Cześć :) Jakiś czas temu robiłam ciasteczka marcepanowe o właśnie te i zostało mi trochę marcepanu... Przejrzałam kilka przepisów i trafiłam na ten (trochę zmodyfikowałam go). Muffiny wyszły bardzo smaczne co może potwierdzić mój Mąż i dwójka znajomych :) Polecam :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćlubię to warzywo :) Mam nadzieję, że Wy też :) Pastę szybko przygotujecie, ja ją nawet robiłam wieczorem, żeby zjeść ją następnego dnia na śniadanie, smaki się bardzo fajnie połączyły :) Zapraszam! :) Przepis pochodzi z "Palce lizać" A bułeczki na zdjęciach to bułeczki otrębowe . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Długo nie mogłam się zebrać do zrobienia tego pstrąga... leżał w zamrażarce i leżał, aż przyszedł na niego czas :) Przepis banalny, ale smaczny :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj zapraszam Was do wykonania faszerowanych pieczarek :) Przepis (jak zawsze) prosty :) A danie warte zachodu, bo bardzo smaczne :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Pewnie pamiętacie jak ostatnio pisałam o tym, jaki mam stosunek do zup... Zaczynam się powoli przekonywać i szukać przepisów w książkach, które mam na półce :) Miałam główkę kapusty, więc postanowiłam coś z niej wykombinować :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj przepis na (jak dla mnie) typowo śniadaniową i prostą sałatkę :) Można ją dowolnie urozmaicać np jajkami, majonezem itd :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzielone to niesmaczne (podobnie było ze szpinakiem :) ). Dopóki nie spróbowałam, uważałam że jest ohydna :P Na szczęście zmieniłam zdanie i coraz częściej po nią sięgam :) Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj prezentujemy przepis, z którego jestem bardzo dumna :D Muffinki są wilgotne i pyszne, a kruszonka chrupiąca :) A i owszem muffinki są miniaturowe - oto skutek mojego ostatniego zakupu - foremki na mini muffiny :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitajcie! Dzisiaj mam dla Was wyborną zupę ogórkową, lubicie? Ja bardzo! Zmodyfikowałam przepis z "Elementarza gotowania" Izy Frycz. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćtuż, a wielbiciele czekolady też muszą coś czekoladowego zjeść w tym czasie :) Zatem specjalnie dla czekoladoholików - pyszne ciasto czekoladowe w formie uroczych choinek :) Jest to ciut zmodyfikowany przeze mnie, przepis Jamie'go Oliver'a. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj dzień pełen wrażeń - byliśmy na warsztatach kuchni świętokrzyskiej organizowanych przez Majonez Kielecki - było super ! :) Poświęcę im oddzielny post :) Przepis na dzisiaj? Drugi wypiek, który przygotowałam na spotkanie Geek Girls Carrots . Poznajcie tajemnicę zielonych choinek :D Inspiracja z Małej Cukierenki . Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam :) Niedawno obiecałam Wam , że pojawi się tutaj przepis na sałatkę z warsztatów - oto on :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj zaprezentuję Wam kolejny przepis z warsztatów z Majonezem Kieleckim , mianowicie byki ziemniaczane. Byki można inaczej nazwać knedlami, pyzami, kluskami śląskimi z nadzieniem :) Są bardzo smaczne! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćlubi jabłek lub żurawiny? Gwarantuję, że po spróbowaniu tego deseru, będzie on gościć często na Waszych stołach! Kwaśne jabłko, kwaśna żurawina i pyszny słodki sos! Pycha! To już ostatni przepis z warsztatów "Regiony dobrego smaku". Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść