przepisy na wielkanoc - 10514 przepisów (strona:43/701)

Pierniczki Wielkanoc 2018 (miski piernikowe, pierniczki) 169

Witam Kochani dziś chcę Wam pokazać część pierniczków, które zrobiłam w tym roku na Wielkanoc.  Robiłam między innymi piernikowe miski wypełnione pierniczkami, jak również pojedyncze pierniczki-zajączki, kurczaczki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowa babka na czerwonym winie 302

oknami pierwsze oznaki wiosny a Święta wielkanocne już za pasem :) Czas pomyśleć o świątecznym menu, moje propozycje znajdziecie w zakładce WIELKANOC . Dzisiaj kolejna odsłona babki, tym razem tylko dla dorosłych:) Babka na czerwonym winie według przepisu Ewy Wachowicz. Baaaaaardzo smaczna!   Składniki: 6 jajek,  250g masła lub margaryny,  250g cukru,  łyżka cukru waniliowego,  400g mąki pszennej

Z miłości do słodkości
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 334

chcę tu robić spisu treści mojego bloga bo nie chodzi o ilość, ale o jakość więc przygotowałam Wam zestawienie tylko 32 przepisów, które mnie samej kojarzą się z Wielkanocą i są od zawsze obecne na świątecznym stole w moim domu rodzinnym Zachęcam zatem do przejrzenia zakładek z posiłkami i skomponowania własnego menu zgodnego z Waszymi preferencjami smakowymi i tradycjami

Ola la LCHF
Najłatwiejsza babka cytrynowa na żółtkach. 203

białkach, albo Pijaną Chmurkę . Albo tort bezowy z podwójnej porcji.  Podsumowując, jeżeli jeszcze nigdy nie wyszła Ci babka cytrynowa, tak jak mi, a marzy Ci się na Wielkanoc, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie.  Najłatwiejsza babka cytrynowa na żółtkach. szklanka = 250 ml Składniki na ciasto (keksówka 24 cm).  9 żółtek 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 184

Już za kilka dni Wielkanoc. Na naszych świątecznych stołach po dczas śnia d ania, główną rolę o degrają jajka. Przyrzą d zamy je na wiele sposobów, a moim ulubionym jest połączenie smaku wę dzonego łososia posypanego szczypiorkiem. Skła dniki: 5 ugotowanych na twar do jajek 100g wę dzonego łososia pęczek szczypiorku łyżka jogurtu naturalnego pieprz do po dania: 2 garści

ChilliJemy
Malinowy mazurek z białą czekoladą 475

Moja wersja tradycyjnego, niskiego, słodkiego ciasta kuchni polskiej, pieczonego w okresie Wielkanocy, z kruchym spodem pokrytym orzeźwiającą malinową konfiturą, która idealnie komponuje się z warstwą białej czekolady. Wielkanocny mazurek to również piękna ozdoba świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka faszerowane pastą krabową 111

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 150g paluszków krabowych surimi 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego szczypta ostrej papryki koper sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny pasztet jajeczny z warzywami 1224

Mocno jajeczny pasztet z bogatymi w witaminy warzywami to ciekawa propozycja potrawy na świąteczny stół w nadchodzącą Wielkanoc. Składniki: 14 jajek 1 cebula 80g zielonego groszku (może być mrożony) 80g ugotowanej marchewki 80g kukurydzy 80g żółtego sera 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki śmietany 12% 3 łyżki koperku 3 łyżki natki z pietruszki 1 łyżka roztopionego masła sól

Szalona Kuchnia Eweliny
Biała kiełbasa w kapuście wg Aleex 137

wielkanocnym stole zazwyczaj pojawia się biała kiełbasa. W mojej kuchni, poza Wielkanocą, używam jej raczej rzadko, ale wiosennych świąt bez niej sobie nie wyobrażam. Biała kiełbasa jest najczęściej dodatkiem do pysznego żurku, ale w tym roku pojawi się na naszym stole w nowej odsłonie, którą właśnie wypróbowałam. Inspiracją był dla mnie przepis z kuchni Ireny i Andrzeja. Kiełbasa przygotowana

W mojej kuchni
Białe kiełbaski w miodzie i piwie 120

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Zdajemy sobie sprawę, że są tacy, którzy mięsa nie jedzą, a chcieliby choć w symboliczny sposób jeść potrawy serwowane ogółowi. Tutaj na ratunek wychodzą nam substytuty mięsa, czyli soja. Jak już wcześniej wspomnieliśmy, są one równie smaczne, równie podatne na obróbki termiczne, jak mięso. Polecamy wszystkim do wypróbowania. Smak Was zaskoczy. Składniki 200 g kiełbasek

R'n'G Kitchen
PASZTET Z INDYKA 165

jest ktoś kto nie lubi swojskiego pasztetu.My za nim przepadamy. Tym razem zrobiłam pasztet z indyka z dodatkiem podgardla wieprzowego . Mówię Wam pychota. Z pewnością będzie powtórka na Wielkanoc.       Pasztet upiekłam w formie do pasztetu ale też użyłam foremki w kształcie zajączka. Taki pasztet może stanowić fajną świąteczną dekorację stołu. Składniki: 1 kg fileta z indyka

Niespełnione zdolności kulinarne
Wielkanocna sałatka 130

Sałatka idealna na Wielkanoc ale nie tylko. Kolorowa i smaczna może być na śniadanie, kolację lub po prostu do podjadania gdy zgłodniejemy. Tego typu sałatki warto robić i kombinować ze składnikami. Ja dziś dodałam coś co jest dla mnie nowością. A jest to musztarda w proszku. Jeśli nie macie takiej musztardy a chcielibyście ją mieć to nic prostszego, kupcie

Ewa w kuchni
Faszerowane jajka z musztardą 375

jajka w wersji wegetariańskiej. Lista składników jest bardzo krótka, a samo wykonanie dziecinie proste. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu i będzie dla Was inspiracją na nadchodzącą Wielkanoc. Faszerowane jajka z musztardą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 5 jaj wiejskich ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3 łyżki mielonego białego sera 1 łyżka  musztardy miodowej Develey sól

Kulinarne przygody Gatity
Babka drożdżowa 158

pascha" w koszyczku to do dziś nie wiem do końca co to było... słony twaróg, posmarowany żółtkiem i zapieczony w piekarniku. Nie lubiłam tego specjalnie, ale pojawiało się na Wielkanoc co roku... Ktoś jeszcze zna coś takiego? :) Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g masła 200 ml mleka 140 g   cukru 80 g masła 50 g świeżych drożdży

bistro mama