Ta przekąska kojarzy mi się z imieninami u cioci/wujka ze starszego pokolenia. ;-) Galaretka z kurczaka bowiązkowo musiała gościć wtedy na stole. Tradycyjnie robi się je ze
Szefowa kuchniMożna cieszyć się ciepłym dniem, wykorzystywać słońce i ładną pogodę. Ostatnio pokazywałam Wam moją propozycję na upalne dni, dziś kolejna. Bym mogła pić i pić, a
dom-agi.plPrzepis na brokułowe pulpety z kaparami na bazie płatków owsianych i gryczanych oraz tofu. Przygotowuje się je bardzo szybko i co najważniejsze - łatwo lepi. Masa się
Pora na pora i pomidoraRobi się ciepło, zbliża się lato. W tym czasie należy dużo pić. Ja lubię wodę, dzieci też wodę piją, ale czasami ma się ochotę na coś
dom-agi.plBardzo lubię potrawy, które przygotowuje moja mama, ale zawsze muszę coś w nich zmienić. Stawiam na lekkość i zdrowość, Tym razem bigosik z młodej kapusty bez
Truskawkowa FiestaPomysł na taki obiad miałam w głowie od dawna, jednak długo się wahałam, czy aby na pewno będzie to smaczne. I wiecie co? Okazało się nie
Szefowa kuchniLekkie i bardzo syte placuszki (choć mi wyszły raczej kotleciki ;)) z jabłkami. Idealne na śniadanie. Podajemy z miodem, słodkim syropem czy jogurtem. Jeden zawiera 165 kcal
e-PrzepisyKulinarneDwuwarstwowe lody : kokosowe z nasionami chia oraz truskawkowo-jogurtowe z truskawkami. O właściwościach nasion chia możesz przeczytać tu <klik> . Przepis łatwy, nie
Pora na pora i pomidoraCieszą oko i podniebienie. Kolorowe, drobiowe kotlety są pieczone w piekarniku, bardzo zdrowe i bez sezonowych składników, czyli możliwe do zrobienia przez cały rok. Filety zamiast
Szefowa kuchniPrzepis na pyszny i lekki pasztet z pieczarek z dodatkiem suszonych pomidorów, idealny do pieczywa. Jego kolor może nie wygląda zachęcająco, ale jest naprawdę bardzo smaczny
e-PrzepisyKulinarneW ramach ostatniego, a zarazem pierwszego w tym roku późnego grillowania mieliśmy okazję wypróbować jedną z gotowych mieszanek przypraw, które znana marka wypuściła na rynek. Ponieważ
Kuchnia po mojemuPowiem szczerze, pietruszka i seler to chyba jedyne warzywa, których nie lubię, nie jadam szczególnie gotowanych, zawsze wyławiam je z rosołu jeśli ktoś mi poda pokrojone
Bernika - moj kulinarny pamietnikOwsiankę jem codziennie, ale niestety byłoby to zbyt monotonne, gdym cały czas jadła ją na "sucho". Zawsze w moim śniadaniu nie brakuje owoców. Sezon na truskawki
Truskawkowa FiestaJakiś czas temu zakupiłam mąkę ryżową i zastanawiałam, się do czego ją wykorzystać. W związku z sezonem na truskawki, nie mogło stać się inaczej jak po
Głodni Wrażeń - fit przepisy