Siedzę i patrzę na nią, aż wreszcie nie wytrzymuje i
Kolizje SmakówKlasyczna, wilgotna i puszysta, dwukolorowa babka z dodatkiem oleju. Babeczka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a przy tym smaczna i idealna zarówno na Święta Wielkanocne jak
Słodka Strona30 dkg zmielonego suchego maku ( można kupić gotowy lub zmielić w młynku do kawy) 60 dkg startych na grubej tarce jabłek 9 jajek 45 dkg cukru
kuchcikownia25dkg margaryny 25 dkg cukru 6 jajek 30dkg mąki ½ proszku do pieczenia 5 łyżek śmietany 1 kg jabłek cynamon Margarynę utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po
kuchcikownia