Kruche, imitujące jajka sadzone tartaletki z bitą śmietaną, mascarpone i orzeźwiającą brzoskwinią z pewnością będą słodką ozdobą „jajecznych” Świąt Wielkanocnych. Składniki: Ciasto : 350g mąki pszennej 160g
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1/4 szklanki cukru, 50 gram masła, 1 jajko. Glazura: 60 gram masła
Coś bym zjadłaBabeczki śmietankowe do koszyczka są doskonałe – w smaku mocno śmietankowe, puszyste i wilgotne. A to wszystko za sprawą odpowiedniej
Kolorowy PrzepisownikPiaskowa babka cytrynowa to zdecydowanie obowiązkowy wypiek wielkanocny w naszej rodzinie. Jej największym fanem jest mój Tato, który nie wyobraża sobie bez niej Świąt. To naprawdę
Pasja SmakuSałatkowe ciasto Przepyszna sałatka warstwowa, która wyglądem przypomina eleganckie ciasto. Bardzo efektowna i smaczna. Idealna sałatka na przyjęcia oraz święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach
Blog z ApetytemJajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej. Są smaczne i aromatyczne, warto je przygotować. Składniki: Majonez 3 łyżki Chrzan tarty Jajka 6 szt. Musztarda 2 łyżki Boczek
Tradycyjna KuchniaStaropolskie danie na śniadanie Wielkanocne. Składniki: Jajka 5 szt. Kiełbasa wiejska ½ kg Boczek wędzony ½ kg Korzeń chrzanu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić
Tradycyjna KuchniaIdealne śledzie na świąteczny stół, polecam. Użyłam tutaj mieszanki korzennej do śledzi w skład której wchodzą: imbir w proszku, bazylia, gorczyca, ziele angielskie, cebula, pieprz, koperek
Moje Małe CzarowanieJuż za tydzień święta Wielkanocne. Czas zadumy, przemijania i refleksji nad śmiercią. Ale jest to także czas świąteczny, kiedy spotykamy się z najbliższymi i świętujemy. Na
Gotuję TestujęUwielbiam babki. Na świątecznym stole obowiązek! W tym roku kupiłam sobie nową foremkę na babkę. Taką małą, do koszyczka. Musiałam ją już przetestować. Jest cudowna, a
Gotuję TestujęSzybkie, proste i trochę świąteczne. Najlepsze oczywiście z tartymi burakami. Ostatni słoik buraków wylądował jednak u mojego brata, więc mięcho zostało wchłonięte z mizerią. Też super
KardamonovyBabka kefirowa posmakuje każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają za ciastami ucieranymi, bo są dla nich za suche albo zbyt ciężkie. Ta babka jest zupełnie inna
Smakołyki BerenikiPyszna, lekko wilgotna i bardzo puszysta. Lekkiej chrupkości dodają jej płatki migdałów dodane do ciasta, mimo, że nie są one mocno wyczuwalne. Dodatkowym walorem smakowym
Walijskie PichcenieWitajcie :) Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez domowej babki. Za każdym razem piekę inną. Dobrze, że nie brakuje mi pomysłów. Osobiście na świąteczny stół bardzo
IzabelawkuchniKilka razy robiłam już różne serniki z dodatkiem kajmaku. Idealny wyszedł sernik pieczony w kąpieli wodnej gdzie kajmak był w środku a na serniku truskawki. Na
nietylkopasta.pl