Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem
Apetyczna babeczkaMoja jesienna propozycja na poprawę humoru, czyli gruszki w cieście czekoladowym. Zostałam obdarowana pokaźną tabliczką czekolady, więc tworzę. Rum lub likier w tym cieście może być
Apetyczna babeczkaPyszne pierogi z czerwonej soczewicy i kiszonej kapusty. Danie bardzo tanie i bardzo zdrowe, a przy tym dba o naszą figurę!. Soczewica posiada bardzo niski indeks
Apetyczna babeczkaŁom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w
Apetyczna babeczkaNie każdy ma miejsce na wielką beczkę z kiszoną kapustą, i ja również do tych osób należę. Ale za to mam gliniany garnek w którym
Apetyczna babeczkaKorzystając z ostatnich jesiennych dni i dostępności śliwek, warto zrobić kilka słoików fantastycznego, lekko pikantnego chutneyu. Idealny do mięs, słonych przystawek lub jako kanapkowe smarowidło. W
Apetyczna babeczkaGóralskie wydanie paelli, czyli mięso i oscypki. Wyśmienite, szybkie danie jednogarnkowe, sycące i bardzo łatwe do wykonania. Kiełbasa chorizo jest niezwykle aromatyczna i wyśmienita w smaku
Apetyczna babeczkaDanie to pamiętam z czasów kiedy byłam dzieckiem i spędzałam wakacje u rodziny na Suwalszczyźnie. Moja Ciocia góralka i wujek z pochodzenia z Kresów serwowali to
Apetyczna babeczkaWitamy Was wieczorową porą. Dzisiejszy dzień był zdecydowanie tym chłodniejszym. Nie ukrywamy, że bardzo chciałybyśmy, aby ciepłe dni powróciły, ale niestety trzeba się liczyć z
Symfonia SmakówWstaję, a tu ciemno... co to ma być ja się pytam?! Ale nic to, dzisiaj pyszne śniadanko z wykorzystaniem nasion szałwii hiszpańskiej (Chia). Są to takie
Kuchenny Skrawek NiebaKolejne marzenie spełniło się! Oprócz gotowania moją pasją jest podróżowanie, jeśli połączymy obie pasje powstaną podróże kulinarne, czyli nowy dział od dzisiaj na moim blogu
Moja smaczna kuchniaCyganie w swojej kuchni preferują ostre smaki, a większość ze swoich dań zapożyczyli z kuchni hinduskiej i bałkańskiej (i oczywiście odpowiednio zmodyfikowali). Lubią potrawy tłuste oraz
My Culinary ArtDo kawy najlepsze ciasto z nutą kawy :) Pysznie czekoladowe z małym owocowym akcentem. Z niewielką ilością cukru i bezglutenowe, polecam :) 180 g mąki gryczanej 40 g
Mienta blogSamo zdrowie! Mąka z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych, witamin i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety. Mąka ta powstaje
Moniki SmakołykiO kwitnących dzikich różach możemy już tylko pomarzyć. Ja długo zabierałam się do zrobienia syropu z płatków dzikiej róży, ale w końcu mi się udało. Moje
Pasja Smaku