Nie wiem czy wiecie, że Szwajcaria jest krajem czekoladą płynącą, na jednego mieszkańca rocznie przypada 12 kg czekolady i są Oni tym samym najbardziej szczęśliwym narodem
Apetyczna babeczkaCzas jesienny więc pora, aby dynia rozgościła się w naszych kuchniach. Dzisiaj chleb z tartą dynią. Na zimę mrożę ją w kubeczkach jednorazowych, tak więc sięgam
Apetyczna babeczkaDla tych co nie mają dzisiaj pomysłu na obiad. Można zrobić więcej gołąbków i obiady na 2-3 dni gotowe. Tradycyjne gołąbki z mięsem wieprzowym i
Apetyczna babeczkaWybaczcie, że zdjęcia takie szybkie, że pasztet już nie w całości, ale wpadła głodna Julka w drodze ze szkoły, a i ja miałam w tym swój
Apetyczna babeczkaZawsze robię kilka słoiczków tego specjału, bo urozmaica idealnie dania mięsne, można go również podać jako dodatek czy przystawkę. Czosnek jak wszystkim wiadomo ma wspaniałe
Apetyczna babeczkaMam dla Was wspaniałą alternatywę jeśli kochacie powidła śliwkowe, a nie szczególnie lubicie mieszania śliwek przez kilka godzin. To wersja dla zapracowanych, albo dla sprytniejszych :). Cała
Apetyczna babeczkaPiękne, efektowne ciasto z książki siostry Anastazji. Chociaż wymaga czasu, to efekt po przekrojeniu ciasta jest naprawdę niecodzienny!. Krok po kroku pokaże Wam jak złożyć to
Apetyczna babeczkaJesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej.Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% ¾ szklanki
Apetyczna babeczkaKocham jabłeczniki w każdym wydaniu!, nasze Polskie jabłka są pyszne i bardzo zdrowo, sięgajmy po nie każdego dnia! Składniki na ciasto, tortownica o średnicy 28
Apetyczna babeczkaKibiny wyszły przepysznie, co prawda nie umiem robić pięknego wzorku na łączeniu, ale jak nad tym popracuje to z pewnością wyjdzie idealnie. Litewskie kibiny nadziewane baraniną
Apetyczna babeczkaMija już prawie 17 lat jak przyniosłam ziarenka pigwy do domu i zasadziłam je obok studni. Krzew rósł powoli i owocował z różnym skutkiem co roku
Apetyczna babeczkaJesienna obfitość grzybów w naszych Polskich lasach zachęca do robienia zapasów na zimę. Opieńki do marynowania najlepiej wybierać najmniejsze, same główki. Składniki: opieńka - dowolna ilość
Apetyczna babeczkaNajlepsza sprawdzona czerwona kapusta na zimę do słoików. Dodatek jabłek i cebuli sprawia, że jest pyszna!. Jeśli macie czym szybko poszatkować kapustę to zrobienie tej sałatki
Apetyczna babeczkaPyszny i łatwy do zrobienia chleb, smak bananów i świeżego imbiru wiruje po kuchni!. A do tego można go zrobić w kilka chwil, a smakuje wybrnie.Sk
Apetyczna babeczkaWegetariańskie pyszne chrupiące kotleciki z czerwonej soczewicy!. Zdrowe i bardzo łatwe do przygotowania.Składniki; 1 i 1/2 szk czerwonej soczewicy 1 zielona papryka drobno pokrojona 1
Apetyczna babeczka