Mój sposób na wykorzystanie białek Babka migdałowo-makowa SKŁADNIKI: proszek do pieczenia - 2 łyżeczki białka jaj - 6 szt mak mielony sypki - 0,5 szkl migdały tarte - 0,5 szkl cukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opak margaryna - 200 g mąka - 250 g sól - 1 szczypta tłuszcz do formy PRZYGOTOWANIE Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Cukier wymieszać z cukrem waniliowym, dodać do piany, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną