Kto nie lubi szpinaku to polubi po przygotowaniu tych klusek. Przygotowałam kluski szpinakowo-serowe i podałam je z chorizo i szałwią. Wyglądem te kluski przypominają kopytka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoje desery piankowe to trochę improwizacja, powstają w zależności od dodatków, które wyciągam z zamrażalnika. Ostatnio pokazywałam deser piankowy z jagodami. Deser piankowy z malinami to
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUwielbiam zupy kremowe, do tego takie przy których nie trzeba za bardzo się natrudzić. Jedną z nich jest kartoflanka, jak się u mnie mówiło na zupę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzekąska w naszej kulturze to rodzaj posiłku, który nie jest traktowany jako pełne danie, a raczej jako pożywienie, które zaspokaja mały głód pomiędzy posiłkami. Przekąski możemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoja rodzina i pies uwielbia placki ziemniaczane na różne sposoby. Ale warto czasami poeksperymentować z tym daniem idąc o krok dalej np. dodając drożdże. Dzisiaj zapraszam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCałą tacę „browarka” przygotowałam na wczorajsze warsztaty „Kuchnia na obcasach” w naszej Akademii Smaku . Widać zrobiłam niezły żart, gdyż większość pań dało
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJak zrobić expresowe Tiramisu? Nic prostego, gdyż ta wersja kremu jest bez jajek, które są obowiązkowym składnikiem kremu w klasycznej wersji Tiramisu. Moje Tiramisu jest dla
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMini bezy robię często, gdyż wychodzą mi zawsze. Wiem, że są osoby, które do tego produktu podchodzą jak do jeża twierdząc, że bezy im nie wychodzą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNasza rodzina lubi wszelkie pasty do kanapek. Takie pasty do kanapek to świetne urozmaicenie śniadaniowych, czy kolacyjnych kanapek. Najczęściej jednak goszczą u nas pasty rybne lub
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzasami warto zrobić trochę zapasów na zimę, a potem je wykorzystać i przygotować danie na szybko . Wystarczy trochę mielonego mięsa wieprzowego, 1 słoik z Lutenicą, puszka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięChłodniki warzywne jadam regularnie przez cały rok! Przygotowuję je ze świeżych warzyw na bazie zimnego kefiru lub jogurtu naturalnego. Chłodnik z avocado / awokado to świetny pomysł
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBiała kiełbasa ma u mnie poczesne miejsce w jadłospisie. Nie mówię o Wielkanocy której bez białej kiełbasy sobie nie wyobrażam, ale o dziesiątkach zup i innych
Buniabaje w kuchniTo mój pierwszy raz - nigdy wcześniej nie jadłam kwiatów cukinii. I żałuję, bo to naprawdę fajne doznanie smakowe. Całą porcję zjadłam sama - przyznaję. To była pyszna
Pasja SmakuŁosoś z kawą?Długo patrzyłam i zastanawiałam się co z nim dalej zrobić. Łosoś z kawą i młotkowaną mieszanką kolorowego pieprzu, połączyłam z kremowym serkiem śmietankowym
Blondynka GotujeDzisiaj polecam Wam ala gulasz z kurczaka z dodatkiem pomidorków koktajlowych i cukinii. Danie smaczne i pożywne, wcale nie aż takie kaloryczne. Jako dodatek polecam ryż
Ala piecze i gotuje