Mój sposób na wykorzystanie białek Babka migdałowo-makowa SKŁADNIKI: proszek do pieczenia - 2 łyżeczki białka jaj - 6 szt mak mielony sypki - 0,5 szkl migdały
Kuchnia DanusiProste w przygotowaniu i do tego smaczneKwiatki karnawałowe SKŁADNIKI:mąka - 0,5 kgżółtka jaj - 6 sztśmietana kwaśna - 250 mlcukier -2 łyżeczkiproszek do pieczenia -1 łyżeczkasmalec - 3
Kuchnia DanusiTakie gołąbki dla mnie są lepsze niż te z mięsem i nie są tak bardzo kaloryczneGołąbki z pęczakiem i grochem SKŁADNIKI:groch - 40 dagpęczak - 20 dagkapusta
Kuchnia DanusiKrokiety z kaszą i grzybami SKŁADNIKI:Ciasto naleśnikowemąka -500 gmleko - 1 szkljajka - 2 sztsólwoda mineralna gazowana- 1 szkltłuszczFarszkasza gryczana - 250 ggrzyby leśne mrożone - 600 gcebula - 2
Kuchnia DanusiPrzyrządzam duszoną marchewkę z odrobiną soku z cytryny. Uwielbiam smak słodko kwaśny i właśnie ta marchewka tak smakuje.Marchewka słodko-kwaśna SKŁADNIKI:marchewka - 4 sztmąka ziemniaczana- 1
Kuchnia DanusiProste i szybkie ciasto w przygotowaniu, jest to ciasto wilgotne i nie za słodkie, po prostu pychotka Cynamonowiec z dżemem SKŁADNIKI:cynamon- 1 łyżkasoda - 1 łyżeczkakakao
Kuchnia DanusiTakie ciasto możemy piec z różnymi owocami, z brzoskwiniami jest przepyszne, uwielbia je cała moja rodzinkaCiasto ucierane z brzoskwiniami SKŁADNIKI:3 szt jajka10 dag masło1 szkl
Kuchnia DanusiSzybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki
Kuchnia DanusiNajlepsze są domowe pączki z lukrem Pączki oblane lukrem i czekoladą SKŁADNIKI: żółtka 5 szt drożdże 1 paczka ( 100 g) mleko 2 szkl olej
Kuchnia DanusiMożna zrobić z ziemniakami też tak pyszną grochowąGrochowa z makaronem 0,5 kg porcje rosołowe,1 kg włoszczyzna starta na tarce jarzynowej,3 l woda,100
Kuchnia DanusiCzerwony barszczyk SKŁADNIKI: 600 g buraki czerwone pokrojone w plastry, sól, kwasek cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnek 1 łyżeczka cukier, 0,5
Kuchnia DanusiSernik z jagodami Składniki:CIASTO1 kost margaryna3 łyżki cukier4 szt żółtka jaj3 szkl mąka2 łyżeczki proszek do pieczeniaMasa serowa50 dag zmielony twaróg1 szkl smietana 18%0
Kuchnia DanusiPasztet z królika babka SKŁADNIKI: królik - 2 kg podgardle wieprzowe - 60 dag wątróbka - 40 dag jajka - 4 szt bułka kajzerka - 3 szt marchewka- 2 szt pietruszka
Kuchnia DanusiDo obróbki mięsa najlepsze jest mięso wieprzowe otrzymywane ze sztuk o masie ok.100kgNajlepsze jest mięso lekko przerośnięte tłuszczem.Mięso wieprzowe jest bardzo delikatne, chyba że użyjemy
Kuchnia DanusiSchab w majeranku Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku. Serdecznie zapraszam Zapraszam na stronę : KLIK SKŁADNIKI: schab b/k - 1
Kuchnia Danusi