przepis - 33114 przepisów (strona:352/2208)

Pasztet z pieczarkami 230

Domowy pasztet z pieczarkami do smarowania pieczywa. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka) 3 cebule 10 sporych pieczarek szklanka kaszy gryczanej sól, pieprz, majeranek łyżka

prawdziwe jedzenie
Makaron z kurkami w sosie serowo – śmietanowym i kurczakiem 263

 Składniki:2 porcje 100 g makaronu spaghetti, 100 g  kurek, 3 polędwiczki z kurczaka, 1/2 łyżeczki sosu worcestershire, 50 ml śmietany 30 %, 1 duży

Moniki Smakołyki
Korzenne Banoffee z Piankami Marshmallow 207

  Uwielbiam wszystko co kryje się pod nazwą bannoffee. Karmel, bita śmietana, banany… Połączenie niemalże doskonałe. Tym razem z dodatkiem pianek marshmallow… a wszystko w

Made By Mom And Son
Szwedzkie pulpeciki Köttbullar 235

Pulpeciki jadłam po raz pierwszy oczywiście w Ikei. Tak jak wiele innych osób urzekły mnie swoim smakiem. Od pewnego czasu często przygotowuję je w domu. Są

Mania Gotowania
Jesienna kolacja ;-) 175

Zapiekany Camembert z borówką i winnym jabłkiem !

SMYKWKUCHNI
Restauracja Filmowa – recenzja 205

Po raz kolejny dzięki uprzejmości redakcji portalu Uroda i zdrowie w ramach akcji blogerzy smakują, zostałam zaproszona na degustację potraw do  Restauracji Filmowej. Znajduje się ona

karmelowy
Zupa dyniowa z puree z jarmużu / Pumpkin and kale puree soup 256

Dziś przedstawiam jedną z najlepszych zup z pieczonej dyni jakie jadłam, z dodatkiem puree z jarmużu. Odkryłam go całkiem niedawno i aktualnie stosuję w kuchni na

karmelowy
Oszukane gołąbki- gołąbki inaczej lub też leniwe 660

 Oszukane gołąbki, gołąbki inaczej czy też leniwe. Gdy o nich mówimy wszyscy wiemy że to będą gołąbki , ale troszeczkę inaczej. Plusem tych oszukanych gołąbków jest

Smaki Edyty
Placki gryczane z pieczoną dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami 360

 Sezon na dynię w pełni! Za oknem coraz zimniej, więc pożywny obiad wskazany, by organizm miał dużo siły do pracy. Dziś serwuje Wam zdrowe i

Sajkofanka smaku
Nadziewane pomidory 188

W sezonie na faszerowane warzywa u mnie w domu królowały papryki. Czasem gołąbki. Ale jakoś nigdy pomidory. Zawsze zdawało się, że nadziewane pomidory są takie niepoważne

Gotuj z Blue Raven
Wegański chlebek bananowy z figami 213

Zawsze lubiłam suszone figi. Słodkie, niemal przesłodzone, z pestkami, które pękały w zębach, toczyły się po języku i podkreślały słodycz miąższu. Ale świeże figi? To było

Gotuj z Blue Raven
Bakłażan nadziewany cukinią i suszonymi pomidorami 199

Kłopotów z blogiem ciąg dalszy. Przez kilka dni praktycznie nie miałam dostępu do bloga – teksty znikały, formatowanie się rozjeżdżało, a połowa widgetów działa albo nie

Gotuj z Blue Raven
Ragout z ciecierzycą, grzybami i szpinakiem 238

Zauważyłam ostatnio, że te wstępy służą bardziej mnie do porządkowania myśli niż do opowiedzenia jakiejś historii. Zresztą… o czymże tu opowiadać, jeśli najbardziej fascynującą historią

Gotuj z Blue Raven
Gotujemy z Formułą, czyli Sukha Bateta Nu Shaak – curry ziemniaczane z orzechami nerkowca 228

Zacznę trochę jak wypracowanie szkolne. „Kuchnię azjatycką lubię, ponieważ…” Ponieważ jest dobra. Ponieważ jest ładna. I ponieważ każdy posiłek zamienia się w ucztę

Gotuj z Blue Raven
Jesienna tarta pomidorowa 180

Jesień się zaczęła. Nie mimozami. Nawet nie szelestem liści na parkowych alejkach. Nie. Jesień tego roku nadeszła z wyciem wiatru, zacinającym deszczem i zapowiedzią zimy. I

Gotuj z Blue Raven