Tarta z kremem mascarpone i brzoskwiniami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem: 500
Pelusiowa KuchniaGravlax (w dosłownym tłumaczeniu "pogrzebany łosoś") to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, które jest przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli, cytrynie i koperku. Jeżeli chcecie podać
UgotowaćKukułki to smak mojego dzieciństwa. Gdy dorosłam zaczęłam przygotowywać ten likier i tak od pierwszego razu minęło już kilka ładnych lat. Zazwyczaj przygotowuję go na Święta
Wielki apetytŚledzik w sam raz na Święta ! Przepis jest s zybki, prosty i smaczn y, polecam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŚledzik w sam raz na Święta ! Przepis jest s zybki, prosty i smaczn y, polecam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJeśli przygotowujecie imprezę Sylwestrową w swoim domu, to przydadzą się własnoręcznie przygotowane przekąski. Oczywiście jeśli chcecie spędzić ten wieczór w towarzystwie kilku paczek chipsów i
W poszukiwaniu inspiracjiRocky road to przekąska na słodko składająca się z czekolady, herbatników i pianek marshmallows . To taki blok czekoladowy w nieco innej wersji. Słodki i sycący
Ugotowaćomowe,marynowane rolmopsy Śledzie , nieodłączny element postu i wszelkich zakrapianych imprez. W sklepach na półkach jest ogromna ilość , różnego rodzaju wyrobów z tej srebrnej rybki . Smakowitych
Ogrodnik w podróżyW kolejnej paczce od Graal znajdowały się produkty z nowej serii a jest to linia produktów salatino z tuńczykiem. Tak sobie myślałam co by tu zrobić
Ewa w kuchniMoże upieczecie takie kruche paluszki na świąteczny stół albo na Sylwestrowe zabawy jako przekąska do szampana? Wybór pozostawiam Wam a ja tylko napisze że są znakomite
Moje Małe CzarowanieWszystkiego dobrego życzę Wam w Nowym Roku 2015, oby ten Nowy rok był lepszy niż poprzedni! An@Mari
Ana Mari's worldDziś krótka fotorelacja z imprezy sylwestrowej. Jak co roku ten wieczór spędziliśmy z mężem na domówce. Na stole znajdowało się wiele smakołyków, przekąsek, kolorowych drinków. Było
Ana Mari's worldZ mojego archiwum Nietypowe ale smaczne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniKarpatka nie musi być nudna, zawsze z budyniowym kremem, moja propozycja to czekoladowe ciasto, puszysty krem na bazie mascarpone z truskawkowym twistem, nawet zimą możemy poczuć
Wanilia i KardamonSmakowita przekąska na imprezę, albo zamiast prażonej kukurydzy do dobrego filmu. Składniki: 400g sera żółtego (ja użyłem Goudy) 1 i 1/2 szklanki bułki tartej 2 jajka
Gotuj z Rumcajsem