Przepis na łatwy, efektowny deser z bardzo zdrowym awokado, orzechami oraz daktylami. O właściwościach awokado już pisałam przy paście kanapkowej z awokado <klik>
Pora na pora i pomidoraPrzepis na zdrowe kotlety z kaszy jaglanej i brokuła, pieczone w piekarniku czyli bez użycia tłuszczu. Jeden kotlet to 82 kcal – ja zjadłam dwa i
e-PrzepisyKulinarneNiżej przedstawiam Wam przepis na brownie. Nie mam pojęcia jaką strukturę ma oryginalne, gdyż go nigdy nie jadłam.. może kiedyś skuszę się na cheata. Aktualnie
CzarnawisienkaPyszny, orzeźwiający i baardzo zdrowy koktajl z winogron, truskawek i borówek amerykańskich wspomagający odchudzanie i dodający energii na cały dzień. Napój przygotowany z podanych składników zawiera
My Culinary ArtUwielbiam delikatne i sycące dania lub przekąski, a na dodatek w ciepłe wiosenne dni. Przedstawiam Wam cukinię z twarożkiem w roli głównej. Świetnie się komponują, a
Truskawkowa FiestaNasiona roślin strączkowych są bogatym źródłem białka. Groch zawiera go w przedziale pomiędzy 20, a 35% w zależności od odmiany. Strawność białka surowych nasion jest dosyć
W kuchni KatieDoskonalsza wersja już i tak doskonałego smalcu wegańskiego, który zamieszczałam jakiś czas temu. W tamtym choć był pyszny, czegoś mi brakowało. Pozostawał mały niedosyt
Smaczne ZdroweZapraszam do wypróbowania przepisu na pyszny KREM CZEKOLADOWY Z AWOKADO. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniKolejna premiera sezonowego rabarbaru. Tym razem szybkie i smaczne ciasto. Robi się się błyskawiczne, a smakuje wyśmienicie! Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 1
Truskawkowa FiestaLubię zupy, bo są: proste, szybkie, smaczne i zdrowe. Moimi faworytami są zupy krem i ukochana Oczyszczająca zupa jaglana . Można się nimi najeść, a kalorii
CzarnawisienkaB akłażan, oberżyna, gruszka miłości- to tylko niektóre z określeń fioletowego warzywa o sprężystej skórce i charakterystycznym w smaku miąższu. I choć wydaje nam się, że
Smakowity Blog KulinarnyNie ma nic lepszego na ciepłe dni, jak chłodnik prosto z lodówki. :-) Dzisiejsza propozycja ma smak groszku, z wyraźną nutą mięty. Połączenie popularne, ale nie nudne
Szefowa kuchniKolejne sezonowe warzywo, chociaż przez niektórych nazywane owocem. Szczerze spróbowałam go po raz pierwszy, ale bardzo dobrze przypadł mi do gustu. Zapraszam do wypróbowania rabarbarowych racuchów
Truskawkowa FiestaPyszny sok z jarmużu, gruszki i ogórka. Jarmuż to odmiana kapusty, której właściwości doceniane są od lat. Znany jest przede wszystkim z zapobiegania
Pora na pora i pomidoraW związku z faktem, że z przyczyn zdrowotnych musiałyśmy z córką zmienić trochę nasz sposób odżywiania, czyli wykluczyć cukier, pieczywo, jasne makarony, ogólnie większość produktów z
Bernika - moj kulinarny pamietnik