Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca Papryka konserwowa                                          SKŁADNIKI: 6 szkl woda, 4 kg papryki kolorowej 1 szkl ocet 10%, 7 łyżek cukier, 1 łyżka Sól, 8 ziarenek ziele angielskie, 0,5 opak gorczyca, 1 łyżka na słoik olej, 1 liść na słoik liść laurowy czosnek -2 ząbki PRZYGOTOWANIE: Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.