Tego mazurka każdy może przygotować w domu, niezależnie od tego czy ma piekarnik. Jego przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. Pamiętać jedynie trzeba o tym, aby wcześniej
PatiGotujeWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na nietypowe podanie pasty jajecznej, bo na krakersach. Co prawda w internecie pełno przepisów na sałatkę na krakersach, ale ja
IzabelawkuchniKolejna propozycja wielkanocnych wypieków. Mazurek dla miłośników chałwy. Jest przepyszny! Ogólnie bardzo słodki ale wiadomo, dla pożeraczy chałwy, nic nie jest słodkie ;) Kruchy spód, cierpka konfitura
CookYourselfSKŁADNIKI: 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka majonezu łyżeczka tartego chrzanu sól 2 rzodkiewki szczypiorek 1/4 czerwonej papryki 2
Atlas SmakówZ ajączki drożdżowe do koszyczka wielkanocnego i nie tylko. Dzieci będą zachwycone. Są proste do zrobienia, i możemy razem z naszymi pociechami takie wyczarować. Radość pieczenia
wesoła kuchniaPrzepyszne chrupiące kotlety ziemniaczane. Danie bardzo proste, efektowne i smaczne. Składa się z zaledwie kilku składników, a efekt jest wart każdej spędzonej minuty przy ich wykonywaniu
MamaOskarkaSą takie miłe poranki, że pośpiech nie jest wskazany i miło jest się delektować towarzystwem bliskich osób. Śniadania gdy nie musimy zrywać się o świecie i
Apetyczna babeczkaNie wiem jak u Was, ale u mnie w każde święta musi być sernik. Uwielbiam je wszystkie! Dziś proponuję wersję łatwą, szybką i co najważniejsze –
karmelowySkładniki: 5 jajek 1 krążek ananasa z zalewy 2 łyżki kukurydzy z puszki 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i
czarrna od kuchniSą śliczne, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam :-) Składniki: 250 g sera twarogowego śmietankowego 100 g sera żółtego startego na tarce na małych oczkach pęczek
Gotowanie...to proste !Przepis na mazurek czekoladowy , pochodzi z książki kucharskiej Marii Gałeckiej i Haliny Kulzowej Kuchnia Polska, z 1939 roku. Mazurek bardzo prosty w przygotowaniu, ale jest jedno
królestwo garówMoja wersja tradycyjnego świątecznego żurku podawana na naszym Wielkanocnym stole. Mocno rozgrzewający, kwaśny, aromatyczny, przygotowany na bazie białej kiełbasy i pachnącej wędzonki. Składniki: 600g białej surowej
Szalona Kuchnia EwelinyNa świątecznym stole musi być żur. Bo żur to tradycyjna polska zupa gotowana na zakwasie i kiełbasie. Zupa do lekostrawnych nie należy, ale ja mając
Życie zaczyna się w kuchnifot. Moja Książka Kucharska CHRZAN W ŚMIETANIE DO WIELKANOCNYCH JAJ I WĘDLIN Sos chrzanowy. Kremowy sos z chrzanu, majonezu lub śmietany. Może być z dodatkiem wina
Moja Książka KucharskaBabeczki piaskowe Składniki: Masło – 150g Cukier – 150g Jajka – 3 sztuki Mąka pszenna – 100g Mąka ziemniaczana – 200g Aromat migdałowy Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Skórka z 1
Kuchnia Bon Appetit