czerwona soczewica. Wszystko odpowiednio doprawione i okraszone dodatkami w postaci pestek słonecznika, sezamu czy migdałów nada kotletowi odpowiedniego charakteru, a Wy będziecie cieszyć się fastfoodowym burgerkiem w wersji mocno fit :) Przepis na kotleta z czerwonej soczewicy z brokułami. 4. Kotlet mielony z zielonej soczewicy Była już czerwona soczewica, czas na zieloną, a w raz z nią propozycja
Bananowe Poledzisiaj: można zjeść małokalorycznie, 'warzywnie' a smacznie :) Moja mama poleca, co więcej, poleca mój tata, który jest typowym mięsożercą - a polecenie moich rodziców, jeśli chodzi o rzeczy warzywne, fit, itp., jest potwierdzeniem dobrego smaku ;) Składniki (1 duża porcja - 1,5 miseczki): 500 ml bulionu 60 g cebuli (1 sztuka) 400 g pomidorów bez skórki (3 średnie sztuki
Malowane smakiemzdjęcie), że musiałam dodać do swojego zbioru przepisów. To curry jest bardzo zdecydowane w smaku. Słodkawe od pomidorów i pikantne od chili, a do tego lekkie lub jeśli wolicie fit. Ryba jest krótko gotowana w sosie, bez panierowania i wcześniejszego smażenia. Gwarantuję, że to coś pysznego. Możecie mi uwierzyć na słowo lub przygotować i przekonać się na własnym podniebieniu
Pełny talerz"Zielona sałatka" - nazwa, którą zawdzięcza znacznym ilościom siekanych liści świeżych ziół - pietruszki, mięty i kolendry, to najlepsza wizytówka tak rzadko spotykanej w naszym kraju kuchni libańskiej
zobacz ich smakSzukacie dania sycącego, ale jednak mało kalorycznego? Mimo, że z boczkiem to taka kasza a'la risotto nie będzie w żadnym wypadku grzechem. "Roślinożercy" mogą pozbyć
zobacz ich smakFit sałatka do pracy. Zawsze do pracy biorę ze sobą obiad. Najczęściej jest to sałatka. Dzisiaj taką proponuję. składniki: - sałata - szpinak - pomidorki - ser bałkański - papryka czerwona - łyżka orzechów: nerkowca, ziemne, laskowy, włoski - troszkę suszonej żurawiny, rodzynek, ziaren słonecznika - brzoskwinia polska dojrzała - dresing: ocet morelowy, oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIWracamy do sałatek!, po maratonie koktajlowym proponuję Wam absolutnie jedną z piękniejszych sałatek spośród już ponad 50! na moim skromnym blogu. Świeże liście szpinaku, rukoli połączą
Kuchnia PROzdrowotnae Włoski klimat, zapach i smak świeżych ziół oraz wszelakich warzyw to doznania, których nie da się nie pokochać. One ciągle będą do nas wracać, dlatego
zobacz ich smakposiłkiem :) Choć nie wyglądają, w smaku bardzo przypominają płatki znanej firmy, które można kupic w każdym markecie. Nawet K., który zawsze jest nastawiony "anty" do wszystkiego, co zdrowe i fit, zajadał się nimi, aż mu się uszy trzesły. Ledwo udało mi się zrobić zdjecia, bo cały słój płatków zniknął w ciągu dwóch dni :) Dodatkowo, oprócz przepisu podstawowego, wrzucam pomysł
Zawsze głodna!Allegro), Tefalowa patelnia grillowa ‘Just’ to wydatek rzędu 89zł, ‘Talent’ Tefala kosztuje 190zł (na Allegro), a ceramiczna patelnia Berghoff będzie Wasza już za 73zł. Wracając do sałatki. Jest totalnie fit. Cukinię i młody szpinak myjemy. Szpinak pozbawiamy łodyżek, kroimy w poprzek listków na centymetrowe kawałki, rozkładamy na talerzach. Cukinię kroimy obieraczką szczelinową do warzyw lub na mandolinie w wąskie
Karo in the Kitchenkońcu to pełnowartościowy posiłek i bez dodatków… A może z ziemniakami lub kromką dobrego chleba? Wszystko jedno jak je zjecie – są naprawdę rewelacyjne. I w tej wersji – całkiem fit! SKŁADNIKI 1 główka młodej kapusty ( u mnie stożkowa) 500g mielonego mięsa z indyka 2 woreczki brązowego ryżu, ugotowane wg przepisu na opakowaniu 750ml rosołu, może być z kostki
Karo in the KitchenArbuz i oscypek razem - słodkie i słone w jednej misie? Czemu nie, kompilacje smaków można próbować tworzyć na nieskończoną ilość sposobów, także spróbujcie sami taaaakiego arbuza
zobacz ich smakwyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 25 minut. Źródło: "Bądź fit" Beata Woźniak
Pobite gary Barbaryzmięknie. Zabielamy mlekiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Ilość porcji-6-8 Koszt wykonania: ok. 15 zł. Czas: 45 minut Źródło: "Bądź fit" Beata Woźniak
Pobite gary BarbaryW mojej kuchni unosi się delikatny, lekko słodki aromat pieczonej brzoskwini. Uchylam drzwiczki piekarnika i uśmiecham się na widok złocistych plasterków, zanurzonych w apetycznym, rumianym ciasteczku
Cynamonowe szczęście