Gotowe ciasto drożdźowe-nigdy takiego nie kupowałam,ale cóż przez nieuwagę zamiast kupić francuskie stałam się szczęśliwą posiadaczkę drożdżowego. Okazało się,że jest naprawdę smaczne i
Wielki apetytJeśli nie macie pomysłu co można podać na imprezie pirackiej,albo znajomym podczas wieczornego,może Sylwestrowego spotkania polecam moje łódeczki.Są pyszne i zmywania niewiele. Sposób
Wielki apetytJeśli nie macie pomysłu na sałatkę proponuję jedną z moich ulubionych.Jest bardzo łatwa i smaczna i doskonale sprawdza się na wszystkich imprezach. Składniki: Por Puszka kukurydzy
Wielki apetytCudowne,pulchne ciasteczka,które przywędrowały do naszego domu od mojego teścia.Przepis jest ławy i co najważniejsze-zawsze wychodzą super.Niestety po upieczeniu nie doczekały się zdjęcia
Wielki apetytMoja ulubiona przystawka na wszelkie imprezy a szczególnie na Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi.Jeśli ktoś z was jeszcze nie miał okazji spróbować,do dzieła.Śliweczki są
Wielki apetytNie wiem jak wy,ale ja uwielbiam czosnek.Mogłabym go jeść nawet każdego dnia.Przystawka ta powstała z myślą o zbliżającej się rocznicy ślubu,ale już wiem
Wielki apetytUwielbiam nachosy z serowym sosem. Zawsze, gdy idziemy do kina kusze się na tą przekąskę. Postanowiłam, że przygotuje coś podobnego na domowy seans filmowy. Wyszło pysznie
Wielki apetytUwielbiam ten deser,mimo że nie przepadam za kawą.Postanowiłam go przygotować wg.przepisu,który dostałam kiedyś od koleżanki-wyszło super (zmodyfikowałam go o domowy ekstrakt kawowy
Wielki apetytWielkimi krokami zbliżają się do nas Walentynki,karnawał nadal trwa,więc okazji do wspólnego świętowania nie brakuję.Postanowiłam przygotować moje pierwsze fondue serowe.Troszkę eksperymentów i
Wielki apetytNa rynku pojawił się Papirus firmy Winiary, więc postanowiłam go wypróbować. Zakupiłam kurczaka z czosnkiem i ziołami, więc pomysł na danie wpadł mi do głowy wyjątkowo
Wielki apetytZa oknem zimno. Niby właśnie w tej chwili zaczyna się kalendarzowa wiosna,ale cóż u nas śniegu po kostki. Mój organizm zamówił sobie pyszną, zdrową i
Wielki apetytJajka to u nas tradycyjne, niedzielne śniadanko.Królują również podczas Świąt Wielkanocnych, które zbliżają się wielkimi krokami. Z racji tego,że wczoraj odbywała się u nas
Wielki apetytJaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak
Wielki apetytQuiche to inna nazwa tarty z tym, że wypełniona masą jajeczno śmietanową i zawsze wytrawna ( Quiche nie może być na słodko, możemy go wówczas nazwać tylko
Wielki apetytDeser przygotowałam wg. przepisu na tiramisu (przepis znajdziecie tu ) zamiast ekstraktu kawowego użyłam whisky. Deser wyszedł świetnie. Zapraszam do wypróbowania wszystkich pełnoletnich gości mojego bloga :D
Wielki apetyt