Jaglanka z tahini i masłem orzechowym

Jaglanka z tahini i masłem orzechowym

Jaglanka z tahini i masłem orzechowym

Przepis na : śniadanie

W weekendy mam czas na przygotowanie zdrowszego śniadania. Od jakiegoś czasu dość często na śniadanie przygotowuję jaglankę. Kasza jaglana nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna a przy tym bardzo sycąca. Ma mnóstwo witamin i składników mineralnych m.in wiele witamin z grupy B, witaminę E oraz magnez, wapń, fosfor, potas, żelazo. Wpływa korzystnie na przemianę materii, zatem osoby, które pragną zrzucić parę kilogramów powinny włączyć jedzenie kaszy jaglanej do swojej diety. :) Zawiera krzemionkę, dzięki które... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 1 lutego 2014 15:46:40

rewelacja:)

Natalie, 1 lutego 2014 16:30:27

Pyszności ! Uwielbiam jaglankę a w takim wydaniu to już w ogóle ;)

teenager ;), 2 lutego 2014 08:06:19

bardzo podoba mi się pomysł na smak! ciekawi mnie połączenie masła orzechowego oraz tahini, ale już wiem, że to musi być coś fantastycznego! :)

monika smakoszka, 2 lutego 2014 13:17:42

Jeśli coś co wygląda pięknie , smakuje i jest zdrowe to ja jestem na TAK :)